Хиперактивност при възрастен

• 5 718
  • 82
  •   1
Отговори
# 60
Познавам ( и познавах) такива хора. И понякога тази хиперактивност се засилва точно в тази възраст. Усещат че едва ли не живота и времето изтичат много бързо и  се заемат с много дейности които им дават чувство на удовлетвореност, когато са завършени. По този начин усещат нещата и че някак побеждават вечността. Създава им усещане за пълноценност.
Само че в момента на завършването на едно, веднага се появява чувството за неудовлетвореност защото има още много неща които трябва да се направят, къщи да се строят за всички, имоти да се придобият, коли да има, запаси за няколко световни войни и разни други според вижданията на индивида.
Другото характерно е че изпадат в неврозни състояния, като виждат че околните си го карат лежерно и не са на тяхната вълна.
Незнам. Оправяне няма.

# 61
Не мога да си представя какво толкова се върши всеки ден от тъмно до тъмно месеци наред?

# 62
Сещам се за един клип, един с две бири горе на покрива и с едно чукче удря два три пъти на минута по една дъска.
И колегата вързвал кабели в гаража... Сигурно е скрил някоя шишарка с мастика и жули от заранта.

# 63
Ако истински се е вживял в тези неща ситуацията ще се задълбочава и влошава. Но тук неприятното е че се опитва да ангажира околните в неговото тревожно състояние. Това е всъщност много типично. Такива хора не могат да гледат как другите действат бавно, почиват си и се занимават (според тях) със ,,безполезни неща " от рода на - всякакви почивки, кино, телевизия, концерти, разходки в природата или посещения на фитнес/тренировки. Също и ангажирането с деца, домашни любимци и разни роднини, включително и събиранията по всякакви поводи. Всичко това е губи-време, безцелни и безмислени неща свързани с разходи и отнемане на време в което може да се свърши ,,нещо полезно".

# 64
Това последното не може да се издържи дълго. Даже любим човек да го прави, в някакъв момент ще ми се прииска да го удуша.

# 65
Ако всичкото работене е съпроводено с цупене и тежко мълчание, че другите си “гледат” живота и мързелуват, лоша работа. Такива никога не са доволни от близките си, как така ще почиват, има толкова работа. Характеропатия, която се задълбочава и избуява с възрастта.

# 66
То дори да не  е съпроводено от цупене пак е тежко за близките и страшно дотяга.Аз съм откачала и за къде-къде по-леки случаи.

# 67
Между другото забелязвам такива настроения в мои познати 60+ и нагоре, някои над 65 даже. С някакаква страст обясняват колко много работят и пак работят, и въобще колко много са заети, и то все мъжете. На жените някак си им се иска да отпуснат вече, отгледали децата, изградили стандарт, ама не, мъжо натиска да се докаже млад и продуктивен. Такива ги питам, какво са правили на млади години, че сега се разработили? Толкова ли няма кой да поеме тежестта на бизнеса?

# 68
Ей тва е моят мъж. Дойдоха с децата в Несебър, заради състезания по математика, и го уговарям от два месеца, откакто разбрахме, че ще идваме. И оня уж се зарадва, пък презает, не може да дойде. Аз стегнах си чантата, децата, и дойдохме. Като го зарежеш се оказва, че на другия ден ще идва с нощния влак. Така го оправям моя, за мен той е супер работохолик. Няма да се оправи, толкова години минаха, по-ангажиран става, с повече проекти се захваща. Успешен е, ама понякога толкова се нерви, че го оставям да си запи на дивана. Инак цяла нощ нещо сънува и се върти и аз не мога да се наспя. Той също така, 4 часа, макс за 5, се е наспал. Айнщайн 2 Simple Smile

Познавам ( и познавах) такива хора. И понякога тази хиперактивност се засилва точно в тази възраст. Усещат че едва ли не живота и времето изтичат много бързо и  се заемат с много дейности които им дават чувство на удовлетвореност, когато са завършени. По този начин усещат нещата и че някак побеждават вечността. Създава им усещане за пълноценност.
Само че в момента на завършването на едно, веднага се появява чувството за неудовлетвореност защото има още много неща които трябва да се направят, къщи да се строят за всички, имоти да се придобият, коли да има, запаси за няколко световни войни и разни други според вижданията на индивида.
Другото характерно е че изпадат в неврозни състояния, като виждат че околните си го карат лежерно и не са на тяхната вълна.
Незнам. Оправяне няма.

# 69
😄Имам един приятел от детството. Той ставаше сутрин, отиваше на училище , прибираше се и още от вратата хвърля раницата и отива да върши нещо в двора. По някое време влиза за да хапне нещо набързо (не мога да заема такава чекнеща поза, каквато той заемаше на стола- единият крак винаги се клатушкаше), след това отиваше в един възрастен комшия ако има нужда от помощ в двора(сърдеше се ако не извика него) и след това отиваше на работа почасово. Пълен е с енергия от както го помня. Завиждам му благородно 😁. И аз имам дни, в които ми идва музата и върша много неща, но за жалост не се задържа за повече от 2-3 дни.

# 70
То е хубаво човек да е деен и върши нещо, но ако има семейство, трябва да се съобразява и с него. Иначе е егоистично само да гледа собствените си интереси, без взаимност, без общи планове.
В случая на rumka833, бих се обидила много, ако друго му е важно на моя мъж, а не времето с децата и мен.

Може би такива хора трябва да си намират подходящи партньори, които или също като тях са презаети или не им пука какво прави другия. Съществуват си паралелно и са О.К с това.

# 71
  • София
Пуснете едни щитовидни хормони, пкк и там каквото каже ЛЛ. Стресът понякога отключва здравословни проблеми.

# 72
  • Близо до гората...
Пуснете едни щитовидни хормони, пкк и там каквото каже ЛЛ. Стресът понякога отключва здравословни проблеми.
Пускани са преди месец. Всичко е наред.

# 73
Ами, не ми е много ОК, ама какво да правя. Да съм гледала преди 20 години Simple Smile
Това, че е работохолик му е единственият проблем. Обича ни много и а, и децата, сме много важни за него. Ама работенето го е обсебило. Аз съм се адаптирала, човек е такъв, какъвто е. Възрастните не можеш да промениш, трябва да си ги обичаш каквито са

# 74
Ами, не ми е много ОК, ама какво да правя. Да съм гледала преди 20 години Simple Smile
Това, че е работохолик му е единственият проблем. Обича ни много и а, и децата, сме много важни за него. Ама работенето го е обсебило. Аз съм се адаптирала, човек е такъв, какъвто е. Възрастните не можеш да промениш, трябва да си ги обичаш каквито са

Щом  това е единствения му  проблем - голяма късметлийка си!
Ако беше " гледала преди 20 години",  я щеше да го мързи един пирон да забие, я в свободното време щеше да хойка или  да се запива....
А, той е толкова зает с работа, че не му остава време за простотии.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 01:22 от ellll

Общи условия

Активация на акаунт