Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 39 319
  • 731
  •   2
Отговори
# 615
Здравейте,

Използвам темата да потърся мнения за Аджис Билд и Ангел Исаев. Строят сграда в Дружба 1 до езерото на приемливи цени с добри квадратури. Разбрах, че е бургаска фирма и имат няколко завършени сгради там, но и доколкото виждам този Исаев е бивш депутат, част от ДПС след това независим. Имат сграда в Горубляне на доста напреднал етап,  но БЕЗ АКТ 14 - казват че има административно забавяне. Офисът им в София е в Младост 4 в бизнес центъра до Хотел Грами.

Ако някой има информация ще съм много благодарен.

# 616
Като живяла в Обеля-2, до супера (тогавашния) - не бих се върнала там, освен поради крайна необходимост, въпреки че вече има метро. Съзнавам, че за вече сигурно 30 години ситуацията може би се е променила, но въпреки това. Гледам периодично цените на жилищата - ниски са, сигурно има причини за това.
Да, панелните блокове в Обеля-2 са строени в П-образна форма и средата на П-то е поляна. Но дотам.

# 617
Е какви ще да са тези административни забавяния за акт 14 специално? До колкото знам това си е вътрешен акт и иззидат ли се стените, се взима и акта (ако сградата няма проблеми). Нека някой по-запознат ме поправи. Иначе строителите са ми абсолютно непознати.

# 618
На запад аристократите живеят в покрайнините на града. У нас в центъра живеят първенюта с пари и бивш комунистически елит. Какво да очакваш от който и да е квартал? Ако има тротоар, значи е лукс, дори и да е засипан с листа.

# 619

Не знам за какъв център точно говорите, като в кафенета се чуват само провинциални диалекти.
Така ли се говири в най-скъпият квартал?
На диалект?
Госпожа Иглика сигурно ще изпадне в културен шок ако посети някоя топ европейска дестинация баш в най-центалния й квартал. Че там не диалект, ами поне 30 езика допълнително ще чуе. Да не говорим че повечето такива са “разгърнати” около централните си гари, това пък направо ще ги сложи в графа гето.

# 620
Човек трябва да се радва, ако кварталите, които изрично не харесва са по-скъпи. Така ще може да си купи по-евтино в кварталите, които харесва.

# 621
  • София
Аз съм в Надежда 5, имам трамвай под нас и вече им свикнах на промените. Лятото нямахме трамвай за 2 месеца. Тука има - тука няма. Но навсякъде, където се правят ремонти, е така.
Между другото, тук ни павират и кварталните пътеки и съм много възхитена!
В Обеля взеха да се появяват разни квартални супермаркети, така че пак има магазини.

# 622
Явно не евтините квартали са обект на интерес за заселване. Иначе нямаше да бъдат обсъждани скъпите.

# 623
Явно не евтините квартали са обект на интерес за заселване. Иначе нямаше да бъдат обсъждани скъпите.

Hands Plus1

Това е то пазарната икономика. Laughing

малко предлагане + (по-)голямо търсене=високи цени

Щом в нехаресваните от Иглика квартали цените са високи, значи има търсене, но няма предлагане. Това че има хора, които не харесват тези квартали, не намалява съществено броя на харесващите ги. А предлагането също е малко, което означава, че живеещите в тези квартали също си ги харесват и не бързат да се отърват от жилищата си в тях.

# 624
Е какви ще да са тези административни забавяния за акт 14 специално? До колкото знам това си е вътрешен акт и иззидат ли се стените, се взима и акта (ако сградата няма проблеми). Нека някой по-запознат ме поправи. Иначе строителите са ми абсолютно непознати.

Не знам и това се опитвам да разбера, в предишните теми някой беше споменал фирмата и аз така попаднах тук. Не искам да отклонявам останалите от обсъждането на кварталите, просто не знаех къде другаде да се обърна за информация Simple Smile

# 625
  • Сф
Доста се посмях в последните страници Simple Smile
На Иглика искам само да кажа, че щом я тревожат падналите листа, тя просто не е аристократка по душа и не и е мястото в този район. Gogo1979, в центъра живеят и доста интелектуалци,най- общо казано. Подозирам, че и ти си пришълец и не си съвсем наясно.

# 626
Дай да дефинираме интелектуалци и аристократи?
София е била едно убито село. 99.9% от хората са пришълци ако се върнем 3-4 поколения назад.
А за интелектуалци - съвременни или от комунизма, когато наши хора са се сдобили с апетитни имоти по днешните критерии? Или може би доносници и хора на ДС, които днес живеят на пъпа на София? Може и съвременни интелектуалци/грантаджии на отворене общество или нЕкое друго НПО, където е достатъчно само да оплюеш Русия и ще получиш едностаен на Шишман Simple Smile.
Хвала на такъв елит.
В България няма истински елит. Той е трепан и прогонван от османците или от комунистите.

# 627
Какво 3-4 поколения назад... масово са 'софиянци' с майка от Източна и баща от Северна България, примерно. Или като кажат децата са софиянчета, защото са родени в някоя столична болница.

Но чак 99,9% не е. От моя кръг може би 5-10% са кореняци, като не броя роднините, само приятели.

# 628
  • София
Кореняците трето поколение примерно не сме останали да живеем при баба си в центъра. И много малко хора са се върнали да живеят в тези жилища, защото и те си имат своите недостатъци.

# 629
И малко встрани от темата, но Rockstar твоят мъж откъде е? Чудя се, защото бащата на децата ми не е от София и сега какво? Grinning Не, че е нещо драматично, но се замислих.

Общи условия

Активация на акаунт