Осмокласници 2024/2025 - тема 9 - ваканционна

• 25 709
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Да е жива и здрава рожденичката, щастлива и с късмет.
Аз покрай фондацията много пътувам и имам познати с по 3-5 езика и винаги съм се възхищавала как умеят да комуникират с повече хора. А и аз за тях съм с 3, като БЕ им се струва мега труден.

# 466
  • София
Да и аз съм на същото мнение колкото повече толкова по-добре. Исках да я запиша в 18СУ с френски и втори испански. Но тя след 2ро класиране не пожела да се пробваме за следващите. На 5то щяха да я вземат с нейния бал. Имаше дете прието със същия бал като нейния. Както и да е, тя моята нещо го кара за сега по-лежерно и енергоспестяваща и не ме слуша много какви съвети и давам.
Честита рожденичка. И весело лято на всички тийнейджъри.

# 467
Българският е един от най-трудните езици според лингвистите, но за съжаление, е малък език. По света са нужни други езици. Преди две години ходихме с детето в Турция, ами мъка като не знаеш език с Гугъл преводача да се оправяш. В едно заведение влезе в употреба руския като ин чуха да говорим български, в един въжен парк пък ми намериха преводач с български, защото имах оплакване от един техен служител. Трудно. В Румъния с много слабия ми английски също ми беше трудно, хем в група пътуваме, но едно кафе да се ориентираш да се поръчаш си е нужно.

# 468
Честита да е рожденичката 🥳, здраве, късмет и сбъднати мечти 🎂🎊

# 469
  • София
Честито на рожденичката! Да е здрава, с късмет и много приятели!

# 470
За четенето, моето дете днес ходи до библиотеката, взела си е книги от детския отдел, въпреки че я водят вече към възрастните.
С мъж ми четем много. Рядко художествена литература, време не остава. Напоследък много се образовам в областта на отглеждане на зеленчуци, покрай един мой здрасловен проблем  пък прочитам такива статии.
За чуждите езици, понеже аз повдигнах темата. Всяко знание мисля е богатство, дали химия, история, биология. И все пак, за деца в неелитни училища, по-добре да се справят с един чужд език и другите основни науки, отколкото втори език за едната поръчка някъде. Моето ще учи руски като втори. Учила съм го, ще мога да помагам. Не и трябва, дотолкова, че тя не е отличничка, т.е. среща трудности в училище. Гледах учебника по ИТ, минималистичен, а тази наука ще бъде по-ценна от руския.

# 471
  • Варна
Здравейте !
От много време не съм писала,все не ми стига времето.Завърши и моят хубостник  с не много добър резултат-4,3 му е средния успех.Много  е изпуснал заради контузиите на крака,първо  измести капачката на коляното,после имаше счупване и така 2 месеца вкъщи на онлайн обучение,като не всички учители се включваха  и той си учеше сам или влизаше в Уча .се.
Следваща година ,надявам се ,ще е по-добра и дано да е по-здрава,че и аз  имах здравословни проблеми ,малкия четвъртокласник пък се оказа със сколиоза ..и съвсем изпуснах юздите на големия.
С четенето е трудно ,каза че ще чете само българска литература и някаква книжка на английски .Аз и не държа на задължителната литература,важното е да чете .
За следващата уч.година имат  избор между руски и немски,големи полемики имахме с него-искаше руски,защото го знае и ще му е лесно.Доста си говорихме и го убедихме  да запише немски ,още един език няма да му попречи.Аз ще му помагам, учила съм го 10  години.С три езика ще има повече възможности за реализация...

Да е жива и здрава рожденичката, късмет и много успехи 🎂🎂!

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 22:58 от Velina_p

# 472
Да сте здрави само, другото ще се нареди !
Аз да попитам- наборите ще идват ли с вас на почивка ? Миналата година идва и му беше скучно, очевадно беше Laughing  Сега се чудя да го вземаме ли с нас, още повече, че ще ходи на лагер от училище на Златни пясъци края на юли. Той не може да реши - хем знае, че ще му е скучно, хем пък не му се изтърва още едно море Laughing

# 473
Моето няма опция да остане без мен или да ходи някъде без мен, освен на един лагер септември. Но ситуацията е такава, че аз не мога да изляза извън града и за ден и сега ще се чудим как да си откраднем няколко часа плаж във Варна. Та да, все още иска с мен.

# 474
Да сте здрави само, другото ще се нареди !
Аз да попитам- наборите ще идват ли с вас на почивка ? Миналата година идва и му беше скучно, очевадно беше Laughing  Сега се чудя да го вземаме ли с нас, още повече, че ще ходи на лагер от училище на Златни пясъци края на юли. Той не може да реши - хем знае, че ще му е скучно, хем пък не му се изтърва още едно море Laughing

Хм, интересна тема. Беше ок. 12 годишен наборът, когато ясно разбрахме, че му е скучно със семейството по екскурзии и други туристически дейности Simple Smile Оттогава гледаме да сме в компания с приятели, които имат дете/деца в сходна възраст (с които синчето се спогажда, че е малко подбиращ). Така сега ще сме 10 дни семейно, заедно с приятелче с неговата баба Simple Smile  Възражения няма.

# 475
Мммм, аз и наборната си обикаляме двете... Никакъв проблем. След 7-ми и 8-ми клас, т.е. от тази година, сме решили да започнем сериозно обикаляне - като начало из Европа, пък после ще видим. Планираме 2-3 дневни екскурзии, а където ни хареса - повторения, но за по-дълго. Тази година през септември ще отскочим до Тунис, а октомври-ноември - до Румъния. Имаме планове и за Австрия

# 476
  • София
Скучно му е и на моя, за голямата пък да не говорим.
И при нас като при Итео8 е ситуацията - ако има други деца, всичко е точно. За морето ще сме с познато семейство.

# 477
  • София
Нашите си идват с нас, нямат избор, но пък и не се оплакват къде ги водим.
Макар, че сега с нея докато сме в Италия, баща му е на рок концерт и той не иска с баща си и ще остане в приятел.
Но навсякъде с нас.

# 478
Иска и идва с нас, но ние много се стараем да не е скучно - компания, настолни игри, федербали, аквапаркове, музеи, вело преходи и т.н. С удоволствие бих го пратила и някъде на лагер, но не иска. Ще го побутна да не спира спорта през лятото.

# 479
  • Пловдив
Идват, идват, навсякъде са си с нас. Но първо, те са си свикнали двамата цял живот. Карат се, бият се, но и много се търсят, споделят и забавляват. Второ, с нас все ще има и още някой. Дали бебе, кака им и други каки, и батковци. Та се забавляват на макс и дума не е ставало да не идват някъде нас.

Общи условия

Активация на акаунт