Кое бихте избрали ?

• 13 537
  • 472
  •   1
Отговори
# 75
Нещо цялото описание на пълния пакет цели в Живота и Успехи ме кара да си мисля, че макар и успяла професионално, тази жена не е много в час. Мисля, че каквото и да избере, няма да е доволна.

# 76
Авторке, ако с този приятел се съберете уж с цел бебе и се окаже, че той има репродуктивни проблеми, как ще процедираш?

Честно казано , не знам.
За момента , дилемата е правилно ли е да се "възползвам" от неговите чувства , за да отговоря на социалните очаквания да се задомя и евентуално да имаме общо дете .
От моята камбанария е кофти постъпка , не бих искала някой да постъпи така с мен ...
А варианта "дай да си направим бебе като приятели" с този мъж го няма .
От друга страна , много близки хора около мен , особено от по-старото поколение , ме убеждават , че това е верният път.

Наивница на средна възраст , всеки има право на мнение , но моля те , нека запазим добрият тон в темата .
Обидите са излишни Hands V

# 77
О, ако ще се задомяваш и ще правиш дете заради социални очаквания - недей. Темата беше поставена уж като "мечтае си за дом и дете".

# 78
  • Melmak
Ужас, да се задомиш и да родиш заради социални очаквания! Не само да направиш себе си нещастен, а и останалите около теб!

# 79
  • София
Ох, ама ти за хората ли ще живееш?

# 80
О, ако ще се задомяваш и ще правиш дете заради социални очаквания - недей. Темата беше поставена уж като "мечтае си за дом и дете".

Още в първият пост съм го написала - Мечтае за споделена любов , успешен брак,  собствено семейсто и дете / деца Yellow Heart

Разбира се , че НЕ социалните очаквания са водещи , но не може да се отрече , че нашето общество е доста консервативно и основната реализация за една жена се счита имането на мъж и дете .
Самата ти в два поста по-нагоре омаловажи всичко постигнато в професионален и личен план с лека ръка ....
Детето не е самоцел , но времето за биологични деца ни е ограничено и е логично жена на 35+ да си задава въпроси.

# 81
  • София
Понеже не си го мислила, помисли по репродуктивния въпрос, защото стигнете ли с нелюбим човек до репродуктивна клиника ще е трудно. И с любим често е на ръба на отношенията, но със социално правилен би било ад.

# 82
Приятелят какво е положението с него, как точно го възприемаш, в смисъл можеш ли да си лягаш с него, да имате физическа близост? Приятно ли ти е да прекарваш време с него?
Ако искаш да постъпиш коректно с него можеш да му ги обясниш тези неща и той да реши дали го устройва.
По горе някой те попита доброто момче е доста широк диапазон от скучен и смотан до човек с който може да ти е добре и без пеперудките в стомаха

# 83
Отдавна не е консервативно нашето общество.

# 84
  • Melmak

Още в първият пост съм го написала - Мечтае за споделена любов , успешен брак,  собствено семейсто и дете / деца Yellow Heart

Разбира се , че НЕ социалните очаквания са водещи , но не може да се отрече , че нашето общество е доста консервативно и основната реализация за една жена се счита имането на мъж и дете .
Самата ти в два поста по-нагоре омаловажи всичко постигнато в професионален и личен план с лека ръка ....
Детето не е самоцел , но времето за биологични деца ни е ограничено и е логично жена на 35+ да си задава въпроси.

Жена на 35+ е имала бая време да мисли за деца. Сега изведнъж “ама часовника тиктака, ама обществото е старомодно”.
Не съм видяла публично да линчуват жени без деца и семейство. Чак толкова консервативно не е обществото. Човек трябва да живее според своите разбирания, а не да се съобразява с мнението на обществото. Утре ще родиш едно и същите ще ти кажат “айде второ”, дори ти да не желаеш второ. Кусур всеки ще ти намери ако ще да си най-добрата майка и професионалистка.

# 85
Нищо не съм омаловажила. Всичко се свежда до ценности.

Ако много искаш дете - действай, защото природата не чака никого. От значение е дали си на 35 или на 39.

Ако работата, пътуванията, интересните изживявания са от основно значение - действай си в тази посока. Децата доста възпират поне за няколко години тези дейности. Някои кариери децата ги елиминират. Пропускаш или майчинските си функции, или работните.

Ако най-важно ти е да си в любяща връзка, чакай подходящия мъж, но може да загубиш шанс за биологично дете. Тук без повече информация какво се е прецакало в дългите ти връзки е трудно да се анализира. Забелязала съм, че хората си ги влече определен типаж и все се спъват в същата мотика в интимния живот.

Това с влюбеното момче, което било готово на дете, на мен ми звучи като проблем. Или иска да те вкара в леглото, или нещо не е добре този момък. Вие въобще нищо не сте имали помежду си...

Тук никой няма свръхестествени дарби да ти каже какво ще се случи. А с обществото хайде да не се оправдаваме, всеки си носи кръста и решенията.

# 86
Скрит текст:
Авторке, ако с този приятел се съберете уж с цел бебе и се окаже, че той има репродуктивни проблеми, как ще процедираш?

Честно казано , не знам.
За момента , дилемата е правилно ли е да се "възползвам" от неговите чувства , за да отговоря на социалните очаквания да се задомя и евентуално да имаме общо дете .
От моята камбанария е кофти постъпка , не бих искала някой да постъпи така с мен ...
Скрит текст:
От друга страна , много близки хора около мен , особено от по-старото поколение , ме убеждават , че това е верният път.

Скрит текст:
Наивница на средна възраст , всеки има право на мнение , но моля те , нека запазим добрият тон в темата .
Обидите са излишни Hands V

За възползването от неговите чувства не се тревожи. Респектът и обожанието скоро ще изчезнат при навика от съвместното съжителство и отношението най-вероятно ще стане равностойно.

Разбира се, ако човекът ти е досаден и непривлекателен и ще се насилваш да правиш секс с него заради социалните очаквания, наистина няма смисъл. Но пък жена на 35 години вероятно е наясно, че очакването за разпърхани пеперуди не е точно това, което свързваме с истинска любов и е по-скоро хормонална проява на първоначалното влюбване, та не си струва да го поставяш като критерий за семейни отношения.

# 87
_Sunshine_Girl, нима при самотно осиновяване жената не минава сама през всичко!? Плюс чуждите гени, неясния произход и т.н.

С това добро "момче" ти склонна ли си да играеш театър или той е наясно, че е сурогат на истинската любов?
На донора гените също са чужди. Аз, например, не бих искала семе от непознат в собственото си тяло. Бих си осиновила. Хем ще получа детето без физически перипетии, хем ще знам, че съм направила нечий живот малко по-добър.

# 88
  • Somewhere beyond the moon and stars
Цитат

Това си е почти рецепта и двамата да бъдете нещастни; пък и доста жестоко към него.

Слушай себе си на първо място, никой друг няма да живее твоя живот.

# 89
  • София
YSt, само дето половината гени ще са си твои.
По твоята логика и от мъжа ти пак ще са чужди и е по-добре да си осиновите.
Някои хора откриват след години, че реално съжителстват с някой, когото само привидно познават.
Това с ощастливяването на осиновеното дете често изобщо не става факт и проблемите тепърва растат с годините. Често има и много скрити проблеми, а това не е коте, че да го дадеш на друг да го гледа.

Общи условия

Активация на акаунт