💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 15 289
  • 792
  •   1
Отговори
# 780
Как ги учите тези деца да вървят за ръчичка? Моето абсурд да го пусна и да върви с мен, все нанякъде тръгва, дърпа се от ръчичката, днес мъжо вика, че трябва да я "дресирам". Еее как да стане? Даде ми съвет как дресирал кучето(с лакомства), можело да проработи. 😂

И моето е така. Изобщо е много сложно придвижването пеша навън, няколко крачки и се налага да го нося.
Доброволно дава ръка само като трябва да му помагам, например на стълби.

Лина, май спане няма първите няколко години. Не мисля, че са само зъбите, при нас крещи насън доста често, а нови зъби не е изкарвал от много време. На някакви периоди е. Като дойде такъв период с множество нощни будения и двамата с мм сме като парцали и естествено всички вкъщи сме много по-изнервени...

# 781
Трета вечер с температура. Водих го на преглед, само червено гърло има.
Чакам урината. Педиатърката имаше ехограф и погледна бъбреците, само в единия имам съвсем малко задържане, ще го израсте.
Появиха му се афти 😭 ужасна съм, чак днес ги видях, детето от три дни и биба не искаше.
Не знам до кога да чакам температурата да изчезне, в Понеделник пак ще го заведа на преглед. Нито кашля, нито киха, нищо.. От едно гърло ли вдига Т.
Ден и нощ спи и реве върху мен 💔

# 782
Йони, прегръщам те! Ком има афти да не е ангина? От нея се вдига висота Т и поддържа няколко дни.
Аз съм след операция на мъдрец днес. След случая ми от февруари и ужасния оток, от който имах гуша като на пеликан, и не мога да преборя още последиците, реших да насроча планова операция и да ми махнат и другия. Освен това, беше започнал да ме наболява последните седмици и много се уплаших да не се повтори всичко отначало.

Къде изчезна Люси?

# 783
Бебката има сополи 🙄🤦🏻‍♀️
Сложих виброцил, че ми беше горе на повивилника. Слагам го като ще спи. През деня пръскам Зиме спрей. Май ще трябва и на ползвам сополосмукачката. Случвало ли ви се е да се появи розовко при смукането с прахосму? Личната ми е казвала, да не ги смуча твърде често, за да не се разранява нежната бебешка лигавица. Някой с подобен опит?

# 784
И аз не мисля, че само от червено гърло вдига Т. Сигурно има нещо друго. Надявам се бързо да оздравее.

Съчувствам ти за мъдреца. Преди 2 месеца и аз извадих моя операция. Беше ме страх как ще се оправя с детето и помолих майка ми да дойде. Обаче като се надрусаш с обезболяващи, се издържа. Кетонал много ми помогна. Много по-безвреден е от Аулин.

# 785
Боже, това за мъдреца сега го видях и си спомних, че ти беше споменала, че ти предстои!
Аз съм планирала ваденето на 3ти мъдрец. Не ми прави проблеми, но зъбаря ме посъветва да не ги чакам.

Бързо възстановяване ти пожелавам, Caprice!

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 12:25 от КремонаЛиза

# 786
От често духане/изсмукване на сопол се случва на каката да й розовее. След това и кръв й тече.
Утре ще го заведа да го погледнем това гърло пак. Има изписан умкалор и вит ц. Днес не съм му ги давала с тези афти.

# 787
Миналата зима редовно стигах до кръв с чистене на нослето на голямата и се отказах от всички помпи. Иначе нищо и няма, казвах и че има днес розови сополи 😂
Промивам само с Клинсин със силна струя и толкова. Тя вече духа де, остана бебето.

# 788
Моя опит е че само от вирус и гърло е достатъчно да се поддържа температура. На четвъртия ден вече трябва да отминава, макар че се е случвало при баткото да мине и после след ден да се върне, вируса беше с кашлица и бях ужасена, но вече така ги правят, много модерни... Но на четвърти ден би трябвало да се успокоят нещата. Аз много обичам да пускам ЦРП, ще покаже дали е само вирус или е прерастнало и бактериална инфекция. Но ако детето не се влошава, стискам палци и вярвам че ще мине. Афтите може да са си просто вирусни и спад на имунитета.

И при бебето и при баткото смученето на сополи води до кръв в сополите, обаче понякога давещия сопол го налага!

# 789
Едва ли вирус е “отишъл и се е върнал”, или е било някаква промяна в симптоматиката или е хвалал следващия вирус. Вируси да искаш. Не знам кой ги “прави” и колко са модерни, ама откакто свят светува вирусите са неизбежни.

Ние минахме през сопол и после запушен нос, които не минаваха >10 дни. Всички вкъщи боледувахме. Беше много неприятно защото детето нито дава да му се капе нещо, нито можеше да диша. На 2-3 ден поне се научи да позволявя да му измия под носа, че беше река.
Предишния път, когато имаше сопол, му мина за точно 2 дни, затова сега не можех да повярвам :/

# 790
Аз си признавам, че при сопол, понякога прекалявам с прахосмукачката, но просто не става. Дърпам ги сутрин, на обед преди сън и вечер преди сън. Знам, че макс е сутрин и вечер, но как на обяд да я оставя със сопол? Тя няма да може да заспи. Иначе не ми се е струвало да розовеят сополите. Все са били жълти или бяло-прозрачни 😄

# 791
Имах предвид температурата, тя изчезна за 24 часа и после пак се появи, а това придружено с кашлица си беше стряскащо. Това лято аз и децата в продължение на 2 седмици първо имахме температура, после сополи и лека кашлица и след няколко дни еднократно повръщане и леко разтройство, та за това и казвам, че ги правят модерни, иначе че винаги ги е имало така, но от както съм родила баткото, не са спрели да отварят аптеки, бизнеса фармация яко върви нагоре...

# 792
От месец се редуваме 5 човека с вируси 😃 хич не ми е смешно, но сезона сега започва.
Оказа се с херпангина.
Батко му преди два три месеца също я изкара.
Дано големите да не се заразят, искам да спя вече. Снощи Т беше 37,4 и сама се смъкна, обаче е мноооого сърдит.

Общи условия

Активация на акаунт