Връзка между вярваща християнка и полу-мюсюлманин?

• 12 401
  • 377
  •   1
Отговори
# 315
И все пак не е лошо ,когато жената ще се омъжва в мюсюлманска страна,първо да проучи какви са законите,какви са правата и,да има отделени някакви лични средства...за да не реве после ...

А появи ли се дете,животът се променя,хората се променят...
Жената е особено уязвима в периода след раждането.

Не знам за кой говориш ,но ние лично сме сключили брак в България тоест по Българското законодателство друго ,което ще кажа че имам мой бизнес и никога не съм зависела от мъжа ми ...ако това беше за мен

# 316
Без дете и аз не виждам проблем, щом му харвсваш семейството. Даже си е интересно. После обаче с децата следват други неизяснени неща.

Разбира се, изненади има и от българите Simple Smile Но някак тях "си ги знаем", а с мюсюлманин е доста по-екзотично. Порядките са им много различни от нашите.

# 317
Без дете и аз не виждам проблем, щом му харвсваш семейството. Даже си е интересно. После обаче с децата следват други неизяснени неща.

Разбира се, изненади има и от българите Simple Smile Но някак тях "си ги знаем", а с мюсюлманин е доста по-екзотично. Порядките са им много различни от нашите.
Не изключвам нищо разбира се ,че различията си изиграват ролята ,но в крайна сметка сме семейство ,за да стигаме до консенсус и за доброто на децата ни... Минали сме през какви ли не неща и хубави и лоши и винаги сме били най-добри приятели и сме излизали от ситуации ,в който много хора просто се биха разделили за нас няма трудност ,която да бъде непреодолима имам късмета да имам най-прекрасните свекърви ,които ме обичат повече от другата си снаха ,която е Тунизийка така че ..аз съм късметлийка Blush

# 318
  • Paris, France

Мюсюлманин не е антоним на българин и нищо екзотично не виждам в събиране с представител на ендотична за България религия. Виж, будист, бахаи, воду би било новост и вълнуващо за някои българки.

След децата е почти невъзможно да няма конфликт с някого. Имала съм и с родната ми майка, та с мъж и свекърва ли няма да имам?

Българите от новите поколения са различни от тези от поколението на баща ми и дядо ми и албанците и тунизийците и те.

Не правя реклама на тунизийците или на българските мъже, но познавам жени в успешни бракове и с двете националности. Познавам и в неуспешни.

Жалко, че авторката изчезна и темата зави в посока непрактикуващи религия друговерци.

# 319
Sani, ако теб не те притеснява децата ви да са мюсюлманчета или ако мъжът ти е тотално нерелигиозен, наистина си без проблем.

Авторката се описва като вярваща християнка и за нея ще е пълен ужас примерно.

# 320
  • София
Какво е лошото жената да стои вкъщи и да си клати краката и/или мъжът да участва в домакинството?

# 321
Sani, няма нужда изобщо да развихрям въображението си, за домакинстването че било изцяло женска работа, че иначе щяла да си клати краката го каза самата ти.

# 322
Sani, ако теб не те притеснява децата ви да са мюсюлманчета или ако мъжът ти е тотално нерелигиозен, наистина си без проблем.

Авторката се описва като вярваща християнка и за нея ще е пълен ужас примерно.
Така е ,за мен няма никакво значение децата ми каква религия ще изповядват ,дали че бъдат обрязани дали ще ходят на църква или джамия .... Аз когато се омъжих за мъжа ми бях на ясно с всичко това ...и някой беше казал че мюсюлманин не би влязал в църква ,ами моя е влизал ... Също така празнуваме и Коледа с негови сънародници !
Sani, няма нужда изобщо да развихрям въображението си, за домакинстването че било изцяло женска работа, че иначе щяла да си клати краката го каза самата ти.
Ами аз така разбрах ,че жената не трябва да прави нищо 🤷 Ние с мъжа ми имаме еднакво работно време и само един ден почивен ,така че си разпределяме работата в къщи никога не съм казала,че къщата е само за жената не знам кой ми вкара тези думи в устата ,но уютът в къщата го вкарва жената да ме извиниш ,ако случайно ти нарушавам мирогледа ! Аз просто пожелах на жената,даже не знам коя беше нейната дъщеря да си намери мъж ,който да прави всичко ,а дъщеря и да си клати краката кое не разбра ? Тъй като тя не искала никой да и обяснява как къщата била работа на жената ....

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 13:24 от Sani90

# 323
Ако си ок, няма нужда да се обясняваш. Wink
Всеки чете, каквото иска да вижда.

# 324
  • Най-красивата страна
Абе има значение дали децата ще бъдат обрязани,особено ако са момичета.И то голямо значение.

Ако мъжа и жената работят,нормално е и двамата да вършат домакинска работа,а не само жената.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 15:05 от Veronikaaa

# 325
Абе има значение дали децата ще бъдат обрязани,особено ако са момичета.И то голямо значение.

Ако мъжа и жената работят,нормално е и двамата да вършат домакинска работа,а не само жената.
Да за мен има значение и аз държа те да Са обрязани 👌 Ако са/е момче разбира се ,в България някой мъже също са обрязани и са си чисти православни християни ,защото в Библията дори го пише ,но разбира се ако сте я чели ще знаете ..
Бог заповядал на Авраам, да обреже краекожието на плътта си, и да постанови този обред в потомството си, като знак на завета си с Него. Съобразно с това повеление, Авраам, на деветдесет и девет годишна възраст, претърпя обрязването, после обряза и сина си Исмаил, и всичките мъжки в дома си – Бит. 17:10-12. Бог повторил това повеление и на Мойсей, и му заръчал да се обрежат всички, които искат да ядат от Пасхалната жертва, а младенците да се обрязват в осмият ден след раждането си – Из. 12:44; Лев. 12:3; Йн. 7:22. Евреите винаги пазели този обред, и виждаме, че те не са го изоставили дори в Египет – И.Н. 5:1-9.

И всичките други народи от коляното на Авраам, като исмаиляните, аравяните и др., запазили обрязването. Днес този обред, е един от съществените обреди в Мухамеданското вероизповедание, и макар да не е заръчано в Корана да се обрязват, той се изпълнява навсякъде, където Мухамеданството се изповяда.
Трябва да разберете че трите религии юдейство,християнство и ислям са еднакви каквото го пише в Тората го пише в Библията и в Корана .... Нашият Бог е един и същ прочетете Библията и тогава може да изказвате мнение относно кое е ислямско и кое християнско невежеството ви води до много грешни изводи! В Библията както и в Корана е забранено мъжът и жената да имат полов контакт преди брака , в Библията и Корана е забранено свинското ,в Библията и Корана се говори за обрязване то идва от юдеизма ,но вече не се практитука толкова колкото преди,монахините ни са забулени в Библията и Корана ясно се казва каква е ролята на мъжа и жената в едно семейство и има още стотици примери...

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 15:32 от Sani90

# 326
Малеее страшен ужас... как се търпи тази логорея. За християните тези неща са отпаднали след идването на Христос, но дори не ми се спори с подобен човек.
Добре ще е, ако хората оставят решенията за тялото на децата си като пораснат, а не да ги вземат вместо тях.

# 327
Малеее страшен ужас... как се търпи тази логорея. За християните тези неща са отпаднали след идването на Христос, но дори не ми се спори с подобен човек.
Добре ще е, ако хората оставят решенията за тялото на децата си като пораснат, а не да ги вземат вместо тях.
[/quote

Да те са отпаднали ,но ги е имало от както свят светува ,този ритуал не е мюсюлмански ,ама обясни им го ти ако можеш .... Защо всичко се преписва на исляма,след като той е последната религия ,която следва предишните ??

ВТОРОЗАКОНИЕ гл.14:4  „Ето животните, които бива да ядете: говедото, овцата и козата, 5 елена, сърната, бивола, дивата коза, кошутата, дивия вол и камилопарда. 6 Всяко животно между четвероногите, което има раздвоена нога и разцепено на два нокътя копито и което преживя, тях да ядете.
7 Но да не ядете от ония, които само преживят, или които само имат раздвоено и разцепено копито, като камилата, заекът и питомният заек; понеже те преживят, но нямат раздвоено копито, те са нечисти за вас; 8 и свинята, понеже има раздвоено копито, но не преживя, е нечиста за вас; от месото на тия да не ядете, и до мършата им да се не допирате
ОЧАКВАМ ЦИТАТИТЕ ОТ БИБЛИЯТА ДА ПРЕДИЗВИКАТ ШОК И УЖАС В НЕВЕЖИТЕ ..КАКВА ИЗНЕНАДА НАКРАЯ СЕ ОКАЗА ,ЧЕ ИСЛЯМА,НЕ Е ТОЛКОВА ЛОШ ,КОЛКОТО СИ ГО ПРЕДСТАВЯТЕ ТОЙ Е СЪЩИЯ КАТО ХРИСТИЯНСТВОТО САМО ,ЧЕ НИЕ НЕ СИ ЧЕТЕМ БИБЛИЯТА ,НО СМЕ СИЛНО РЕЛИГИОЗНИ И ПАЗИМ ДЕЦАТА СИ ОТ ЛОШИТЕ МЮСЮЛМАНИ ,АЗ ЗА НЕПРАКТИКУВАЩА И СЛАБО РЕЛИГИОЗНА ПОНЕ СЪМ СЕ ЗАПОЗНАЛА И С ЕДНАТА И ДРУГАТА РЕЛИГИЯ ПРЕДИ ДА СЛАГАМ ЕТИКЕТИ!

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 15:49 от Sani90

# 328
Сигурно защото другите са се развили и повечето най-крайми религиозни възгледи са отпаднали.

Аз също не съм против обрязването от хигиенна гледна точка, в западния свят се практикува широко. У нас също много мъже са така, поради медицински причини, наложили се в детска възраст. Общо взето, най-малкия проблем...

Щом става въпрос за съвременни хора с модерни възгледи, които практикуват само повърхностно религиозната обредност, да речем по празници, окей. Обаче ако единият се моли към Мека по няколко пъти на ден, сигурно ще е проблем, ако иска така да възпитава и децата. Както и ако е краен християнин и им набива в главата разни силно религиозни вярвания.

Доколкото разбрах, вие не сте от тези и двамата и сигурно затова се разбирате добре.

# 329
Второзаконие е от Стария завет .С идването на Иисус Христос тези неща отпадат .
както и Tanya Valcheva вече спомена.  Извинявам се ,че нахлувам така и не е по темата !Не се сдържах . Моля приемете мойте извинения !

Общи условия

Активация на акаунт