Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 38

• 15 578
  • 621
  •   2
Отговори
# 555
Аз съм го ползвала по време на бременността около 15та седмица. Нистатина бях чела, че не е опасен по време на кърмене, но за другата съставка не знам?🤔 Макар че щом по време на бременност може, вярно че плацентата пази, но все пак сигурно не е много опасен?🙈 Помня, че го слагах веднъж дневно вечер. Ако замениш едното кърмене с предварително изцедено и след като си го поставиш да не кърмиш примерно 6 часа? Поне пика на концентрацията в организма да е спаднала?🤔 Тия локалните уж не са толкова опасни ама знае ли човек..

# 556
За съжаление не мога да се цедя, така и не ми се получава с помпата, която имам, повече от 30-40мл не мога да изцедя и по 30 мин да седя че и повече. И аз четох, че на бременни е изписвано и че локално щом е не е опасно, но ме притеснява как е описано в листовката, че ако е наистина наложително може да се приема. Много ме е яд че не попитах за алтернатива. Сега по празниците какво ще измисля не знам

# 557
Здравейте! Глобули макмирор дали са безопасни? 12 дни трябва да поставям:/ Чудесен завършек на годината Sweat Smile
Активни съставки са нифурател (500 mg във вагиналните капсули) и нистатин (200 000 IU във вагиналните капсули.
Изрично казах на АГ че кърмя, но знам ли, притеснено ми е

https://e-lactancia.org/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK501922/

На тези два линка може да потърсите. Повечето лекарства не са никакъв проблем по време на кърмене. Тялото прави кърма от кръвта и концентрацията в кръвта на лекарствата е много ниска. Вие трябва да поемете доста по-сериозна доза, за да има ефект. Реално бебето почти нищо не приема от тези лекарства. А пък това са и вагинални глобули, те доколко дори стигат до кръвта - ще е някакво минимално количество. Не се притеснявайте

# 558
В двата линка не намерих инфо, а това което има като информация не ми харесва. Ще пиша на АГ дано отговори или ще търся друг за рецепта

# 559
Медикаментът е съвместим.

# 560
Здравейте! Моето бебе е на 7месеца. Още в родилното се разбра, че няма хубаво засукване заради по-голям бюст и беше спаднал на грамове повече от очакваното. Казаха ми да давам допълнително АМ и така до ден днешен е на смесено хранене. И все пак не искам да се откажа с кърменето и постоянно чета и търся варианти да премахна АМ. Готова съм само да се цедя, но hands free помпата в моят случай не ми върши работа и се колебая между spectra s1 plus и medela maxi swing. Приемам всякакви съвети за увеличаване на кърмата, защото като давам допълнително АМ не мога успешно да я увелича, но започва да плаче и ми е жал да го мъча. Свикнал е на биберон (все пак е по-лесно). 
 Ползвате ли таблетки Шатавари и ако да, от  коя фирма сте доволни? От началото  приемам таблетки Лактил и чай на Хипп за кърмачки.

# 561
Аз съм много доволна от спектра. Но каквато и помпа да е - размерът на фуниите е много важен. Стандартните 24 и 28 мм са прекалено големи за повечето жени, имайте го това предвид. Ето този канал е много полезен за помпи за кърма:

https://youtube.com/@newlittlelife?si=47ONYDri6snJo_RG

За увеличаване на кърмата, ако се дава добавка, е важно да се цеди всеки път, когато бебето пие АМ. Дохранването първо с изцедена кърма, после с АМ, ако се налага. Кърмата се произвежда според търсене и предлагане, затова колкото повече мляко пие бебето или се цеди, толкова повече мляко ще произвеждат гърдите. Повечето жени могат да увеличат производството с повече цедене. Овесът също уж помага, не знам дали е така. Аз всеки ден ям овесени ядки и имам много кърма, но дали има връзка не мога да кажа.

Но дори и да дохранвате с АМ, това съвсем не значи да трябва да се откажете. АМ е нужно само до годинката, след това може да го спрете и спокойно да си кърмите колкото дълго искате.

# 562
Ако бях седнала да почета преди да родя и имах време да го направя, щях да взема Спектра и да не се занимавам с глупости. Сега съм с 4 помпи, което струват горе - долу колкото Спектра, но не вършат никаква работа.

# 563
  • София
Devin8 , вземи си категорично Спектрата, щом цедиш и желаеш увеличаване на кърмата, макар че вече след толкова време нещата не е изключено да се случат,просто ще изисква от теб повечко време и усилия.
 Може Сминдух на таблетки да взимаш 3 по 2 като за начало и после да намалиш (стига да нямаш проблеми с щитовидната жлеза ) и чай за кърмачки да пиеш.
Много е важно да имаш нощтни изцеждания, пробвай и с Power Pumping , и не по-голям от три часа интервал,ако искаш да поддържаш количество, а ако искаш да увеличаваш, по-малък дори.

# 564
Devin8, предполагам, че си започнала захранване. Моето бебе към 9ти месец някъде започна да хапва повечко твърда храна и махнах добавката АМ (която давах след някои кърмения), остана само със сучене. Спектра е страхотна помпа, но не знам дали си струва да инвестираш толкова голяма сума за вече големичко бебче, което скоро ще яде кюфтета Grinning Това в кръга на шегата, виж втора ръка. Спектрата е болничен клас помпа, която няма досег с кърма, ако си купиш нови консумативи ще по-поносимо финансово. Тамън ще си избереш фунии по твой размер, защото те са много важни за качествено и безпроблемно изцеждане.

# 565
Спектра не е направена да се ползва от повече от един човек.

# 566
Спектра не е направена да се ползва от повече от един човек.
Спектрата (поне основните модели S1, S2) е помпа със "затворена система", в която не попада кърма и затва е абсолютно безопасно да се ползва от друга жена с нови консумативи.

# 567
Здравейте, момичета.
Случвало ли ви се е при запушен канал да имате червеникаво-лилави точици на зърното...това май е запушване на изхода и не знам как да го боря. Към какъв специалист мога да се обърна в неделен ден. Положението е сериозно, гърдата ми е много болезнена и подута и с помпа почти нищо не излиза.

# 568
Трябва с ръка да изцедите гърдата,боли много но трябва да се отпушат каналите. Дано се оправите скоро!

# 569
Как процедирате със запушен канал?

Общи условия

Активация на акаунт