Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 24 774
  • 451
  •   2
Отговори
# 60
  • София
Благодаря много относно иформацията за Бъкстон

# 61
О, ни най-малко не съм се обидила аз. Подразни ме тона на тази потребителка, която така упорито опитва да докаже правотата си в последните 3-4 страници на темата и спори с всеки, който не е на нейното мнение. Факт, израстнала съм в Дружба. 10 години откакто не живея там вече, но ходя всяка седмица. Кварталът е коренно променен, но и презастроен на места. Аз лично бих се върнала да живея там отново въпреки отдалечеността от центъра. Спират ме високите цени на новото строителство. Парвенютата бих ги изтърпяла, защото смятам, че масово се напълни с такива в лъскавите нови кутийки навсякъде. Там където съм в момента се прескачаме с братята роми и вече сме горе долу 50/50, това в Дружба няма как да се случи все още. Никой не спори, че това е стар работнически панелен квартал. Но да го наричаш с презрение СОЦ панелна спалня близо до ТЕЦ Трайчо Костов, без дори да си наясно за какво говориш...

# 62
Там, където живеех като дете, сутрин имаше един автобус в 6:40, който трябваше да се хване за училище в 7:30, а следващият беше чак в 8. След това на обяд - това е положението, оцеляхме и сама се оправях. Вярно, че животът е динамичен, всеки бърза, но наистина - дали ще чакам 5, 10 или 15 минути - все тая, важното е да имаш опция как да стигнеш от точка А до точка Б. Независимо от квартала. За метрото обаче потвърждавам - аз никога не съм чакала 20 минути, най-много са били 8-9 до следващ влак (при току-що изпуснат) през уикендите.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 09:59 от Ambrosia

# 63
Здравейте!

Вчера се разходихме в Горна баня.
Честно казано сме приятно изненадани, от условията, които предлага този краен квартал.
На първо място е метрото, разбира се.
До него се стига по-стръмна, но асфалтирана улица, след което се излиза на нов тротоар, който продължава, чак до паркът до банята, която за съжаление е в ужасно състояние.
По пътят дотам видяхме два малки супермаркета, пихме много хубаво кафе в едно кафене, точно срещу новото блокче, което строят.
След това продължихме до парка до хотела, който също изглежда доста зле и има нужда от ремонт.
В хотела имаше голям супермарккет, а до него още един.
Явно има голяма конкуренция.
Оттам продължихме до последната спирка на автобус 260, минахме през гората, седнахме в едно заведение с гледка към София, след което започнахме да се връщаме обратна, по различни улици (обиколихме).
Накратко.
Проблем с паркирането няма. Няма зона, съответно всеки си спира, където прецени, че му е удобно. Улиците и тротоарите, са в ОК състояние, като то спада с отдалечаване от метрото.
Видяхме двете детски градини, едната е стара, втората обаче е нова и изглежда, страхотно, за съжаление, общината не е изградила улици около нея и пътчт е ужасен.
53-то ОУ е ремотирано и изглежда добре отвън.
Минус е, че довеждащият транспорт се оказа, че не работи в събота и неделя, но има някаква поляна, която е точно над метрото и там се ползва като паркинг.
Най-много ни хареса районът под лицея. Там минава линия 803 посока за Бонсови поляни и след това пак отам се връща, видяхме че е на 30 минути в разписието, което мисля е ок.
Имаше един нов блок още в строеж, на последната спирка на 260, но мислим да не бързаме.
Той реално е до гората, която води към Бонсови поляни, но като изпълнение не е нищо специално.
Имаше канализация, навсякъде където минахме.
Явно само във вилната зона няма канал.

Сравненено с Княжево, не е толкова стръмно, има повече супермаркети, както и парк, който също не беше кой знае какво, но поне има зеленина.

Това е.
Лек ден!

# 64
  • София
Що бе, на мен ми харесва Grinning
Добър ден!

Ще може ли да се разходите и до Банкя и да дадете мнение, че и там има планина и минерална вода, а излизането е директно на магистралата.

Благодаря!
Лек ден.

# 65
  • София
Ти май няма да купуваш, ами ще продаваш там, та така си тръгнала да възхваляваш. Отдалече, както се казва...

# 66
  • София
Колкото и в Горна баня има, с довеждащ транспорт и там, влак и т.н...

# 67
Колкото и в Горна баня има, с довеждащ транспорт и там, влак и т.н...

В кой квартал живеете?
Напишете плюсовете за него, моля.
Може пък ние да сме в грешка.

Може да се окаже, че сте в Кръстова вада, близо до МОЛ Парадайз...

# 68
Не ми трябва довеждащ транспорт😄 не ми трябва и място за паркиране по улиците, щото съм си купила такова. И не съм от Благоевград, че да бързам ‘секи уикенд да пълня багажника с буркани от мама

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 13:09 от second

# 69
Е защо да е толкова невероятно, че някой харесва Горна Баня и пише добра дума за него? Всеки с вкуса си.

# 70
По принцип старата част на Овча Купел или Карпузица, не знам как се води, там по дължината на Любляна и кв. Славия не бяха лоши, но за съжаление паркът Славия (поне до преди две години) беше супер занемарен, и района около стадиона също. Малко му трябваше да стане супер, ама май не върви в правилна посока.

# 71
И аз се отнасям положително за Горна Баня. Това ще е първо собствено жилище за двойката, естествено след 5-10 г може да го ъпгрейдне. Все пак са по-евтини там.

# 72
  • София
И аз се отнасям положително за Горна Баня.
Аз вече отрицателно, щото пак ме изтриха Confused
Горна баня - никога!

# 73
Голяма цензура.
Да повторя,  ГБ е квартал близо до Благоевград и далеч от централната част. В почивните дни ще трябва да чакате дълго за транспорт, особено ако сте далеч от метрото.

# 74
  • София
Разбира се. Аз препоръчвам Горна Баня Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт