Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 24 848
  • 451
  •   1
Отговори
# 420
Това блокче винаги е било х2 и нагоре на цените в района.
(и самото качество и материали е далеч над средното)
Т.е. в момента говорим за 5-6к Е.
И да се строи нещо до него и то ще е толкова.
Всеки го приказва туй блокче. Всеки гледа и казва "ей тук искам".

На теория и автокъщата Онтарио, от западната страна на същия парк е предвидена за строеж.
Но собствениците твърдят, че няма да го строят те. Възможно е и да са решили да не продават нищо. Но и там няма да е евтино. А и явно е отложено във времето поради някакви фактори.

# 421
То всички се подведоха защото си мислим за прясно ново строителство/или в строеж. А този блок сигурно е от 10 години, и честно казано аз не съм виждала да се продава нещо там…

# 422
  • София
Продаваше се, но преди 2 г.
Ходих на оглед с братовчед от провинцията. Не ми хареса нещо, но не помня какво. Той също не го одобри. После купи в Артекс до метрото. Уж и там всичко беше разпродадено, но "с връзки" му намерихме 2 двустайни.
Наистина цените бяха много по-високи от околните вече готови блокове.

# 423
Някакви мнения за Гео Милев, Слатина, Редута? И там гледахме, но Слатина и части на Гео Милев ме отвратиха.

Те са квартали където буквално говорим за хубави микро микро локации.

Слатина като цяло ми е много противен квартал, от района на колетото на селските автобуси и 11-ката, пазара, та чак до 109 ОУ.

В Гео Милев не ми харесва около ИЧС и танцувалното училище, както и непосредствено до Плиска, но покрай едноиммената улица "Гео Милев" има приятни микролокации.

Западните части на Гео Милев и Редута по към Румънското, мол Сердика и 23 ОУ ми се струват по-приятни, въпреки плътното застрояване на места и шумният бул. Ситняково. Това просто като чувство.

# 424
  • София
На мен районът около ИЧС ми е на сърце още от отдавна. В малките улички е тихо и приятно. Сега като направят метрото ще е още по-добре.

# 425
Някакви мнения за Гео Милев, Слатина, Редута? И там гледахме, но Слатина и части на Гео Милев ме отвратиха.

Те са квартали където буквално говорим за хубави микро микро локации.

Слатина като цяло ми е много противен квартал, от района на колетото на селските автобуси и 11-ката, пазара, та чак до 109 ОУ.

В Гео Милев не ми харесва около ИЧС и танцувалното училище, както и непосредствено до Плиска, но покрай едноиммената улица "Гео Милев" има приятни микролокации.

Западните части на Гео Милев и Редута по към Румънското, мол Сердика и 23 ОУ ми се струват по-приятни, въпреки плътното застрояване на места и шумният бул. Ситняково. Това просто като чувство.
Районът около ИЧС не виждам да е чак толкова лош. Аз съм живял там 1-2г. Рабира се, тогава други неща ме вълнуваха. Паркът е близо, Плиска е близо, в мола има някакви магазини. Не знам спирка на метро ще има ли.

Редута ми е свръх селско. Един приятел си купи там, режеха му гумите непрекъснато. Заплашваше го някакъв съсед, да му продадял за без пари. След някой месец продаде на съседа за без пари. И купи в со хоум.

Румънското ви се струват приятни като чувство?
Според мен, като чувство, цените там сигурно са в космоса. За 10мин пеш си на Орлов Мост и Борисовата Градина. За още 5 мин на СУ. Близо е и до Сердика Мол, а там има и много бизнеси с офиси, включително големи ИТ компании.

# 426
Ще си го кажа направо. Не, че е толкова лош районът, колкото хората, които живеят там. При такива цени има квартали с доста по-приятни жители.

При колелото на автoбусите в Слатина пък се навъртат много роми и алкохолици, но те ходят и по-нататък с трамвая, автобуси 9 и 11.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 21:49 от Kamelia_Prague

# 427
Това блокче винаги е било х2 и нагоре на цените в района.
(и самото качество и материали е далеч над средното)
Т.е. в момента говорим за 5-6к Е.
И да се строи нещо до него и то ще е толкова.
Всеки го приказва туй блокче. Всеки гледа и казва "ей тук искам".

На теория и автокъщата Онтарио, от западната страна на същия парк е предвидена за строеж.
Но собствениците твърдят, че няма да го строят те. Възможно е и да са решили да не продават нищо. Но и там няма да е евтино. А и явно е отложено във времето поради някакви фактори.
Хайде, моля ти се, сложили цени като за Лозенец и Иван Вазов или направо Прага и то за "удоволствието" да имаш за съседи момичета от каталог и мутри.

# 428
Кои са кварталите с най-приятни жители?

# 429

Погледни нещо в Париж Joy

п.п. Знам и там какви има, ама така поставен въпросът - няма отговор.

# 430
Части на центъра и Лозенец, Изток, Изгрев, Иван Вазов.
От по-крайните квартали с не особено агресивно и дразнещо население за мен са Овча Купел, Дружба 1 и Левски Г (в Левски В и частта с къщите има повече роми). В Дружба 1 може да има и повече роми от Дружба 2, но във втора част и българи и роми са доста по-нервни в магазини и градския транспорт. Особено в частта около ул. Димитър Пешев. В Лидъла на същата улица постоянно има бутане, блъскане и т.н. В този на "Искърско шосе" много по-рядко се случва да има блъскане, бутане, завиране в теб и т.н.

Разбира се наркомани, пияници и просто дръпнати и кисели хора ги има навсякъде, но въпросът е, че на някои места не се проявяват толкова. В центъра особено много си зависи коя микролокация, по Графа е едно, в тихите преки на Оборище друго.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 12:05 от Kamelia_Prague

# 431
Яворов, Оборище, Лозенец.

# 432
  • София
Много се заблуждавате за лозенчани. Пропадняци и боклуци се прескачат.

# 433
Иван Вазов и Гео Милев

# 434
Не се сещам защо обещавате квартали с приятни жители където и да било...
Сложили са някаква цедка на заселващите се? Ако Вашият съсед е готин и си пиете ракията с него, то 2 етажа по-нагоре/долу най-вероятно имате истерична съседка с 5 котки... Примерно...
А пък за цял квартал обобщение... Нелепо е. Плява има във всеки квартал.

Общи условия

Активация на акаунт