Кое бихте избрали ?

• 13 563
  • 472
  •   1
Отговори
# 360
Това с апартамента, колата и двете почивки го споменах в контекста, че парите не винаги правят условията на живот добри. Зависи много и от светогледа на човек и какъв живот му е ОК да води. Понеже на мен сега доходът ми намаля, ама съм всеки ден на СПА, море или планина, които са ми безплатни.

# 361
То и не всяка жена чака да намери мъж, който да я издържа. Някои си работим и печелим добре и искаме мъж по любов, не по сметка.
Така е, но пък ми се иска и мен мъжът да ме е избрал по любов, а не по сметка.

# 362
Само човек, който може да живее сам и не се страхува да е сам, реално избира своя партньор. Всички останали търсят зависимост и т.н.

# 363
То и не всяка жена чака да намери мъж, който да я издържа. Някои си работим и печелим добре и искаме мъж по любов, не по сметка.
Така е, но пък ми се иска и мен мъжът да ме е избрал по любов, а не по сметка.

Точно това донякъде визирах под "удобна и желана самостоятелна жена".
Значи-аз си пълня собствената кола, за да ходИМ някъде. Аз я поддържам (това е приличен разход, всички знаем), аз си поддържам сама домакинство, не очаквам и не разчитам никой да го върши за мен, и ако някой се присламчи към изградения ми комунизъм по любов, ще си е чиста проба възползване. Опасен чар, макар и стар филм, носи този наратив.
Затова смятам за по-мъжествено мъжът да се погрижи, при положение, че от космоса вижда, че жената има пре-достатъчно и не чака. Това по финансово-материалните неща, които както и да ги погледнем, са си част от битовизмите, които ще ги залеят като двойка така или иначе.

# 364
Щом си предствяш всеки мъж като готованец, който ще ти ползва горивото за колата, нормално е да не го искаш за партньор.

# 365
Далеч не всеки мъж е готованец. Но ги има и е ок за една жена да внимава кой и дали въобще да прибира мъже да живеят с нея и децата й. Мъжете са не по-малко меркантилни от жените. Да търсиш да ти е добре е човешка черта, в което няма лошо. Важното е в баланса, който понякога е доста нарушен.
Случи ми се познат да ми разказва как давал акъл на свой приятел да накара жената, с която се вижда от време на време да разкара поотрасналото си дете от вкъщи, за да отиде приятеля му да живее там. Двамата са от години заедно, но той е отказвал да живее с нея заради детето й. Самият той живее с майка си до над 40 годишна възраст. Моят познат беше на мнение, че така и така имала жената навика да се грижи за някой, що пък да не замени поотрасналото си дете с поотрасналото дете на друга.
Факт, че за детето й е време да се вземе в ръце, но не стига че този господин отказвал да живее с нея заради детето, а после да иска да го разкара и да се настани той е най-малкото нагло.

# 366
Щом си предствяш всеки мъж като готованец, който ще ти ползва горивото за колата, нормално е да не го искаш за партньор.

Къде пише всеки.
Разбира се, че не е всеки, но се намират и такива. Имах ухажор от подобен тип, който намекваше да живее у нас, за да не плаща квартира. Ми...сори. Рязко спрях да поддавам на ухажването му.
Не случайно писах, че имащите, самостоятелни жени са удобни. И ако нямат самочувствие, са лесна плячка.
Отделно, готованец е едно, използвач е друго. Има и други опции.
Но тук говорим само за свестните, нали така, тук такива няма.

# 367
  • София
Точно защото аз имам апартамент, работа и се издържам сама с детето, съм настроила всички сателити и антени и ловя най-малкото използвачество от километри!

# 368
Скрит текст:
Далеч не всеки мъж е готованец. Но ги има и е ок за една жена да внимава кой и дали въобще да прибира мъже да живеят с нея и децата й. Мъжете са не по-малко меркантилни от жените. Да търсиш да ти е добре е човешка черта, в което няма лошо. Важното е в баланса, който понякога е доста нарушен.
Случи ми се познат да ми разказва как давал акъл на свой приятел да накара жената, с която се вижда от време на време да разкара поотрасналото си дете от вкъщи, за да отиде приятеля му да живее там. Двамата са от години заедно, но той е отказвал да живее с нея заради детето й. Самият той живее с майка си до над 40 годишна възраст. Моят познат беше на мнение, че така и така имала жената навика да се грижи за някой, що пък да не замени поотрасналото си дете с поотрасналото дете на друга.
Ха-ха, аз имам подобна история, но по-абсурдна. Моя роднина, жена, вдовица. Та, около половин година след смъртта на мъжа й (който беше готованец, между другото) получава предложение от най-добрия приятел на покойника да заживеят заедно. Защо? Защото от приятеля си знаел, че тя била добра домакиня и готвела вкусно. Жената по това време е била на 77 години Simple Smile И казва ми тя: ха, аз тъкмо се отървах от едно тегло,  да не съм луда пак да се заробя. Не, добре ми е така, свободна, правя си каквото искам, готвя си когато пожелая, мерси, не ща друг мъж.

# 369
На 77 най ще имаме май нужда от някой до себе си, сега е лесно.

# 370
  • Пловдив
Някъде бях чела история отпреди години със семейство, което не можело да има деца. Жената искала да осиновят, мъжът не искал и казвал: "Щом имаш нужда да се грижиш за някого, грижи се за мен". Не помня какъв беше изходът, развод или така до старини.
Още тогава бях шокирана от подобно самочувствие - да смяташ ти, че си толкова ценен и е такова удоволствие за жена ти да те гледа като дете, че да и замени истинско дете.
В случката с приятеля е за шут първо приятелят.

# 371
Аз не мисля, че е лоша идеята да се съберат двама над 70 годишни, по- лесно ще им е. Голямо тегло да забъркваш една манджа.

# 372
Ако, недай си Боже, такова нещо ми се случи, предпочитам да се събера с някоя жена.

# 373
На 77 последното, от което ще има нужда една жена е нов дъртьо, който да обслужва, обикаля и да му готви. Не знам какво трябва да предложи той, че дори да се замисля за такъв вариант.

# 374
А да си на 77 години съвсем сама постоянно е непременно много хубаво..?

Общи условия

Активация на акаунт