Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 89 197
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 1 215
На мен ми се струва, че баловете с 2хБЕЛ и 3хБЕЛ ще се вдигнат по-осезаемо от тези за МГ с 3хМАТ, и има по-голям шанс за изненади и във високия, и в средния сегмент. Въпреки повечето пълни точки по  мат, в най-високите резултати са си същите деца, които се очакваше да им стигне резултата за високобаловите паралелки с мат, и не би трябвало да има кой знае какви размествания.

# 1 216
  • Beyond the Frontiers
Въпросът е, колко ще се целят в точно тези паралелки.

# 1 217
  • София
Офф, това беше възможно най-тъпият сценарий просто - да чакаме до понеделник. За какво са ни тия резултати днес.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 21:15 от Niffi

# 1 218
  • София
Нали? Таман да ги похвалиш и ... не можеш. Joy

# 1 219
Да, да, всичко това е ясно, но дете със 100 точки на математиката да остане извън СМГ просто не е редно, ако това му е желание - т.е. изпитът е ужасно сбъркан. И за дете с 99 не е редно.

# 1 220
Татко Мецан, силно се съмнявам дете със 100 МАТ, което се е готвило за първо желание СМГ, да остане извън училището.

# 1 221
Е как? При няколко точки по-малко по БЕЛ и е аут... местата са по-малко от децата със 100 точки..коментирам по принцип, моят не е седмокласник и освен това даже и при 2х100 няма да изберем СМГ, но ми е много жал за децата, които обичат математиката, изкарали са си 100 точки и остават навън... просто изпитът не е добре, това не може да е изпит.

# 1 222
Кога ще излизат статистиките за другите градове? На мен ми трябва за Варна.

# 1 223
  • В Страната на чудесата
Да, да, всичко това е ясно, но дете със 100 точки на математиката да остане извън СМГ просто не е редно, ако това му е желание - т.е. изпитът е ужасно сбъркан. И за дете с 99 не е редно.

Имам усещането (даже съм доста сигурна, не е просто усещане), че тази година на повече деца от СМГ ще им се наложи да си "осребрят" точките от "Чакалов"... В НПМГ все пак паралелките за 8 клас са 7-8 общо. Ще има повече движение в тази посока, ми се струва...

# 1 224
Е как? При няколко точки по-малко по БЕЛ и е аут... местата са по-малко от децата със 100 точки..коментирам по принцип, моят не е седмокласник и освен това даже и при 2х100 няма да изберем СМГ, но ми е много жал за децата, които обичат математиката, изкарали са си 100 точки и остават навън... просто изпитът не е добре, това не може да е изпит.

Ми не е нормално да има толкова деца със 100 точки, но ни обвиняват,.че не разбираме. Когато аз кандидатствах имаше максимум едно или две деца с максимални точки.

# 1 225
Абсолютно съгласен с теб и Алисса.

# 1 226
Може би всички статистики ще излязат в понеделник, едва ли някой чиновник работи по това време вече. Ще проявим търпение Simple Smile И аз очаквах по-ниски балове тази година, но още като видях средните за страната и ми стана ясно, че няма да го бъде. Каквото е - това Simple Smile

# 1 227
  • София
Не че нещо, Мецане, ама сякаш ти  точно онзи ден казваше за последната подточка на геометричната, че била по-трудна, тоест добра за разслояване..Ми явно не  е била чак толкова добра за целта, щом исторически брой деца имат максималния брой точки. Колкото и да не се харесва идеята, просто трябва да се приеме, че щом не клякат тези отгоре за отделен изпит за МГ, то при настоящите обстоятелства са нужни подточка или две във втори модул, които обаче наистина да селектират.. Тогава и вълкът ще е  сит, и агнето ще е  цяло. Искащите да учат в  МГ и имащи потенциала за това ще се преборят за повече точки от редовия отличник, ще минимизират така  и негативите от евентуално по-слаб БЕЛ, а  другите, нямащи интерес  към МГ, ще  преглътнат просто егото си, че са приети в исканото от тях училище с примерно 92-93 по мат, а не със 100 като сега..

# 1 228
Очевидно нарочно дават лесни изпити, за да се подобри целокупният стрден резултат на учениците от цялата страна.  Ако дадат труден изпит, при който няма да има 200 деца със 100 т. само в София, представете си какъв ще е средният резултат на страната - сигурно ще е под 30 точки. Това не е добре за министерството.

# 1 229
Как си позволявате да казвате, че 23Б е лесна.....
Сега ще дойдат да ви.обяснат как е супер-дупер. Е, да, ама има близо 300 деца със сто точки. Това за мен е далеч от нормалното.

Общи условия

Активация на акаунт