Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 24 767
  • 451
  •   2
Отговори
# 45
Изток е много скъп квартал и поради тази причина, изобще не сме си и мислили за жилище там, както и Изгрев или Лозенец.

КАкто казах в Княжево/Горна баня цените са най-ниски за апартаменти, по-евтини доли от панелните квартали като Дружба.
А ние в панел няма да живеем, тъй като сега сме на квартира в панелка и просто не ни харесва.

# 46
И в много други квартали няма бездомни кучета. Има много котки.
Не можеш да сравниш Дружба с Горна Баня. В Горна Баня ако нямаш кола си за никъде. Чакай ти метро в неделя по 20 мин. Ама вече разбрах, че ще си купувате апартамент там и, че е топ за вас. И, че е по-близо до Благоевград. Дано не случите на някое много умно хлапе, че до СМГ ще трябва да правите сандвичи за из път. Ще има да става по нощите с това започване на училище в 7.30 ч.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 21:59 от Tina*

# 47
От личен опит ли е? Защото ако се купува и се гледа да е до метро, то до центъра се пътува за точно 15 минути. И събота, и неделя е на макс 9 минути, освен ако не пътувате в 5 сутринта. Сега, ако ще живеете по вилните зони е друго,  но така написано са врели некипели. ГТ точно в този квартал е добре уреден, 260 също е на 5 минути сутрин (извън постоянните проблеми с развалени автобуси и липса на шофьори, каквито има по всички линии), за разлика от Карпузица, Бояна, Драгалевци и Симеоново. Други минуси има кварталът, тях също ги споделих, но ГТ не е един от тях.

# 48
В Горна Баня гледам, че си има и парк, нещо, което липсва в Карпузица. Иначе метростанцията си е направо в Овча Купел. Хубаво е, че има голам паркинг, не знам дали се пълни. Могло е да я направят от другата страна на жп релсите, да си е пò откъм ГБ.

# 49
Абсолютно в ОК си е, облагодетелствани са само тази част на квартала откъм Хрелков. Но пък е нещо, което вече съществува и може да се потърси конкретно в близост, когато ние купувахме за метро само се носеха слухове. Аз лично предпочитам 260 и трамвай 5, за да не се бутам с автобуса в задръстването по Борис, но лятото заради други ангажименти основно с метро пътувам и също е ок. За мен от толкова краен квартал до център 30-40 минути в час пик е прилично, като в това време оставям/взимам и деца.

# 50
От личен опит ли е? Защото ако се купува и се гледа да е до метро, то до центъра се пътува за точно 15 минути. И събота, и неделя е на макс 9 минути, освен ако не пътувате в 5 сутринта. Сега, ако ще живеете по вилните зони е друго,  но така написано са врели некипели. ГТ точно в този квартал е добре уреден, 260 също е на 5 минути сутрин (извън постоянните проблеми с развалени автобуси и липса на шофьори, каквито има по всички линии), за разлика от Карпузица, Бояна, Драгалевци и Симеоново. Други минуси има кварталът, тях също ги споделих, но ГТ не е един от тях.

Ех, едно време със стария градски транспорт пътувах до СМГ малко над час, и то ако успеех да се кача на трамвая.От тогава ми е травмата с кучета рано сутрин и в тъмното вечер. И аз мисля, че вече в кварталите с повече блокове няма бездомни, но тези, които са останали със старите къщи и кучета пазачи е ужас. Автоматично уличните седят там, за да си оравят компания и става мама мия.

# 51
Да, беше много зле. И старата петица се тътреше мноооого бавно, а като се напълнеше след Красно село ставаше ад. Но към този момент е ок, поне според моите разбирания. Кучета има, при нас за щастие не, но нагоре съм виждала. Няма постоянно пребиваващи съмнителни субекти обаче, което е плюс. Едното за сметка на другото 😃

# 52
Не можеш да сравниш Дружба с Горна Баня. В Горна Баня ако нямаш кола си за никъде. Чакай ти метро в неделя по 20 мин. Ама вече разбрах, че ще си купувате апартамент там и, че е топ за вас. И, че е по-близо до Благоевград. Дано не случите на някое много умно хлапе, че до СМГ ще трябва да правите сандвичи за из път. Ще има да става по нощите с това започване на училище в 7.30 ч.
Може би пък трудностите ще го направят човек, а не вечното дундуркане и тон в живота от мама и тати.

# 53
Ако мислиш, че да учиш в СМГ е много лесно, енджой, както се казва. В едни други книги пише, че сънят е много важен. Жизнено важен даже.

# 54
  • София
Родният ми квартал е Бъкстон и учех в СМГ в продължение на 8 години. Имаше бездомни кучета и те бяха неприятна за мен екстра,  но пътят не е бил кой знае какво - дори в онези времена (без метро) се придвижвах за 40-50 минути.
Мислех, че проблемът с бездомните кучета в София е отдавна забравен. Сега имам наематели в апартамента в Бъкстон и не са се оплаквали. Аз самата живея в Лозенец, но обикалям активно пеша из София и от много години насам не съм попадала на бездомно куче. А ме е страх от тях и не е като да не ги отразявам.

# 55
Само, че не знам защо толкова делите Карпузица и Княжево, като то официално си се води един квартал. Аз живея в Карпузица, та мога да кажа, че действително е зле откъм инфраструктора, но пък предимството е, че е на пешеходно разстояние от Витоша и не ти се налага специално да се качваш на колата или транспорта, за да се разходиш до планината.

# 56

Здравейте!

Съгласна съм.
Няма как да сравнявате панелна СОЦ спалня до ТЕЦ Трайчо Костов с квартал в полите на планина, застроен с къщи  с дворове и нискоетажно строителство.
Всеки сам си преценя, както се казва.
В Дружба нямаше ли едни блокове до общината пълни с роми?

# 57

Здравейте!

Съгласна съм.
Няма как да сравнявате панелна СОЦ спалня до ТЕЦ Трайчо Костов с квартал в полите на планина, застроен с къщи  с дворове и нискоетажно строителство.
Всеки сам си преценя, както се казва.
В Дружба нямаше ли едни блокове до общината пълни с роми?

Госпожицата мисля, не е запозната с цените в Дружба. Пардон, в "панелната СОЦ спалня". Ако беше, щеше да разбере, че някак не върви да сравнява двата квартала и да твърди, че ГБ/Княжево са по-евтини ДОРИ от Дружба. Говоря за ново строителство в определени микролокации в квартала, които са повече от ОК за живеене и които държат достатъчно високи цени, за да бъдат поставяни последни на опашката. Транспортно - лично аз никога не бих се ангажирала с "довеждащ транспорт до метро". Това би ми удължило пътуването поне с половин час в посока. Но пък разбирам и потребителката - компромиси трябва да се правят, особено в името на близостта до планината и магистралата за Гърция. На мен също ми прави впечатление острия тон, който се ползва в отговор на съветите, които й се дават. Но явно хората са взели решение за себе си и го защитават по всеки възможен начин.

# 58
Разбрах,  Горна Баня е най, най-прекрасният квартал. Успех!
Ако беше сигурна в решението си, нямаше да се налага да убеждаваш който и да е и да търсиш валидация тук.

# 59
Не знам за нея, но дружбарите се обидиха на цени. Изненада, в България цената не гарантира качество. Скъпото е като евтиното, само че скъпо. Дружба си е панелен работнически кварал. Едно време имаше гета и местни гангстери и батки. И в НС да ги сложиш, пак ще са си същите първенюта.

Общи условия

Активация на акаунт