Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 25 740
  • 461
  •   2
Отговори
# 315
Ооо, моля ти се. Работих 6 години на Цар Симеон до Халите - имаше период, приятелките ми отказваха да идват до офиса заради тях. Висят по цял ден на тротоара на групички, пушат и продават хашиш и какво ли не още и гледат много интересно всяка сама жена, която минава. А къде си вършат биологичните нужди и какво настъпих една сутрин на отиване на работа по Вашингтон не искам да си спомням....А, и лъжат, че са араби, а са чисти афганистанци. Старите араби на Симеон, дето са от години тук и са интегрирани, не могат да ги понасят.

# 316
В паркчето пред банята срещу халите още се събират на тумби, понякога разпъват сергии за боклуци, подобно на тези на Лъвов мост. За тях наскоро бях писала, че май са изчезнали, но последните пъти като минавам оттам, пак ги има импровизираните сергии. В самата градинка в кръчето на моста непръснато кибичат групи чернички на пейките, понякога са с багаж, понякога са налягали.

# 317
Добре че са арт инсталациите да гравитират иначе цените на имотите щяха да излетят в космоса.

# 318
Е днес отидох и се върнах с 73 до ОК и в него не видях араби. Сякаш повече ходят по пазарите в Красно село. Роми днес видях само да влизат в парк "Славия".

И поправям мнението си за ЖК Славия - много пропаднал ми изглежда. Блокчетата са в зеленина, но някак всякакво развитие е застинало, тротоарите и уличките не са много добре поддържани.

Самият парк Славия е пълен с боклуци и зеленината е от неподдържани саморасляци, да те е страх да влезеш и през деня. Просто не посмях да мина през парка. Като се тръгне нагоре и се подмине стадиона и колелото на трамвая чак там започва да става по-прилично, но там си е вече ОК.

# 319
  • София
Парк Славия е в това състояние, защото е собственост на спортния клуб и не на общината. Години наред отказват да го прехвърлят, а защо е тяхна собственост е резултат от глупост много години назад.
Славия е вехт с тези блокчета, да. Но пропаднал сякаш не е точна дума.
И Западен парк, квартала, носи същото усещане. Много зеленина, но вехто.

# 320
Здравейте на всички!
От Варна съм, но дъщеря ми ще учи в НБУ. Четох Ви до сега и честно казано се притесних от района. Даже още не сме и намерили квартира, та направо се чудя къде да я търся, а времето минава Sad Може ли поне да ми кажете от НБУ посока център , къде ще е долу горе удобно, като се гледа евентуално безопасност, метро… Благодаря Ви предварително!

# 321
  • София
Направо в центъра, близо до НДК - удобно и безопасно е, там е и метрото до НБУ Blush

# 322
Парк Славия е най-неподдържания парк в София. Да, собственост на ФК "Славия", но Венци Стефанов не е дал и 1 ст. за поддържане на парка.

# 323
За някои неподдържан парк си има чар...

# 324
Здравейте на всички!
От Варна съм, но дъщеря ми ще учи в НБУ. Четох Ви до сега и честно казано се притесних от района. Даже още не сме и намерили квартира, та направо се чудя къде да я търся, а времето минава Sad Може ли поне да ми кажете от НБУ посока център , къде ще е долу горе удобно, като се гледа евентуално безопасност, метро… Благодаря Ви предварително!
В квартал Белите брези (скъпо), около Станция Медицински университет също, но точно до метростанция, та от училище да влиза в къщи. И да и вземете такава квартира, дъщеря ви ще кръстосва цяла София като студентка.

# 325
За някои неподдържан парк си има чар...
Да, за наркоманите, за ромите...

# 326
Здравейте на всички!
В квартал Белите брези (скъпо), около Станция Медицински университет също, но точно до метростанция, та от училище да влиза в къщи. И да и вземете такава квартира, дъщеря ви ще кръстосва цяла София като студентка.

Със сигурност ще обикаля из града. Амбицирала се е да учи и да си намери работа. Поне като се прибира в късен час да няма притеснителни субекти.

# 327
ж.к. Лагера и Красно село недалеч от метростанция Красно село също може да видите, само на няколко метростанции от НБУ. Успех!

# 328
Може да видите в Манастирски ливади, запад. Изключително спокойно и безопасно. Младите хора харесват много квартала. Няма метро, но автобус 73 е много удобен за НБУ, за 18-20 минути е там.

# 329
Slava_v, не се връзвай на някои потребители, пишещи в темата. Те така си пишат, за спорта. Иронизират всичко и всички, за по-интересно.

Не познавам квартала около НБУ, затова и не давам съвети. Но в Овча купел би трябвало да е по-евтино от Красно село, още повече другите квартали, дадени като опция.

Общи условия

Активация на акаунт