Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 38

• 16 310
  • 650
  •   2
Отговори
# 480
Аз си слагах преди ден ихтиол. Кърмя и не съм имала проблем. И с първото дете също съм го използвала.
Някои знае ли дали може да се използва локално ихтиол при кърмене? Забрал ми е палеца на крака зверски.
Не открих лекарствения
Продукт в сайта, в който се проверява за съвместимост.

# 481
Би трябвало да може, да, щом е локално и е чак на крака. Аз имах кокоши трън и мазах кутрето на крака с едно мазило, сега все още мажа и китките, че имам теносиновит. И съм чела и доктори и фармацефти казват, че е ок щом е локално

# 482
Ок е ихтиолът.
Не трябва да се ползват медикаменти и мазила с йод.

# 483
Вчера бях в болница, за да запиша сина ми на един месец на педиатър. Имаше доста болни и въпреки че влязохме приоритетно първи, мен в момента ми дразни гърлото. Понеже кърмя, може ли да споделите как да подходя. Пия от бременността Биозин мама, от три месеца Омнибиотик панда и от раждането Prgnacare breastfeeding, но ми се иска и нещо за гърло. Притеснявам се също и бебето да не е прихванало нещо, няма температура, яде си нормално, за сега при него изглежда добре положението.

# 484
Слагайте маска. Можете да смучете трахизан, да пръскате орофар. Аз смуча и тонзилотрен.
Ако усетите болка има възпаление и можете да пиете Ибупрофен, Миг и т.н.

# 485
Здравейте, мами! Кърмих бебето си 11++ м. като накрая беше останало само нощното кърмене. Детето само се отказа от него и вече 12 дни не го кърмя. Първите 10 дни гърдите ми бяха спокойни, но от два дни напипвам бучки, удебелявания и поносимо болезнени участъци. Предполагам, че това е задържано млекце и част от процеса по неговото обратно усвояване. Имате ли някакви препоръки за облекчаване и какъв е вашия опит с приключването на кърменето?. Ако състоянието се влоши ще отида на лекар, както и 2-3 месеца след спиране на кърменето за профилактичен преглед на гърдите. Благодаря предварително за всички препоръки!

# 486
Момичета, как поддържахте лактация като започна захранването? Вярно, че отначало на всяко хранене си има 90% кърмене и новата храна са само лъжичка-две, но все пак с времето двете дневни хранения се заместват, цедене на тяхно място или?🤔 Ще ми се поне до годинка да си я поддържам..

# 487
Аз това със заместване на храненията не го разбирам. Следвах следното - от 6 до 8 месеца едно хранене на ден, 8-10 - две, след 10 месеца - 3. И междувременно кърмя на поискване през деня и през нощта. Към 9-10 месеца намаля кърмата, но това е нормално. Сега на 13 месеца пак се кърмим на поискване и ядем 3-4 пъти на ден

# 488

Някой може ли да ми даде мнение кърмя от три дни, имам много мляко цедя и слагам бебето на гърда , но преливам от мляко, това уплътнение ми се появи когато кърмата слезе , голямо и твърдо като яйце болезнено е на допир много ме притеснява , говорих с лекарите в болницата казват, че щяло да се резорбира, някой има ли опит, много ме тревожи това нещо .
Иначе на това място от 4 5 години знам, че имам трета млечна жлеза, но ако не кърмя не е изразено с е съвсем леко уплътнение , имал ли е някой такъв проблем?

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 19:44 от goodfeel

# 489
Аз отдавна не се цедя и нямам идея дали ми е намаляла кърмата. От близо два месеца давам и 3то хранене, но не му давам големи порции, за да има апетит и да пийне мляко след всяко хапване и му давам и през нощта като се събуди 1-2 пъти. Закуска и следобед по 100-120гр и само обяда повечко 150-200. Не знам дали е много правилно, но поне за сега ни се получава

Момичета, как поддържахте лактация като започна захранването? Вярно, че отначало на всяко хранене си има 90% кърмене и новата храна са само лъжичка-две, но все пак с времето двете дневни хранения се заместват, цедене на тяхно място или?🤔 Ще ми се поне до годинка да си я поддържам..

# 490

Някой може ли да ми даде мнение кърмя от три дни, имам много мляко цедя и слагам бебето на гърда , но преливам от мляко, това уплътнение ми се появи когато кърмата слезе , голямо и твърдо като яйце болезнено е на допир много ме притеснява , говорих с лекарите в болницата казват, че щяло да се резорбира, някой има ли опит, много ме тревожи това нещо .
Иначе на това място от 4 5 години знам, че имам трета млечна жлеза, но ако не кърмя не е изразено с е съвсем леко уплътнение , имал ли е някой нов проблем?

Чак така не е било при мен но имах подуване и напрежение подмишниците, когато имах прекалено много мляко в началото. Мина ми, но не помня кога

# 491
И при мен се появи такова уплътнение към 5ти ден от раждането и на 7ми АГ дори без да го погледне ми каза, че е нормално и че е свързано със слизането на кърмата и че ще изчезне от самосебе си. Така и стана към 10-15 ден.🤗

# 492
В началото на захранването бебето ми изобщо нямахме заместено хранене, такова се получи чак към 8 месец. Доста дълго време давах да суче след обяда с твърда храна. Чак когато започна да хапва добри количества калорична храна (не само зеленчуково пюре), спрях обедното кърмене. Така процедирах и с останалите кърмения, всичко стана плавно, така че гърдите се регулираха. Ако има нощно хранене, млякото няма да намалее много, то е най-важно за стимулация.

# 493
А защо изобщо трябва да има заместено хранене? Освен ако целта не е ранно отбиване? Какво пречи след всяко хранене да има мляко? Дори на децата на 2-3 години често им дават краве мляко с яденето, защо да не се суче след ядене бебето?

Ако искате да кърмите дълго, препоръчвам да не замествате кърмене. И кърменето да не е под час.

# 494
И аз не замествам хранене. Той като стане пие мляко,малко след това е закуската примерно след час и нещо,после пак мляко,идва обяда,малко след него мляко и идва следобедния сън с него. Като се събуди отново го кърмя и половин час след това давам плод,после вечеря и преди лягане пак мляко. През ноща 1-3 кърмения,зависи колко иска.

Общи условия

Активация на акаунт