София, жк Младост - тема 37

• 10 741
  • 203
  •   1
Отговори
# 60
Ако имате основание за смяна точно сега, няма да откажат. Подава се молба в РЗОК.
Отговаряте ли на изискванията за смяна извън регламентираното?

# 61
Само, ако искането е основателно - примерно някакво нарушение на ЛЛ. Правят проверки и тогава чак. Ако не искате за направите проблем на лекаря, само юни и декември.

# 62
  • София
Не е за мен, за приятелка питам.
Има 3- месечно бебе и непреодолими различия с педиатърката- липса на "зелен коридор", липса на комуникация (игнориране на въпроси, притеснения на майката и т.н.), изглежда и поколенчески различия.
Не иска да й прави проблем- проверки к т.н., просто час по- скоро да се премести.
Няма ли такъв вариант?

# 63
Няма как да смени личния лекар по тези причини.
Смяната е само през юни и декември.
През останалите месеци е разрешена смяната само ако лекарят прекратява практиката си с рзок или си сменяте настоящия адрес с нов.

# 64
  • Замък сред облаците
Не е вярно. За деца до 18г може да се смени и извън юни и декември с молба до РЗОК. Тук има и отговор на същия въпрос от НЗОК: https://www.nhif.bg/bg/online/answers/15931

# 65
Вярно е, а и това е старо от 2012 година, което ми пускате.
То ако така ставаше да се сменя лекар когато ни хрумне и без това е такава бумащина това здравеопазване.
Неслучайно са сложени конкретни срокове юни-декември.

# 66
  • Замък сред облаците
Вкл тази година си сменят хората педиатри на децата по гореописания механизъм.

# 67
Това го решава РЗОК, не ние.
Да си напише молба дамата. Ако я одобрят, одобрят, ако не - ще чака декември.

# 68
И моят съвет е да пробвате, досега не съм чула случай, в който да са отказали, особено когато става въпрос за дете. Успех!

# 69
  • sofia
Здравейте , къде в Младост сте си правили перманентен грим - искам на уста 🤔
Благодаря предварително!

# 70
  • София
Търся лекар който да записва нови пациенти.Моята ЛЛ прекрати практиката си.

# 71
  • София
Д-р Елена Стефанова в амбулаторията, която е зад Магазин Дар в Младост 3 и където преглеждат д-р Е. Иванова и д-р Райкова-Гъчева, приема нови пациенти.

# 72
Бихте ли препоръчали внимателен лаборант за взимане на кръв от вената? По възможност в района на Младост.

# 73
Бихте ли препоръчали внимателен лаборант за взимане на кръв от вената? По възможност в района на Младост.
Младост 4 в Цибалаб, Бизнес Парк.

# 74
  • София
През април т.г. попаднах на фантастична лаборантка в "Кандиларов" - Младост 1. . Със скрити вени съм, а тя уцели вената от раз, бързо и безболезнено.

Общи условия

Активация на акаунт