Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 24 830
  • 451
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!

С приятелят ми активно търсим жилище за покупка, в момента живеем в Младост и много ни харесва но цените са непосилни за нас, затова стигнахме и до компромис и в момента се чудим между два апартамента единият във Връбница а другия в Левски В. И двата са ново строителство, във Връбница е по-голям, но и по-скъп. Цял живот съм живяла в Сухата Река и Левски В ми е познат като квартал, но не мога да кажа, че ми е супер познат, но за Връбница нямам никакво наблюдение, някой има ли впечатления? Какво бихте ме посъветвали?

# 76
Щом ви е познат Левски и ако ви харесват характеристиките на апартамента като разпределение, изложение, етаж, гараж, близост до важни за вас обекти, решавайте. Връбница ми се струва по-отдалечено, но може да е по-зелено и спокойно, зависи къде точно е блокът.

# 77
Като км до центъра общо взето са на едно отстояние. Аз съм за Левски, според моите предпочитания, но не знам как е откъм шум - летището е в близост. Метро имат и двата.

# 78
  • София
В тона на темата - зависи коя магистрала ви е по-важна - Хемус или Европа Grinning

Левски В не го познавам като квартал, но Връбница си е компромис, и то не малък. Единствен плюс да е близо до метрото и парка. Метростанция Ломско шосе е надземна и не е много приятно да се чака влака. Парка беше ремонтиран скоро. Забележителност са огромните ята гарвани, които закриват слънцето Blush

# 79
Разкажете повече за различните части на Левски, май никой не е споделял досега.

# 80
  • София
От една страна бих избрала Връбница и по-големия апарт. Все пак няма да са вечно двама, ще има и дете/ца в семейството.
От друга, ако имаш възрастни родители в Левски или С. река ще е удобно да си помагате в годините.
А гаджето какво мисли по-въпроса?

# 81
  • София
В Горна Баня съм ходила само с кола до конкретен блок(от новите комплекси) и нямам никаква идея за квартала и недостатъци или преимущества. Би казала, обаче, че може да е страхотно място ако пасва на нуждите на конкретни хора.
Писах назад-имам познати в Овча Купел в нови блокчета в шубраците близо до подстанция Димитър Димитров.
Те почти не стоят в квартала, не обикалят. Движат се с колите, някой път отиват до парка в Овча Купел. Децата им учат и ходят на градина в други квартали, като решат да се разхождат-ходят из центъра. Та ако е прибираш да спиш и си имаш живот извън квартала, сигурно ще ти е ок и в някой комплекс на околовръстното без тротоари наоколо.

Ходих миналото лято до офиса на Британика в Сухата река. Много амбициозно са го кръстили Мадрид Satisfied Ще кажеш, че е някъде до булеварда. Не е съвсем зле като квартал, там около офиса на школата беше добре. Ходила съм доста пъти и по улицата Тодорини Кукли да си върша задачи и е съвсем нормално. Покрай Левски В само с кола съм минавала...пущиняци и къщи са, но пък има и полянки-ако имте куче ще ви е удобно.

Във Връбница стъпих за пръв път тази неделя-водих децата в Северен парк. Комуникативно е, има си метро, градски транспорт, паркът е хубав-има не само езеро и катерушки, но и гора. Има пространство и хоризонт. Като погледнеш напред или наоколо се вижда небето надалеч. Тов ами липсва и от Люлин, в който съм израснала.
В квартала, в който живея сега улиците са тесни и са надвиснали дървета и е доста схлупено, макар и зелено.

# 82
Здравейте, местим се в София следващия месец и бих искала препоръки за квартал с добра комуникация, парк за разходка с бебе ,ясла/детска градина и ниска престъпност . Към момента сме се ориентирали към Бояна/Драгалевци/Симеоново .

# 83
  • София
Там има доста частни ясли и градини, но с общински доста са го закъсали. Но така или иначе ви трябва уседналост и надали бихте се класирали за прием.
Ще ви трябва кола, ако имате предвид "добра комуникация" като градски транспорт-то има, но е отдалечено и са доста по-малко линии от други места в София.
Най-предпочитаните квартали от години са южните(като Борово, Гоце Делчев, Иван Вазов, Бели Брези...Крива река е много симпатичен квартал също), както и източните-Изгрев, Изток, Дианабад, Гео Милев също мисля,че е предпочитан. В Младост много млади семейства се заселват. В Южните паркът е Южния парк, но има много градинки, площадки. В източните-Борисовата градина, парк Гео Милев, в Младост също има 100 години София и парк Младост 3.
Това са по-оживени квартали, с много транспорт, линии на метрото, магазини, близки молове, медицински центрове, болници...

# 84
Дези е отговорила много изчерпателно. Бих добавила и Полигона към източните квартали в частта към Техпарк, чудесен и спокоен парк. На няколко спирки от Борисова градина. Има хубава детска ясла до зала Арена (вероятно и други, но аз знам за нея). След 2 години ще има и две метростанции.

# 85
Аз като една новодомката в Мусагеница, съм длъжна да си го похваля Simple Smile Близо до метростанции и много комуникации с ГТ , навсякъде много зеленина, все едно живееш в парк, детски градини, квартално училище. Минус е панелното строителство, тук почти няма НС, но затова пък има въздух. Много, много сме щастливи, че се преместихме от Люлин.

# 86
Аз като една новодомката в Мусагеница, съм длъжна да си го похваля Simple Smile Близо до метростанции и много комуникации с ГТ , навсякъде много зеленина, все едно живееш в парк, детски градини, квартално училище. Минус е панелното строителство, тук почти няма НС, но затова пък има въздух. Много, много сме щастливи, че се преместихме от Люлин.
Мусагеница е точно срещу Полигона, ходим там често в ресторант Вентана. И на мен много ми харесва.
Радвам се, че намерихте своето място!

# 87
  • София
Аз през Мусагеница само съм минавала и то по-скоро обиколно. Не познавам квартала. Но бивша колежка живее там и не е много доволна 😄 Но пак опираме до личните възприятия и нужди. Тя би се чувствала добре в квартал с повече био магазини, заведения със специална храна, парк… Беше ми разказвала, че имат съсед, който гледа риби в мазето 😅 Тя също е от Люлин и каза, че двата квартала доста си приличат. Но пък било спокойно, децата се чувстват добре.

# 88
  • София
Като човек живял във Връбница, ще кажа, че не е лош квартала, имам много транспорт - трамвай, автобуси, метро. Има парк, много площадки, не е толкова застроено, колкото други квартали. Има множество магазини и магазинчета, всякакви услуги и т.н. Има също така доста детски градини и училища.

# 89
  • София
Харесвам Мусагеница.
Хваля се с моята част на Дианабад - от страната на метрото. Може да няма магазини, да е презастроено, но ми е удобно, свикнала съм. 
Повечето хора си харесват мястото, където живеят и изтъкват преимуществата му. За някого може да е най-хубавото място Горна баня или Княжево - няма лошо. Поне избор вече имаме, а не като при соца -  получаваш ключ за двустаен в Люлин, защото имаш 2 еднополови деца. А, че до тогава си живял в пресечка на бул. Витоша - няма значение, свикваш.

Общи условия

Активация на акаунт