Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 38 367
  • 731
  •   1
Отговори
# 210
Имаме много голяма площадка на етажа, съседите са с малки деца. Питаха ни дали може да си държат автопарка😎 навън, изобщо не ми пречи- тротинетки, баланс колело, буталки разни. Нито пречат за минаване, нито визуално ми развалят дзена. Когато моите бяха малки, също си държахме количката пред вратата, никой от съседите не е имал против.
За обувки тип дворен цървул качени на собственоръчно сковано рафтче, разбира се бих имала недоволства.

# 211
Ние със съседите дружно си прибираме зимата саксиите с мушкато "на етажа" без да затрудняваме движението. Като бяха малки децата, е имало и тротинетки, и колела.
Чехли и обувки по сковани етажерки нямаме.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 10:07 от zlatenceto

# 212
Има ли начин (законен) да се разбере със сигурност кой е собственик на дадено жилище/имот?
да, в Агенцията по вписвания, търсене по адрес

# 213
На мен пък сандъчетата с мушкатата на стълбищните площадки не са ми проблем. Не, не са изхвърляне, трябват им, но измръзват навън през късна есен и зимата и трябва да презимуват на закрито. Щом се запролети, пак се изкарват по балконите. И да, има доста изоставени големи кашпи по стълбищни площадки, на които мястото им не е там. Но мушкатата категорично се временно. Но пък няколко детски колела и тротинетки по площадките ме дразнят. Често вече неизползваните продължават да се мотаят там, вместо да ги прибереш в мазето/тавана, продадеш или изхвърлиш.
Очевидно е, че всеки го дразнят различни неща, явно или трябва да приемем всички възможни неща по стълбищата, или да приемем да няма нищо, без изключения.

# 214
Мен ме дразни например друго-на паркоместа сме, не с гаражи. Един съсед е окупирал място ДО неговото паркомясто, предвидено за минаване. На него стои мотор. В същото време в чертите на паркомястото му има гардероб и всевъзможен друг инвентар и е отвратителна гледка. Отделно че заради всичко това той разбира се не може да побере колата си в очертанията. И на събрание се говори, и не знам какво си - няма махане. А мазе не е като да няма.

# 215
Здравейте.
Ще се радвам да разбера мненията Ви за Люлин 7- ма част като цяло.
Също и за новото строителство там.
Благодаря

Тих и комуникативен, има си всичко. Мол, Кауфланд, училище, 2 детски градини, всякакъв транспорт....Гледката ми от терасата е към Западен парк и Витоша, но това е въпрос на късмет. С метрото си на ЦУМ за 10 минути. Няма ци*ани. Simple Smile

Благодаря Ви, това ме интересуваше.

# 216
Лошото е, че винаги има такива хора, които не се съобразяват с нищо и никой...
Няма как да ги принудиш да не си поставят личните вещи в общите части.
Последното, което направихме, да оставим съобщение, че имаме предупреждение от Пожарната да се разчисти всичко до две седмици или ще се изхвърли на вън.
Иначе и аз съм за Овча купел пред Полигона.
В Овча купел има и метро.

# 217
Полигона става много добър квартал, особено в частта в посока арената. С две метростанции пред приключване след 24 месеца, на един светофар от центъра, всякаква транспортна обезпеченост.
По въпроса на колежката с климатичните наблюдения - повечко духа в Полигона, за някого сигурно е неприятно.
За избора между Полигона и Овча купел не знам, може би по-евтиния апартамент.

# 218
Здравейте, какво ви е мнението за Овча купел 2, в частност районна, който се намира до метростанцията? Обмисляме закупуване на апартамент в района, но не ни е особено познат. До сега сме живяли в Манастирски ливади и Младост, така че всякакво мнение би било от полза Simple Smile

# 219
На мен ОК2 като микролокация не ми допада, депресивно ми е, почти  изцяло с панелено строителство. Иначе всичко си има - магазини, инфраструктура, детски градини и училища.

# 220
Ambrosia, аз съм също със смесени чувства, но в Младост сега така или иначе живеем в панелка и гледката ми е отново това. Просто всичко е толкова скъпо, че нямаме възможност за по-хубави райони и затова загледахме ОК2, като плюсът, който ни тегли най-много е метрото. И двамата сме шофьори, но аз работя в центъра и търся по-скоро градски, с който да стигам. Също така и мен бежанците ме притесняват, както и че Факултетът е сравнително близо

# 221
Да, просто в ОК бих предпочела други части - около Мизия за метрото, както и по принцип ми допада повече старата част около Боряна.

# 222
благодаря за мнението, ще се разгледаме и там

# 223
Ще кажа само едно,в ОК-2 има дипломатически блокове...

# 224
И в старата част има. Wink И посолство има - логично. С какво точно допринасят дипломатическите блокове? Просто там са ги позиционирали навремето.

Общи условия

Активация на акаунт