Съответно 9 месеца по-късно от НАП ми се обадиха, че липсват декларации за здравни осигурвки за период от 9 месеца съответно сумите които съм плащала за тях ежемесечно тези 9 месеца в момента са висящи и не са асоциирани със съответните декларации,поради тази грешка. (ДОО и останалите неща са ОК, самите декларациите са иначе успешно приети със съответния номер протоколи, грешката е само при здравното осигуряване) и НАП ми казаха да се свържа със счетоводител, за да ми каже какви декларации трябва да се пуснат за този период с липси.
Та, сега исках да си потвърдя дали съм права или греша - аз доколкото си го обяснявам сега трябва да пусна 9 отделни декларации за 9те месеца липси от април до октомври вече с коригирания процент здравно осигуряване (8%, не 0 ) и съответно с код корекция? И така ще отпаднат старите декларации. Това ли е най- правилния начин? Защото така ще се нулират и останалите неща към НОИ ,които реално са били пуснати навреме и правилно асоциирани със съответните суми осигуровки.
И другото за което не съм сигурна е-
трябва ли да се подаде искане за прихващате/обвързване на плащанията или това ще се случи автоматично след като подам декларациите.
Благодаря,че изчетохте!