Кое бихте избрали ?

• 13 526
  • 472
  •   1
Отговори
# 45
Добре де, ама сериозно ли някой вярва, че жена на 35+ досега просто си е висяла в пространството с коктейл в ръка и на 35 изведнъж се събужда една сутрин и решава, че иска деца?

# 46
Имам една бивша съседка, вече минава 40-те. Преди време я срещнах и тя сама заговори по темата "деца и семейство". Тактично замълчах, но тя сподели, че и е рано. Всеки си знае, за себе си. Истината е, че както има млади хора, които съзряват рано, така и възрастни с инфантилно мислене.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 20:27 от zavs

# 47
А мъж има ли тази съседка, другите разпитват ли я? Ти може и да си мълчиш , но разни доброжелатели не са толкова тактични. Колкото повече желаят само и единствено доброто, толкова повече си пъхат носа там, където не им е работа. А самата жена на 40 да казва, че ù е рано, хич не звучи на център.

# 48
# 49
  • Paris, France
Добре де, ама сериозно ли някой вярва, че жена на 35+ досега просто си е висяла в пространството с коктейл в ръка и на 35 изведнъж се събужда една сутрин и решава, че иска деца?

В първия пост си пише, че е имала две дълги, неуспешни връзки. Ако от 18-20г е заживяла с първия срещнат за да пести от наем, примерно, което е често срещано сред студентки в чужбина, живяла е с него 7-8г и после с още един е изкарала десетилетие, младостта и е минала във връзки, които не са и донесли желаното в семеен план. Тя може винаги да го е искала, но да не е успявала да го изкаже или да е пасивна и да се е оставила да я мотаят. Мисля, че винаги го е искала, но досега не и е било приоритет. Мъжете може да са карали по инерция, може да не са искали деца изобщо, но да са си мълчали. Може да са били Serial stringers.

А самата жена на 40 да казва, че ù е рано, хич не звучи на център.

Може да се гъбарка. Може да не иска мъж и деца, но да мисли, че не е прието да се признават такива неща. Когато на 25г казвах, че не ща семейство и деца и искам да хойкам, 50% от не-западняците мислеха, че не съм у ред.

# 50
Ако нямаш човек до себе си в момента, вариант 4 според мен е най- приемливия.
Нова среда, пътувания, срещи с нови хора.....идеален вариант и възможности за нови запознанства.

# 51
  • Пловдив
Имам роднина която живя до 39 годишна да се образова, пътува, прави кариера и в действителност е повече от много добре финансово. Какво направи тя - забременя от донор. Не мога да кажа, че в началото беше перфектната майка даже още на 4-5 месец се върна на работа. Имаше денонощно детегледачки в тях, отделно от това всеки ден жена да помага с домакинството. Детето вече е 7 годишно и сега тя вече му обръща повече внимание и има добра връзка с него.

# 52
  • Пловдив
Като се вгледаш във вариант 2, какво ще рече "подходящ мъж"? Не пие и не бие, и да речем, работи, не кръшка (поне не много) и не е (много) прост, но без тръпка и скучен, или такъв, с когото що-годе ти е приятно?
Щото аз и от моя нямам пеперуди и не помня дали съм имала, но в сравнение с други, за които през годините са ни питали - мен или други жени от приятелския ми кръг - "какво му е на момчето?", и то обективно абсолютно нищо му е нямало, обаче не са ни привличали... мисля, че има съществена разлика. Та може и вариант 2, зависи какво включва.

# 53
Така като чета и аз попадам в клубът на престарелите и явно съм извадила късмет.Че като чукнеш 30,35 и няма принц на хоризонта, лошо.
Чак толкова подходящи няма.
А сетих се за друг вариант, авторката може да търси по-млад.Може да случи на някой, който не е захитрял.

# 54
  • Melmak

Възможно е. Просто ако е била фокусирана на образование и кариера, пътувания. Ако е имала хубав живот просто увлича. Или не е могла да заяви на дългогодишните си партньори, че иска дете. Може нещо подсъзнателно да я е спирало, може много неща да са. Обаче в две дълги връзки да не стане дума за деца е странно.

# 55
  • София
Първо гледаш къде ти е  подходящо да работиш и живееш, а после мислиш дали да родиш от някой, който не ти е на нивото, защото от начина, по който се описваш се разбира, че никой не ти е на нивото. Любовта не е до ниво, но тя явно не те интересува, та раждаш от някой, който е с добри гени и толкова. И това в държава, в която ще можеш да се оправяш най-успешно с дете, защото животът пълен с пътувания и интересни социални събития ще спре, когато станеш майка.

# 56
Около мен има много жени, на далече повече от посочената възраст, които са сами, но не са избрали компромисно съжителство. И си живеят живота по свой начин, пътуват, забавляват се, помагат на разширено то семейство. Някои родиха дете от донор, аз това много не го разбирам, но те са щастливи с избора си.
Въобще, важно е човек да е удовлетворен от собствения си живот, да му харесва, да е в мир със себе си. А не да влиза в някакви рамки и да запълва чужди очаквания какъв трябва да му е животът.

Най-пагубно е да не се разбираш с човека до себе си, малко ли теми има вкл от млади жени.

# 57
И аз искам да разбера нещо повече за опцията с оня без пеперудите. На първо място, наличен и е, или се разсъждава хипотетично да се прежали за някой, който няма да и е на нивото, но много ще я обича. Защото може да няма такъв. Ако вече има, препоръчам да бъде разгледан добре какъв му е потенциала на родител, защото с деца това ще бъде определящо, а не социалният живот, интересните срещи и екзотичните дестинации.

Като цяло препоръчам малко повече реализъм да се вкара в претенциите.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 11:51 от Iris04

# 58
  • София
Ако е живяла десетилетие в чакане на Мунчо за пръстен и семейство и накрая той я е зарязал и се е оженил след 2 месеца (нещо, което се случва доста често) е непълно възможно да е на 37 години сама и без дете и сега да се замисля. Но тя трябва да прецени какъв човек е и какво иска. Да, хубаво е да е и стабилен мъж и дете, но е по-рядко срещана комбинация, особено с възрастта. Само да вметна, че ако осинови дете (което само по себе си е прекрасен акт) ще се сблъска с много трудности. Наистина, страшни катаклизми има и не е вината в децата, просто... бебетата, ако до 6м не са гушкани и обгрижвани дефицитите са много сериознии. + травмата от изоставяне, която винаги я има, дори и да е взето бебето при раждането, разбира се в пъти в по-малка степен. Ама това нещо тук няма как да се случи. И само да вметна, че приоритетни са семейства (тоест от 2ма родителя), понякога и те чакат с години. Възможно е сама дама да осинови, разбира се, но е доста по-трудно. И повечето са деца от етноса, имат си своите генетични особености (работя със 100% такива дечица), да не подхващам темата за близки родствени връзки, които има при тази общност. И съответно има проблем в поколенията. Не е задължително, разбира се, но е нещо, което се случва при този етнос. А и енергията не е същата, еле пък след 40г. Та може да се окаже, че трудностите, с които ще се сблъска може да са повече, отколкото, ако забременее, роди и отглежда дете сама. Само казвам.
П.С. Аз отглеждам детето си сама от 10-месечна, то и преди това, БНД беше по 12 часа на работа, та...

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 10:35 от Светулчица

# 59
Забавният и пълноценен социален живот в чужбина изисква много, ама много средства. Особено когато човек е вече по-зрял, и си търси някакво удобство, а не хуква с една мешка на рамо от днес за утре на музикален фестивал през две държави във трета, и не спи по хостели с 10 човека в помещение.
Театри, опери, всякакви видове концерти, изложби, пътувания - не е никак евтино, и дори заможните местни не си ги позволяват толкова често, колкото им се иска.

Така че може би трябва да се уточни, колко точно интересен е този живот в чужбина, да не се окаже, че забавните активности са в местния клуб по отглеждане на орхидеи, социалната среда - колеги, а пътуванията - до съседния град.

Просто доста от написаното не се връзва, ако се отнесе до един човек.

Общи условия

Активация на акаунт