Кое бихте избрали ?

• 13 531
  • 472
  •   1
Отговори
# 60
Изборите май са по- скоро два: дали детето да е и на бъдещото и гадже, или да не е. Защото все някакъв мъж или мъже сигурно ще се появи и в 4те варианта. Но на тая възраст има и вероятност децата на бъдещото и гадже да не са нейни. Разбира се може и въобще без деца, но това зависи и от бъдещото гадже, отново, и освен това всякакви деца в един момент се изнасят.

# 61
Здравейте ,

Много благодаря на всички включили се в темата , всеки един отговор е ценен сам по себе си и ми дава повод за размисъл.

Много съм изненадана , че е толкова популярен варианта с раждане на дете от донор , за мен това е толкова немислимо , че дори не го бях включила в опциите .
Накарахте ме да се замисля ...
Наистина ли има толкова смели жени , които отиват сами в инвитро клиниката , забременяват от напълно непознат и са сами в бременността и майчинството си от ден едно ?!
Наистина е труден избор и изисква огромна сила и смелост , по мое мнение Hands V

Малко уточнения :

Вариант 2 - има наличен господин , не е хипотетичен . Много добро момче , с образование , професия , НО тя го вижда само като приятел , няма любов , страст , пеперуди и т.н.
Той е влюбен и още утре би се впуснал в съвместно съжителство и опити за дете ( или поне така казва и показва с действията си до момента ! )

# 62
Вариант 4. Да пътува и да се развива. В чужбина шансът да попадне на читав мъж на тази възраст е много по-голям. В чужбина (в Западна Европа) не битува схващането, че жената е ялова и не е стока, ако няма още деца. Хората са по-широко скроени, по-големи джентълмени, обичат и уважават жените си дори когато те са над 40 и с много излишни килограми. Тук ако си на 35-40 и без деца ще те изядат с парцалите, а и мъжете предпочитат малки безмозъчни кифлета.

# 63
На 40 е малко късно тепърва да се мисли за мъж и деца, ама едва ли съм първият дето го казва тва.
Принцове,бели коне и големи любови са много малко ветоятни,  тва също вече би трябвало да е ясно. Вместо донор бих предложил такъв вариант- някой познат в нейното положение без връзка и без деца, да го пробва, ако поддава по - късно да му предложи да си направят дете и евентуално да го гледат заедно по скоро на партньорски отношния от колкото на любовни, пък знае ли се може и да се получи. Имам такъв пример покрай мен, гледат си детето вече 15 години и се разбират, събрали са ги техни роднини по староеремския метод, а и двамата са образовани и с добри професии.
Пък ако не се получи така или иначе ще има дете и ще го гледа сама, което както разбирам е опция за нея

П.с сега видях включването на авторката, значи твърдо за този вариант със само приятеля, вариант 2.

# 64
Много добро момче - значи, че е драстично по-млад ли...

Иначе и аз гласувам за влюбения господин.

# 65
  • София
_Sunshine_Girl, нима при самотно осиновяване жената не минава сама през всичко!? Плюс чуждите гени, неясния произход и т.н.

С това добро "момче" ти склонна ли си да играеш театър или той е наясно, че е сурогат на истинската любов?

# 66
Скрит текст:
Здравейте ,

Много благодаря на всички включили се в темата , всеки един отговор е ценен сам по себе си и ми дава повод за размисъл.

Много съм изненадана , че е толкова популярен варианта с раждане на дете от донор , за мен това е толкова немислимо , че дори не го бях включила в опциите .
Накарахте ме да се замисля ...
Наистина ли има толкова смели жени , които отиват сами в инвитро клиниката , забременяват от напълно непознат и са сами в бременността и майчинството си от ден едно ?!
Наистина е труден избор и изисква огромна сила и смелост , по мое мнение Hands V

Скрит текст:
Малко уточнения :

Вариант 2 - има наличен господин , не е хипотетичен . Много добро момче , с образование , професия , НО тя го вижда само като приятел , няма любов , страст , пеперуди и т.н.
Той е влюбен и още утре би се впуснал в съвместно съжителство и опити за дете ( или поне така казва и показва с действията си до момента ! )

Е, ще отидат с приятелка, сестра, някой от семейството, едва ли са сам сами в света,  то ако са, по-добре да не рискуват толкова, все пак.
Нали имаше  верни приятели и подкрепящи близки.

# 67
  • Пловдив
Ако може да живее, да прави секс, да разговаря без досада с много доброто "момче" (колко да е момче) - и аз съм "за".
"Не е влюбена" покрива спектър от "скучен и недотам привлекателен за мен" до "равно на нормалното състояние след петгодишен успешен брак с отминали пеперуди", да речем.

# 68
  • София
Без любов аз лично не бих могла не само да правя секс с някого, а и дори да го изтърпя дълго в дома си. Иначе може да ми е приятен за компания, когато пием вино.
Авторката може да няма такъв проблем.

# 69
Тя чак шокирана авторката, че някои забременяват с донорски материал. Колко ли пък трябва да си смел? И за какво ли има гаранция в този живот? Но не е и задължително да имаш дете де. Това е само опционално.

# 70
Искам само да вметна, че колкото и да е влюбен един човек, ако не усеща взаимност и реципрочност в отношенията, любовта много бързо може да премине в разочарование, в раздразнение, и дори в агресия. Различните хора реагират различно, но малцина са тези, които безропотно приемат да бъдат обичащата, но необичана страна за дълъг период от време. Рано или късно идва моментът на осъзнаването, и тогава в зависимост от темперамента на човека, може кротко да си тръгне, но могат да станат и големи циркове.
И за мъже, и за жени важи.

Авторката да има предвид, че не е коректно да си играе с чувствата на другите, и да се възползва от слабостта им. Солидно партньорство и щастлива и здравословна семейна среда за хипотетичните деца няма как да се изградят на база "добро момче, образовано, става..."
Да не стане накрая "играчка-плачка".

# 71
Аз затова още в началото писах, че различните ситуации са за различни жени. Всичко опира до характер, разбиране на нещата и още много фактори.
За вариант 2 много вкл и на млада възраст се обвързват без особени чувства, а само по преценка. Но не е за всеки. "Живот без любов лула тютюн не струва", цитирам по памет "Земя", Елин Пелин.
За донорството, за някои става все по-популярно. Имам три такива ситуации, познати сравнително отблизо. Като в едната ситуация първата идея е било осиновяване на около 40г,но като се разбрал че ще отнеме много време, предпочитанията са били за донорството. За мен все още е странно и неприемливо, но пък за когото е нормално, защо не.
Като се замисля, май най - много избират вариант 1,имсм предвид жени, които познавам. Най-често, освен всичко(кариера, забавления, пътувания) оказват помощ и в разширено то семейство.

# 72
  • София
Авторке, ако с този приятел се съберете уж с цел бебе и се окаже, че той има репродуктивни проблеми, как ще процедираш?

# 73
  • Обран бостан ;)
Здравейте ,

Моля за съвети и мнения , вие кой вариант бихте избрали и защо ?
Ако вашата дъщеря или най-близка приятелка ви помоли за коментар , какво бихте й казали ?

Жена 35-39г , неомъжена , без деца , с две неуспешни дълги връзки зад гърба си .
Скрит текст:
Високообразована , финансово независима , собствено жилище в София , учила, живяла и работила в чужбина дълги години .
Малко , но верни приятели от цял свят и много познати .
Мечтае за споделена любов , успешен брак,  собствено семейсто и дете / деца Yellow Heart
[/i]

Вариант 1
- Живее си живота в София , продължава да търси своя човек , вярвайки , че на всичко ще му дойде времето .

Вариант 2
- Остава да живее в София , но се "задоволява" с подходящ мъж , с това да е обичана , а не да обича .
Компромис в името на общо семейство и дете/деца .

Вариант 3
- Опция едно + подаване на документи за осиновяване на дете , с +/- на самотното родителство .

Вариант 4
- Връщане в чужбина , живот изпълнен с работа и пътувания , социални събития и надеждата , че всичко ще се нареди, по възможно най-добрият начин .

Благодаря Nature Sparkles

Да изчака да стане 41-45 и може да и дойде на акъла какво да прави.

Редакция:

Малко уточнения :

Не, няма да и дойде.

# 74
3 или 4.
Все пак зависи доколко финансово независима е обаче специално за 3-то. Зависи и колко "голямо" дете е склонна да осинови.
Иначе най-фЪн ми звучи 4-тата опция.
1 е скука и малкоо..."надай се, Надке".
2 е твърдо "Не".

Общи условия

Активация на акаунт