Осмокласници 2024/2025 - тема 9 - ваканционна

• 25 717
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
ЧРД! Всичко най-най на рожденичката Blush

# 451
poly_mnt111, честита рожденичка, да бъде здрава, щастлива, успешна. Да мечтае смело и да сбъдва с лекота!

# 452
  • София
Да е жива и здрава рожденичката и да има едно прекрасно лято!

# 453
  • София
poly_mnt111, много радост и сбъднати мечти желая на рожденичката ти! А не теб да ти носи много усмивки!

# 454
Здрава и щастлива да рожденичката! Flowers Four Leaf Clover
И един джулайски изгрев от мен

# 455
Да е жива и здрава рожденичката.

# 456
Честита рожденичка!

Един полуизгрев и от мен Simple SmileNature Partly Sunny

# 457
Честита рожденичка! Да е здрава и да има весела ваканция 🌅

# 458
  • София
poly_mnt111, честита да е дъщеря ти!

Не разбрах как се стигна до това високоинтелектуално мерене на кой какво прочел и, честно казано, бях изненадана да го прочета в нашата тема. Даже проверих дали не чета нещо чуждо.

Аз нали съм си от село (Санака не се обиждай, вече не е село), смятам, че това с класиката е преувеличено. Всеки трябва да чете каквото му е интересно, а не да се напъва да отговори на обществените очаквания и приетото каква сме интелигенция като четем класики.

Някой беше споменал, че втори език няма как да се научи добре. Ако има желание да се научи, има как. Голямата се справя чудесно с френския. Не толкова чудесно, колкото с испанския, разбира се, но продължава да го учи и практикува и в един момент ще ги изравни. А за мен всеки език е богатство. Миналата година си мислех колко е яко как на 19 години говори 4 езика. Отиде да учи в Белгия и се оказа, че там повечето й колеги говорят по толкова, че и повече, и това не е някакво изумително постижение. Така че нека залягат и учат езици.

# 459
Понеже чоплим темата за чужди езици. Някой запознат ли е с по-модерните системи за учене (нали имаше един бг учен, който имаше собствен метод), Duolingo и всякакви други? Възможно ли е да се прилагат в училище?

# 460
Бюти, сугестопедията (Георги Лозанов е ученият) ли имаш предвид?
Има езикови центрове, които преподават чужди езици по този метод. Мислех да си опреснявам френския и да пробвам едно ниво.
Дуолингото създава добри базови познания, но на мен не ми беше полезно за друго. Учих италиански по онлайн уроци в edX.

# 461
Да, сугестопедия! Бях забравила думата. Благодаря.

# 462
Имам познати, които преподаваха английски и италиански със сугестопедия. Ако имаш някакви конкретни въпроси, пиши ми на лични, ще ги разпитам.

# 463
poly_mnt111, пожелавам от сърце здраве, късмет и истински приятели на рожденичката ! BirthdayBirthday
И за мен да знаеш езици е голямо богатство, втори чужд при нас ще е немски и ще търся школа или учител онлайн, защото в града няма.
За сугестопедията- в градината имахме майка, която беше завършила курс за преподаване на английски по този метод и предложи да направи група. Мислех си, че нищо не са научили, защото когато и да идех да го вземам винаги някои рисуваха, други се търкаляха по земята, трети си играеха друго .. Но в края на годината децата, които посещаваха групата изнесоха малко представление и аз останах изумена колко много неща бяха научили . та явно дава резултати

# 464
Мой приятел има друга теза за езиците. Смята че съвсем скоро няма да ни трябват, понеже AI е достатъчно напреднал. Но, както са казали хората, ще поживеем и ще видим. Никой не знае какво ще стане в бъдеще.

Общи условия

Активация на акаунт