Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 25 614
  • 458
  •   1
Отговори
# 330
Мандаринка е права, в Овча купел е по-евтино от всички посочени квартали.
Ако апартамента под наем е съвсем близо до МС е ОК.
Относно безопастност и среда, всички посочени други квартали са по-добри.

# 331
Бъкстон също е опция с лесно придвижване до НБУ с 73.

# 332
  • София
Никой не е питал за по-евтино, а за по-безопасно. Наплашихте хората и не искат квартира в Овча купел, а таксите в НБУ не предполагат финансови проблеми за квартира в центъра. Там сигурността е на най-високо ниво, такова беше питането, затова така съм отговорил. Моля, който не може да чете да не раздава квалификации кой-как иронизирал и т.н  🙂

# 333
И каква е ползата да се влачи с транспорт от центъра до Овча купел за лекции и обратно, ако има вариант и да е по-близо? Не е задължително да живее в Овча купел, може и близки квартали с удобен и редовен транспорт.
Ако детето учеше в Ректората, бих посъветвала, заради наемите в центъра, да търси по линия на метрото.

И не разбрах защо се разпозна в мнението ми.

# 334
Около НДК е добър вариант, в случай че няма кола в картинката. За студент и аз бих го избрала, предвид евентуално често пътуване за срещи с приятели. За всеки друг предложен квартал не бих се съгласила - абсолютно все тая е дали си в Красно село или в ОК с оглед на безопасност. Дори не бих казала, че и около НДК и център като цяло е особено безопасно, тук го изкарахме гето, а всъщност аз дори не съм чувала за инциденти в последните години, откакто живея в района. В днешно време никъде не е безопасно, пред НДК също могат да ти дръпнат чантата. Grinning С какво е по-безопасен Бъкстон, че да се тътри до НБУ всеки ден? Нито има удобен ГТ до Студентски, например, нито други плюсове.

# 335
Безопасен е с това, че в Бъкстон няма емигранти и роми и е на 10-15 мин. с ГТ (автобус 73) до НБУ и на 20-25 мин. до центъра с трамвай 5, 4, 15, или метро от Красно село. И наемите ще са по-ниски, от тези в центъра или в Студентски град.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 10:48 от monii

# 336
  • София
И каква е ползата да се влачи с транспорт от центъра до Овча купел за лекции и обратно, ако има вариант и да е по-близо?
Защото разликата от Красно село и от НДК е 6 минути, голямото влачене Confused
Safety first  Blush

# 337
Вземете предвид и лекциите дали ще са накуп или ще са разпокъсани през целия ден. Ако са накуп, например почва в 9 и приключва в 14 ч, тогава по-отдалечена локация и придвижване с градски транспорт са опция. Ако обаче са разпокъсани през деня, тогава според мен квартирата трябва да е близо до университета. Иначе денят ще минава в пътуване напред-назад или пък пропускане на лекции.

# 338
О, то особено около Фантазията е много безопасно и изобщо няма мигранти. Моля ви се. Grinning А в случай че квартирата е в близост до метро, то трамвай 5 е абсолютно ненужен, не бих го броила за плюс. Красно село и Борово/Павлово/Бъксон с нищо не са по-безопасни вечер, само дето ще се тътри с транспорт. В центъра са други плюсовете и предвид че не е посочен бюджет - бих се ориентирала натам.

# 339
Здравейте! Някой има ли мнение за района на Овча купел към ул Гусла. Интересува ме изграждащият се комплекс Територия.

# 340
Не знам защо мислите че в центъра е безопасно. Има цигани, емигранти и всякакви. Нищо й няма на Овча Купел.
Ако толкова много се страхува, да търси в Ман Ли, Славия, Павлово, Бъкстон. И да си купи кола.

# 341
Тая тема стана плюсове и минуси на овча купел, братче…

# 342
Кажете нещо за Студентски град. В старите теми е много оплют, така и не разбрах защо. На мен ми е един от любимите квартали, най-вече около ТУ и училището по телекомуникации. Аз го намирам за не толкова лош - млади хора, мен лично те ме зареждат. Има и блокове далече от дискотеките. Има хубав парк срещу УНСС.

Мулти култи елемент, но са студенти, а не мигранти - като цяло възпитани и интелигентни чужденци. Тоест колорит и се усеща като космополитен квартал. В Лозенец и Иван Вазов например е хубаво, но не е така космополитно. Там са си все нашенци. Ако ти писне да живееш там постоянно винаги ще можеш да отдадеш под наем. Не виждам минуси освен трафика и че метрото не е много наблизо. В автобусите 88 и 413, минаващи наблизо често има роми, а и цените не са вече ниски. Няма и много офиси наблизо освен Литекс Тауър и в самия Студентски има една сграда, където е офиса на сайта GSM Arena. Но като цяло като зеленина (парка!), качество на новото строителство и население е къде-къде по-приятно от Младост. Уви, новите сгради по ГМ Димитров ще вдигнат неимоверно цените.

# 343
Всъщност от всички анкети, които пускаш, не става ясно какво търсиш.
Квартала който ще ти пасне е според изискванията ти.

# 344

Между другото днес през деня по Борис III нямаше почти никакъв трафик към центъра, докато на бул. Никола Петков и по Околовръстното на изток до към Лозен имаше сериозен трафик и в двете посоки, предполагам част от тях са екскурзианти гонещи границата, защото имаше румънски регистрации. В Овча купел навътре нямаше никакъв трафик. По Борис III за под 10 минути бяхме на пл. Македония.

Не си създавайте грешни впечатления за трафика. Когато няма училищни занимания и не вали - трафика е слаб.
Ако дори само един от факторите е наличен - дъжд или ученици, нещата са коренно различни.
Не дай Боже, да има комбинация от няколко такива!  Тогава 10 мин ще са само от светофар до светофар. Евентуално....

Общи условия

Активация на акаунт