Морена, на кое казваш завихряне? За последния хляб ли става въпрос? Ако да, 70% Капуто Манитоба, 30% Капуто Семола, 75% хидратация, 20% квас, 2% сол. Смесих всичко без солта в 14:45 ч., месих, след 30 минути добавих и солта, месих отново. Оставих за 15-20 минути и след това премесих пак. Направих 6-7 стреч & фолдс (все забравям как е на български), но не през точно определен интервал, а когато ми скимне
Не знам това дали е правилно. Предимно съм стриктна, но този път ме мързеше да нагласявам таймер. В кухнята температурата обичайно е 21 градуса, но вчера цял ден работи духалката, първо заради кваса, след това и заради тестото, че го почнах много късно и не исках да дооформям по нощите. Та, температурата в началото беше към 25.5 градуса, после 24.5, 23 и така привечер докъм 22 градуса. Към 21 часа направих предоформяне, след още половин час - оформяне, прехвърлих в банетона и го оставих на плота още 40-50 минути. Досега винаги съм прибирала в хладилника след оформяне, но вчера гледах клипче на Квасеното хлебче и го видях оттам. Пекох днес към 11:30 часа. Нито едно от показаните хлебчета не ми харесва отвън, отвътре ми харесват, но съм начинаещ и не разбирам много
Имала съм и по-сполучливи хлебчета. Но какво беше - трябва да изпека 100 хляба, за да почнат да се получават
Все пак извървях доста път, предвид, че в началото даже квасът едвам потръгна