Удари ме на шега

• 8 931
  • 165
  •   1
Отговори
# 150
Нали мъжът се изнесе.
Тази тема е за заключване.

# 151
И най-гадното е, че обръщат нещо, което по принцип е приятно, в нещо много неприятно. Примерно, почти всяка двойка, прекарва най-качественото време вечер заедно. Разговори, готвене, секс... И съвсем нормално, след това следва сън. Но токсичните много обичат да обръщат хубавите моменти в лоши.
И като избухнеш да ти обяснява как си съсипала хубавата вечер или там каквото правите, с твоите глупости? 😀

# 152
Има и другата крайност, която е също, че даже и по-неприятна.
Докато спиш си чати с някоя 'приятелка'. Само, че ако едното е видимо и ясно, за второто може да ти трябва доста време, за да го осъзнаеш. Особено ако е изпечен лъжец и трие всички чатове.

# 153
Оо, всичко излиза рано или късно. Някои ги сънуваме тези неща.  😈

# 154
На мен това излияние ми звучи като аларма.
 Тук се разгърна модел на емоционална и физическа агресия, който се маскира под "шеги", "любов", "погалване", "прегръдки", но съдържа в себе си неуважение, пренебрежение към границите и физическо насилие.

Но пък звучите на малко години. И вие и той.
Липсата на житейски опит, оправдва донякъде инфантилното поведвние и у двама ви.

Но , ако сте над 24/25 аз разпознавам и газлайтинг, и емоционално изнудване, и дисбаланс на власт, и погазване на лични граници. И зачатъци на емоционална и физическа злоупотреба.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 00:42 от Serendipity*

# 155
Той си тръгна още тогава. Събра си багажа и демонстративно и обидено напусна. Вечерта се чухме по телефона и се представяше като жертва. Направо онемях. Прехвърли всичко, което се беше случило към мен. Аз съм си фантазирала, не ме бил удрял, шляпнал ме 2-3 пъти лекичко, изкривяваше думи и събития относно буденето вечерта, че и това не било вярно, той просто дошъл да си легне (на светната лампа 2 пъти?!), не ми говорил нищо, аз съм сънувала :Х манипулираше и накрая ми каза с жален тон “Обичам те, но не мога да бъда с теб”. Ако не бях присъствала на всичко още малко щях да повярвам на мелодрамата. Не искам да съм с него, но мисля, че тази цялата сценка е “да чупи фасон” и пак ще ме търси.

Gaslighting се нарича, обяснява ти неща, които не са се случили .. Бягай с 300. Тежко се живее с такъв човек, изкарах 3г в такава клопка. Вечно си виновна, преиначаване на истината и на случили се вече неща… Лапешка работа, бях на 21г, мислех че наистина съм виновна, че той е милия и добрия, горкия и тн…
После ми отне 2г след раздялата, за да се доверя на друг човек и да се отърся от чувството, че съм виновна за всичко.

# 156
А дали осъзнават когато   говорят така,т.е неща които сякаш  се отнасят за тях , но те твърдят че всъщност се отнася за теб и те обвиняват в неща, който не са точни,искат да те накарат да избухнеш или да им играеш на хорото без ропот?

# 157
А дали осъзнават когато   говорят така,т.е неща които сякаш  се отнасят за тях , но те твърдят че всъщност се отнася за теб и те обвиняват в неща, който не са точни,искат да те накарат да избухнеш или да им играеш на хорото без ропот?
Според мен не, на подсъзнателно ниво е и трябва да работят върху себе си. Хората имат купища емоционални проблеми..

# 158
Скорошен пример, мъж с разведени родители обяснява как не може да прости на бащата че ги оставя,въпреки че другите не сме чули още версията на бащата.Обясняват се всякакви глупости, а който се вгледа в действия вижда подобни на бащата, които синчето не може явно обективно да види. И как се работи с такива?

# 159
  • Далечният изток
Ако с този човек работите, каква работа имате да се занимавате с личните взаимоотношения в семейството му?!

# 160
Не, в близкото обкръжение е от скоро,все пак споделя за личен живот,направи ми впечатление че прави забележки на мен, да кажем че живея в миналото, а пък не вижда отношението си към важни теми като коя емоционална травма ни кара да повтаряме грешките,защо някои ходим на църква и т.н

# 161
  • Далечният изток
Верно ли в обкръжението си си говорите за емоционалните ви травми?! Thinking

# 162
Не го започнах аз разговора,нова компания са ми,явно провокирам хората като гледат как се мъкна като чувал с картофи.

# 163
  • Далечният изток
Аха, ти в новата компания си разказваш емоционалните травми....
Без думи съм...

Ми що се мъкнеш като чувал с картофи?!
Аз ходя наконтена, изправена, гримирана, усмихната. Питат ли ме как съм, винаги казвам - "чудесно", или "добре съм". Нито травмите ми знае някой, нито нищо... Никога не съм се оплаквала, хората не са длъжни да ми знаят травмите и положението и да ми търпят негативните настроения.

# 164
  • София
Първо, постът въобще не е по темата. Второ, Инстайл, като някой ти каже нещо такова на първи разговор, просто казваш Аха. Няма какво да го мислиш даже как "се работи с такъв човек". Подминаваш и толкоз.

Общи условия

Активация на акаунт