💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 941
  • 793
  •   1
Отговори
# 480
Днес вдигна и температура до 37.8 стигна.
Отгоре идват зъбки, но едва ли е само от тях.
Педиатъра точно излезе в отпуска. Утре ще го заведа някъде.
Дано да успея урина да взема, нефролога беше казал при температура без други симптоми веднага да проверявам.
Хванах силвъртус, но беше с изтекъл срок.
Ползвали ли сте Флуиал спрей? Зимата на големия син го изписаха. Никакъв ефект. 30+лв беше , годен 30дни след отваряне. Пазя го за спомен 😀

# 481
Някой минал ли е през регрес на съня след годинката?
Направо ми разказва играта. 4та нощ на всеки 40мин се буди, плаче, иска мляко. Заспива лесно, обедня сън е ок, но през нощта се започва будене…
Бях чела, че вс следваща регресия е по-дълга и тежка ама си казвах, че детето ще е голямо тогава и няма да е толкова зле.
Ами зле е🤣 по-зле от всякога
Освен това заради лошия си сън не успява да издържа сутрин и заспива в 11, което прави деня на 1 дрямка трудничък

# 482
Май през такова не сме минали. Една дрямка много трудно докарвам. Трябва да стане поне в 8, за да изкара със зор до 12:15 и заспива над купичката.

Аз имам проблем с вечерята. Не иска твърда храна, реве, бута чинията. Трети път опитвам да вкарам вечеря. Допускам и да не й харесва. Вчера дадох броколи с булгур, но май не е фен на броколито. Лошото е, че горе долу трябва да яде около 19:00 вечеря, за да дам мляко в 21:00 ч и постепенно да го намалям. Но сега и дума не може да става за махане на млякото. Не знам. Каша ми е пак с това хранене и дремките.

# 483
Ваня, от скоро ли не иска? Да не е защото ти до късно не й даваше вечеря и не разпознава това като навик? 🤔
Или просто от жегата.. 🤷🏻‍♀️

# 484
Лина, моята понякога прави така когато избива зъб.
Ваня, и аз няколко пъти опитах да въведа вечеря, но си търси млякото. След това яде и от нашата храна, де, ама без мляко не минава.
2ра вечер на 11ч и давам вода вместо АМ и заспива. На 2ч обаче тоя номер не минава Grinning

# 485
Ваня, пробвай крем супа или кисело мляко без нищо за начало. По-лесно се ядат, а ако е уморена няма да иска да дъвче.
Йони, само чистя носа, нищо не слагам. Единични пъти съм капала Виброцил, всичко друго ми се струва пунтамара.
Лина, при нас около и след морето се увеличи съня. Сутрин става 7:45/8:00, обеден сън 13:00-15:00 и вечер заспива 21:30. Научи се да става сама от земята и ходи и се изморява доста.

# 486
Ваня, от скоро ли не иска? Да не е защото ти до късно не й даваше вечеря и не разпознава това като навик? 🤔
Или просто от жегата.. 🤷🏻♀

Преди 2 седмици бях опитала и не искаше. Дадох почивка и опитах снощи пак. Не знам защо по-рано не й вкарах вечеря. Нещо се заблях и аз. Явно си знае млякото за вечеря и го търси. Иначе иска от нашата храна. Обаче ние не вечеряме, когато тя трябва да яде и ще се получи едно разминаване…. Абе ще прояде вечеря, ама зор ще видя…

# 487
Или просто от жегата.. 🤷🏻♀

Преди 2 седмици бях опитала и не искаше. Дадох почивка и опитах снощи пак. Не знам защо по-рано не й вкарах вечеря. Нещо се заблях и аз. Явно си знае млякото за вечеря и го търси. Иначе иска от нашата храна. Обаче ние не вечеряме, когато тя трябва да яде и ще се получи едно разминаване…. Абе ще прояде вечеря, ама зор ще видя…
Нищо де, станалото - станало. Опитай да я изкушиш с нещо питателно и вкусно. Каквото обича 🙂

Преди няколко дни видях, че има premium от лидълските памперси и ги купих. Е, трябва да кажа, че за сега съм доволна и дори приятно изненадана. ☺️ другите им хич не ги харесвам.

# 488
На вечеря яде най- малко и си пие после млякото.  Ама колкото - толкова. Яде понякога варено яйце, кюфте или най-любимото ѝ са варени картофи с мн масло.

Оф, сдоби се със сопол.. мн излишно, мнооого

# 489
Ваня и аз не съм заместила вечеря, защото няма апетит. Или не иска да дъвче. Давам там да гризе нещо с нас. Ама напоследък не си иска и вечерното мляко особено. Правя и с по 150мл. с 5 лъжички и пак не го изпива. Остават едни 40мл.

# 490
Тази вечер си изяде супата, че беше течна и добавих и сухари. И след час и половина започна да се гушка, че явно й се спи и й направих 150 мл и него си изпи. Ох, един път да влезе в някъв коловоз, че се побърквам с ежеминутните промени в режима й 🤣 Иначе нещо взе рано да заспи, а си е на две дремки. До миналата седмица със зор я приспивах към 21.30/45

# 491
О, Ваня разбирам те. И аз съм човек, които иска ред и предвидимост ама с дете няма😅 аз се отказах. Имам храна в хладилника, предлагам я и ако ще да яде.
В готовност съм да си ляга от 20:15, пък в колко ще ѝ се доспи - казва ли ти някой… въобще аз се подготвям пък шефа решава😅

# 492
Това с вечерното лягане пък е…. Единия ден в 20.30 й се дописва, другия в 22 ч и 1 час се боря да я приспя. Поне да казва дали й се спи, за да не се мъчим и двете и да свърша нещо. Знам, че с дете е непредвидимо, няма как 🐣

# 493
  • София
И при нас нощния сън е ад Sad

Момичета, след ваксината за морбили (тази, която е на година и месец) има ли скоро друга? Че ние сме малко назад и се пада този месец да я сложим, пък на 30ти ще правим прощъпулник (нищо че проходи преди 2 месеца 😆), и се чудя дали да не сложим ваксината след прощъпулника…

# 494
Има на 16 м - реимунизация. Може в интернет да потърсиш имунизационния календар за 2025 г. По принцип, ако не бързаш да го пускаш на ясла, не мисля, че е проблем. Ние също още не сме я сложили, защото забавихме тази на 12 м и ще поставим тази за морбили като се върнем от морето. Тя ще е на 14,5 месеца тогава.

Общи условия

Активация на акаунт