Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 38

• 11 471
  • 474
  •   1
Отговори
# 465
Проблема със сигурност при нас е или тази юздичка или неправилно засукване. Имам си болка огромна, не са просто разранени зърна, изпотяват ми се краката побиват ме тръпки. Аз търпя много на болка и казвам, че болката тук е зверска.
Днес съм си дала почивка и само цедя, кърма има. До петък все ще издържа някак, явно не успявам сама да се справя с това дълбоко захапване.
Ако цедя и давам с шише до петък, поправимо е, нали? Искам да си я кърмя от гърда.

# 466
Поправимо е🤗

# 467
Има случаи и след няколко месеца чак бебето засуква. В първите седмици е поправимо, стига шишето да тече бавно и да се храни бебето все едно е на гърда - с чести почивки

# 468
Проблема със сигурност при нас е или тази юздичка или неправилно засукване. Имам си болка огромна, не са просто разранени зърна, изпотяват ми се краката побиват ме тръпки. Аз търпя много на болка и казвам, че болката тук е зверска.
Днес съм си дала почивка и само цедя, кърма има. До петък все ще издържа някак, явно не успявам сама да се справя с това дълбоко захапване.
Ако цедя и давам с шише до петък, поправимо е, нали? Искам да си я кърмя от гърда.

И аз имах такъв проблем още от родилното отделение само на едната гърда (неправилно засука според мен). При мисълта за кърмене от болезнената гърда направо ме побиваха тръпки. При всяко засукване изтръпвах и сякаш ток ме хващаше. Наложи се след 40 дни да прекъсна за 3-4 дни кърменето и така си дадох време на болезнената гърда да почине като през това време мажех зърното с крем Лансинох. След като възобнових кърменето от нея и настъпи чудо- болката беше изчезнала. Пробвайте с постоянно мазане на Лансинох, много помага и дано Ви помогне. Знам каква е болката и ви съчувствам Heart

# 469
Violetka91, успех!

Аз от няколко дни съм си вкъщи с бебето след като се наложи да се застоим в болницата (без да мога да го кърмя). Всеки ден го тренирам и го слагам на гърдите, но все още се храни главно от бутилка (с кърма, която изпомпвам). Прогресира бавно, но се случват нещата. Казвам си, че макар и измпомпана кърмата, е по-добър вариант от АМ.

Иначе не съм никакъв експерт и нямам съвети, от скромния си опит досега мога да споделя, че колко съм спокойна се отразява директно на изпомпаното количество. Кърмата ми се увеличава, пия и Лактеса плюс по някое друго пакетче, не зная колко се отразява. Но спокойствието - със сигурност.

# 470
Здравейте,

Родих секцио на 29.11 вечерта в 21:50ч. До момента не са ми давали бебчето за кърмене, само ходя да го виждам. Тази вечер една акушерка ми направи масаж и се появиха няколко капки коластра. След това не съм правила нищо. Бебето ще ми дадат утре е започвам с опитите да кърмя. До момента гърдите ми са меки и не съм стимулирала с помпа.
Въпросът ми е след този масаж и двете капки коластра трябва ли да правя нещо? Страхувам се от мастит и други подобни неща. Затова и реших да изчакам бебето и да не пипам. Тя и кърмата не ми е слязла. Благодаря ви, ако ми отговорите! Simple Smile

# 471
Грешка е да не правите нищо. Не знам защо в болницата не ви дават бебето (безумие от тяхна страна). Хубаво е да цедите поне на всеки три часа по 10-15 минути поне

# 472
Може да е в кувьоз детето и затова да не са й го водили още. Иначе подкрепям, че е грешка нищо да не правите. Моето дете докато беше в кувьоз, когато имах възможност цедях с ръце. Имах и ръчна помпа, но с нея нищо не стана, най-добре си беше с ръце. Помпата вече за после като се приберете Smile

# 473
Не е фатално, ако не си цедила, да не се шашкаш, но е добре да почнеш, както те посъветваха на 3 часа. Имаш нямаш, стимулирай. В началото е много мъничко коластрата, то и бечето има нужда от много малко за това не усещаш гърдите пълни. И аз не цедих първия ден, втория почнах.

# 474
Да, в началото ако е с цел събиране, дори на ръка е най-добре да се цедиш, защото капчиците ще останат по частите на помпата. Но стимулиране е важно да има. 🤗

Общи условия

Активация на акаунт