Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 24 850
  • 451
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Кривата река ми е стария квартал. Миналия месец ходих няколко пъти по здравни въпроси, обикалях отвътре. Много е приятно, спокойно, има градинки, абе въобще си е класа.

# 406
вероятно всеки квартал има и плюсове и муниси, като за различните индивиди и те са различни.
Лично за мен, в квартала, в който сега живея всичко ми е ок, вече повече време в него, преди ковид само спяхме в апартамента, останалото време бяхме по офиси или извън квартала.
Мръсно ми е, но това не е от квартала, а от хората и тези, които не почистават,а събират само листа по тротоарите.
Същото съм го виждала и в Лозенец и в районите, където съм работела.
За мен е важно да имам детска градина, училища в близост/ тук обаче смених концепцията и децата учиха в центъра/, големи магазини на ПЕШЕХОДНО разстояние, мразя да ходя на пазар с кола, офиси на еконт/спиди, поща, метро и градинки, парк за разходка. Имаме си и хубави 2-3 заведения ако не ни се ходи по други райони за среща с приятели. Спокойно е, в близост има и 2  парка и вода/въздухът  бива.

# 407
Да, веднага се сещам за голям минус на Овча Купел - няма мол наблизо. Няма и много заведения. Малко си е тип спалня, но от по-добрите спални.

# 408
  • София
Аз не съм с добро мнение за Овча купел. Имахме апартамент там. В старата част има много лилави граждани. Поне има магазини. В новата пък - няма нищо друго, освен блокове и аз се загубих там.
Частта с къщите е прекрасна, ама тя е за баровци с коли.

# 409
Има ли мнения от първа ръка за района до ТУ в Студентски град?

# 410
  • София
До или срещу ТУ?
Отсреща е Дървеница - спокоен квартал, нормални жители.
Близо до гр. транспорт, има магазини, у-ща, детски градини.
Сега се строи нов комплекс, не знам дали е разпродаден.

# 411
До по-скоро. За Студентски Град ме интересува. Има едни нови малки блокчета на ул. Г. Брадистилов. На ул. Баку има едно точно до х-л "Витоша", от другата му страна са игрища за спорт (които е възможно все някога да се застроят).

# 412
  • София
Тихо и спокойно е там. Не е така оживено като другите части на Ст. град.
Аз съм от страната на парка, на Г.М.Димитров - булеварда не е много натоварен нощно време. И гонки няма/КАТ е близо/. В парка няма вечерно пейка-парти като по центъра. Строи се нещо до ректората на ЛТУ. Виждам го от балкона.
Много рядко 2 -3 пъти годишно автокъщата Софавто си правят парти с музика и заря. Но винаги приключват в 21.45 ч.
През май и септември в парка има концерти и лунапарк за няколко дни. И те спазват тихите часове.
Разходи се през деня и вечер и си реши.
Всеки е различен, нещо може да дразни някого, а друг да не обръща внимание.

# 413
Т.е. говорим за УТ, а не ТУ. (Университет по телекомуникации).
И 2те са в студ град.
Аз съм там, идеално е. Парк, автобуси, магазини, в посока студ град има магазини, заведения, ресторанти, бързо хранене, кафета, аптеки, поликлиника, фитнеси. Не е лошо да си имаш гараж.
Ще има и метро след 5г.

# 414
  • София
Дани, според мене Почитателката на Ергенина пита за малкото блокове и строежи зад NVTower и Софауто.
Но и за там важи всичко, което си споделил за квартала. Нали споменава тенискортовете, те са до Музейко.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 20:38 от Aisha

# 415
Дани, според мене Почитателката на Ергенина пита за малкото блокове и строежи зад NVTower и Софауто.
Но и за там важи всичко, което си споделил за квартала.
Защо така смяташ? Там не е близо нито до ТУ, нито до УТ.
Криво ляво е близо до Минния.

Иначе, подобно е, с малки различия. Няма толкова аптеки, кафета, бързо хранене, ресторанти.
Цените вероятно са по-високи, но до колко е оправдано.
Има наистина голяма концентрация на нови строежи, което не се знае как ще се отрази на района в переспектива.
Иначе, по-близо до ГМ Димитров, по-близо с кола до артериите (с малко). Вероятно много по-скъпи гаражи.
288 (а и автомобил) може да се ползва по целия ГМ Димитров, от Парадайс до София Мед и Кауфланд там.
Аз също циркулирам по тоя булевард редовно.

# 416
  • София
По споменатите улици - Баку, Г. Брадистилов, тенис кортовете  реших, че пита за срещу нас.
Но тя ще прочете, ще разгледа и ще си реши.

# 417
По споменатите улици - Баку, Г. Брадистилов, тенис кортовете  реших, че пита за срещу нас.
Но тя ще прочете, ще разгледа и ще си реши.

Явно и в 2та района. Не знаех, къде точно са тия улици.
По тях няма много частни сгради. Само за една се сещам, срещу парка. И там едва ли се продава нещо някога.
От друга страна под Телекомуникациите изобилства от нови строежи. Аз ги обикалях преди година и бяха под въпрос. Но се отказах, заради агресивното покачване на цената при всеки етаж и пускането на най-калпавите апартаменти най-напред. В момента още ги довършват.

# 418
  • София
Сега се строи една - на втората ми снимка се вижда.
Има разни малки блокчета също.
А може и за NV Residence  или  за S tower да пита.

# 419
Говоря за блокчето до хотел Витоша на Баку, което гледа към парка. То е едно. Вече по към Габровски има 2-3 по-малки също. Дали на мястото на игрището на ул. Баку срещу парка ще се застрои с нещо?

Общи условия

Активация на акаунт