Удари ме на шега

• 8 935
  • 165
  •   1
Отговори
# 75
Всъщност не съм дочела.
Той е този, който изнудва и манипулира.
И то доста успешно.
С изречението се се е опитала да се направи на важна, а реално все едно му казва - моля ти се, не ме оставяй, бий ма, обичам та.
Grinning

Това което е трябвало да му каже е - Не, след твоето отровно поведение вчера, ти наистина трябва да се изнасяш.
Толкова е лесно.

# 76
Какво стана? Криво ли ти е още? Той извини ли се? Тръгна ли си?

Аз лично нямаше да мога да му простя, нито да забравя.
Особено ако не се извини, щях да прекратя връзката.

# 77
Това което е трябвало да му каже е - Не, след твоето отровно поведение вчера, ти наистина трябва да се изнасяш.
Толкова е лесно.
За много хора най-трудното е да се научат да казват НЕ.
Особено, ако са възпитавани в доброта и търпение. Границата е тънка, добротата се превръща в глупост, а търпението в слабост. За съжаление.

# 78
Явно е прекалявано с това възпитание в доброто и търпение.
Ама много е прекалявано.
И на други неща е трябвало да я научат.
Да се уважава, да се обича, да не търпи най-вече простотии.

# 79
Той си тръгна още тогава. Събра си багажа и демонстративно и обидено напусна. Вечерта се чухме по телефона и се представяше като жертва. Направо онемях. Прехвърли всичко, което се беше случило към мен. Аз съм си фантазирала, не ме бил удрял, шляпнал ме 2-3 пъти лекичко, изкривяваше думи и събития относно буденето вечерта, че и това не било вярно, той просто дошъл да си легне (на светната лампа 2 пъти?!), не ми говорил нищо, аз съм сънувала :Х манипулираше и накрая ми каза с жален тон “Обичам те, но не мога да бъда с теб”. Ако не бях присъствала на всичко още малко щях да повярвам на мелодрамата. Не искам да съм с него, но мисля, че тази цялата сценка е “да чупи фасон” и пак ще ме търси.

# 80
Той си тръгна още тогава. Събра си багажа и демонстративно и обидено напусна. Вечерта се чухме по телефона и се представяше като жертва. Направо онемях. Прехвърли всичко, което се беше случило към мен. Аз съм си фантазирала, не ме бил удрял, шляпнал ме 2-3 пъти лекичко, изкривяваше думи и събития относно буденето вечерта, че и това не било вярно, той просто дошъл да си легне (на светната лампа 2 пъти?!), не ми говорил нищо, аз съм сънувала :Х манипулираше и накрая ми каза с жален тон “Обичам те, но не мога да бъда с теб”. Ако не бях присъствала на всичко още малко щях да повярвам на мелодрамата. Не искам да съм с него, но мисля, че тази цялата сценка е “да чупи фасон” и пак ще ме търси.
Браво, че си го изгонила. Формално си го оставила да си ходи. Но е важна крачка - не си се поддала на манипулациите.
Насилниците са изключително добри манипулатори - винаги изкарват жертвата виновна. Пълно е със статии, прочети някоя. Първата, която ми попадна: https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/304303-domashni-nasil … a-reshim-problema
Да, ще иска да се върне. Ако не мине номерът, че ти си виновна, ще почне да съжалява, да се извинява. Ако го пуснеш, ще се прави на добър (за кратко) и насилието ще ескалира.
Отървала си се. На твое място директно го блокирам. Успех!

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 00:15 от biborana

# 81
Нещо ми намирисва.
Чак сега реши да споделиш този "дребен" детайл Grinning

# 82
Ако всичко това е вярно - чудесно развитие на нещата! Блокирай го и не допускай повече да ти промива мозъка, да те тормози и да те бие. Не само той, ами никой друг никога повече.
Научи се да слагаш граници и да реагираш веднага, когато някой ти ги наруши.

# 83
  • София
Също това е много характерно за токсичните - според тях нищо не се е случило.
Снощи с дъщеря ми "сверявахме" една история от Коледа/Нова Година 21/22. Много неприятни събития бяха, които бившият после твърдеше, че въобще не са се случили. А и двете ги помним, с повече или по-малко подробности.

# 84
Aма, некои хора наистина си верват. След като видят, че това не минава, стават нападателни и докарват спора до там, те да са обидените, които чакат извинение. Ей, това е най-газиращо. Тук има и бой. Няма как по друг начин да го възприемем. Ако, тя не беше легнала в удобна позиция лесно да бъде притисната с дупето нагоре за уж пошляпване, а права срещу него, как щеше да се случи продължителното пошляпване. Ха-отляво, ха-от дясно. Може би шамарчета, докато й се отвинти главата.

# 85
  • София
Всъщност токсичните никога не се шегуват. Никога. Дали атакуват или играят жертва - винаги го правят със съзнанието какво точно правят и то съвсем не е на шега. После, когато се обидите, твърдят, че е на шега. Но когато вие се опитате да се пошегувате с тях, просто нямате шанс! Веднага го обръщат на жертви.
И така объркват нормалните хора, които имат чувство на вина. Тъй като токсичните нямат такова.

# 86
Ето Ви висш пилотаж манипулация..
Аз не знаех смешно ли ми е, гадно ли ми е.. този е..
https://www.facebook.com/share/v/16em2gvFQ1/?mibextid=wwXIfr
Не знам дали е истински случай или е за предаването, ама съм сигурна, че съществуват и такива..

# 87
  • Vienna
Това е типичен нарцисист, който иска постоянно внимание. Такова поведение е типично за тях. Не искат нито минута твоят свят да се върти около нещо друго, а не около него. Ти трябва всяка секунда да си на негово разположение и да храниш комплексираното му его. Ако не си на лице, ще има сериозни последствия да теб.

# 88

Ако му беше врътнала една бърза с-ка нямаше да има тема. Wink
Това е общо-взето по-гнусно и от случката, ама дай да се смеем. Много сладко.
Ако сестрата или дъщерята на Бънди беше на мястото та авторката, нямаше  да му е смешно.

# 89
Интересно какво точно налага създаването на нов профил, така или иначе всички профили тук са анонимни.
Дори ако в основния профил сте представили мъжът като Mr.Perfect, и сте се поизсилили да го хвалите, плюс розови разкази за романтични изненади и носене на ръце, пак не е срамно да кажете, че сте се излъгали, и че се оказал съвсем друг човек. На много хора  се случва.
Но така, страхливичко, с ново профилче - създава усещане за нещо неизказано и не съвсем достоверно.

Общи условия

Активация на акаунт