София, жк Младост - тема 37

• 10 603
  • 202
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, някой има ли график на лекарите в практиката на Д-р Елена Драгушева? Ходим в център Лонгевия, но всеки път попадаме на различна и се чудех дали имат график кой ден кой е в кабинета?

# 136
  • София
Причината за отпуските на сънародниците не е заради качеството, а заради това, че има часове от днес за днес и от днес за утре.
Навсякъде в Европа се чака минимум 6 месеца за преглед, дори при личен лекар.

Това а) не е вярно (в случая говоря на база близки приятели и роднини, идващи от САЩ, Израел, ОК и Испания, за да правят конкретно зъби), б) е абсурдно - нали не си представяте, че планирате отпуск и пътувания (в две посоки) "от днес за днес"? и в) ако да беше вярно, щеше да говори много зле за чуждоземното здравеопазване. За какво ми е ЛЛ след 6 месеца? Дотогава или съм оцеляла някак без него и без здравеопазване - и тогава просто не ми е нужен ("Докторе, жена ми оздравя и пита да стиска ли още термометъра?") или не съм - и тогава никакво здравеопазване не ми е необходимо вече, никога.

# 137
Българското здравеопазване е топ по отношение на достъпност, цени, избор на специалисти, така да го кажа, въпреки ниското заплащане на лекарите, мизерията по отделенията, краденето на пътеките по нзок и тн.
Повярвай.
Точно в Англия твоите близки би трябвало да са те информирали, че час за ЯМР се записва 1 година напред, личен лекар най-малко след 6 месеца.
Те затова продават парацетамол и нурофен до доматите и краставиците по магазините.
 В България час за ЯМР се записва от днес за днес.
Така че, да, “чуждоземното здравеопазване” е много зле.

# 138
📢 Кампания за събиране на опасни отпадъци в „Младост“

В събота, 27 септември 2025 г., от 10:00 до 16:00 ч., мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци от домакинствата ще бъде разположен в ж.к. „Младост 4“, ул. „Самара“, бл. 440 (срещу парк „Сухото дере“) 🏞️.

📥 Ще се приемат: лакове и бояджийски материали, домакински химикали и препарати, замърсени опаковки с остатъци от опасни вещества, лекарства с изтекъл срок, флуоресцентни тръби, термометри и други опасни битови отпадъци.

⚠️ Напомняме, че изхвърлянето на опасни отпадъци в контейнерите за смесен битов отпадък замърсява природата и застрашава здравето на всички.

🙏 Призоваваме жителите на района да се възползват от мобилния пункт и да предадат отпадъците си отговорно.

# 139
Здравейте, търся телефон на Христина Костадинова, има школа за уроци по математика някъде в Младост 1.

# 140
Здравейте, търся телефон на Христина Костадинова, има школа за уроци по математика някъде в Младост 1.
Отговорих ви в темата за 125-то училище.

# 141
Търся препоръки за добър подолог. Някой да има информация?
Както и за добър стоматолог. Срещала съм преди време мнения, но не съм си ги записала. 😊

# 142
  • София
Както и за добър стоматолог. Срещала съм преди време мнения, но не съм си ги записала. 😊
Знам, че в Nails club правят медицински педикюр, но нямам личен опит и не мога да препоръчам специалист.

# 143
  • София
Това момиче е уникално добра. Друга подобна не знам. https://avrora-podo.bg/

# 144
Аз ходя всеки месец в студиото на Даниела Павлова - Djulia, на пазара в младост 1 и съм супер доволна.

# 145
  • София
Педикюр и подолог са две мноого различни неща. Едното е медицина, другото е козметика. Общото е, че се занимават със стъпалата. Козметиката не е дял от медицината.

# 146
  • София
Аз съм ходила в Неглиже при Диана Вълчева, доволна съм.
Тя работи в Изток, не е далече от метрото.

https://www.facebook.com/neglige.studio/posts/pfbid02zT6YNuHv3iY … a9ixRbSvhkojTaNol

# 147
  • София

Аз мога дa препоръчам подолог с две ръце- Петя Костова, "Petya’s professional podo care": https://www.facebook.com/profile.php?id=61568150852620#
Младост-2, блок 258.

За зъболекар- за дете, възрастен?

# 148
Ох, сигурно е много питано и банално, както и знам за повечето такива места, но все пак да питам, може нещо ново да има (дано):
Заведение с детски кът из Младост (деца на 8 и 4)  - за вечеря, не за празнуване, да може да се седне да се яде на спокойствие, а дежата да се занимават някъде с нещо....

# 149
7even coffee kid club, мисля че е точно това, което търсите. Има стая за игра без аниматор, масите са точно до стаята и може да ги наглеждате без проблем. Не е претъпкано и предлагат за хапване.

Другото, за което се сещам е kitchen si, но там май е с аниматор.

Общи условия

Активация на акаунт