С какво е по-безопасен Бъкстон, че да се тътри до НБУ всеки ден? Нито има удобен ГТ до Студентски, например, нито други плюсове.
Може ли поне да ми кажете от НБУ посока център , къде ще е долу горе удобно, като се гледа евентуално безопасност, метро… Благодаря Ви предварително!
Но много кратко-двете места в рамките на месец-два.
Никъде не е добре по европейските стандарти, но човек свиква като поживее. В София за мен кварталите се делят на 4 групи като кварталите от всяка си приличат достатъчно много, че да се задълбава чак толкова. Квартали в южната дъга/периферията/леко извън София - обикновено населявани от хора с въможности, популярни станаха новите комплекси от къщи. Южни и източни квартали - пренаселени, няма добра инфраструктура, липсват достатъчно междублокови пространства, паркоместа, градини и училища. Но е по-корпоративно, голяма част от бизнесите са в тази част на София, да кажем и хората спадат в по-голямата си част към средната класа, това много условно казано, понеже такава не е като да има, но все пак някак да ги опишем. Централни части - скъпи, стари и често неподдържани сгради с кореняк население или техните наследници. Централните и широк център са с повечко зеленинка, по-добре уредени, транспорта е добре, по-близо са до големите паркове, заведения, културен живот и т.н. И северни и западни райони, който изостават като развитие от останалите гореизброени, средностатистически населението там е с по-ниски доходи, няма много фирми. Стари панелни или ЕПК блокчета, но пък няма толкова застрояване, има междублокови пространства, достатъчно градини/училища паркоместа. Манталитета и обстановката е друга обаче. Ходих преди няколко години в Надежда/ Връбница имах усещането, че съм се върнала 30 години назад в 90-те, така се усеща. Иначе няма застрояване, няма зор за нищо, то май това описва достатъчно. Та да щом така съм го почувствала там, естествено, че няма да купя там. Но като изключим такива отклонения, в общи линии никъде другаде не се чувствам чак толкова различно, че да задълбавам как се чувствам в този или онзи квартал и по-скоро бих си гледала дали сделката и апартамента ме устройват. Препоръчани теми