КГБ = Клуб на Готините Баби - 235

• 22 486
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
Супер тениска:blush:

# 466
  • София
Не са преполяти. Поливам ги всяка вечер с 1 компотен буркан вода.
На 12 ет. пчели няма шанс да се качат. Сега аз ли да се правя на вибратор и да ги опрашвам?
Мрънч ги разглежда в неделя и заяви, че съм се объркала - вместо корнишони са ми пробутали кактуси. Били малки и бодливи нещата, които цъфтят. Тя не прояви интерес, искаше само да се гушка с дядката.

# 467
Опрашванеееее.... без него нищо не става.

# 468
  • някъде другаде
Ранела , радвам се , че си нормализирала кръвното.
Лунно цвете , ще ходя на Унгария през септември. Трябва ли да си обменя пари или може да се плаща с карта?
На всички болни желая бърза оздравяване.
Кас , записвай бисери.
Най - после приключи ремонта на моята стая и се нанесох.
Днес мисля да си легна рано за да се наспя.

# 469
И на свеки остана само един корен краставици, но той пък даде 4 краставици. Има още една мини, която е в процес на растеж и имаше няколко цвята - бяха жълти.
Тетка, не бързай с прозорците - нали прогнозата е за дъжд, бури и гръмотевици. Отложи мерака си за другата седмица Simple Smile
Красива Белла, дано ти харесва новата работа. Успех и на момчето ти - дано бързо премине всичко Hands Plus1
Яжка, кога си чакаш домочадието да ти гостува? Хубаво е като се съберат всички, но си е голямо тропане.
Борянка, добре си се справила с доматите - браво!
И ние тази година ще направим малко домати нарязани и кетчуп, ако намерим подходящи домати.
Тетка, много е хубава тениската - добре си я е взел дядото Simple Smile

7 нови отговора докато се наканя да пусна коментар - вечеряхме, имахме видеоразговор с малките деца ...

Спокойна вечер на всички

# 470
  • София
Флоооооооо, ако си в София - да си знаеш вече имаме топла вода.
Уж утре по някое време щяха да я пуснат, но преизпълниха петилетката - пет за четири и Дианабад вече се къпе.

# 471
Тениската му е подарък от децата и е горд като пуяк Wink
Красива Белла, нека всичко да мине леко при твоето момче!

# 472
Планът е изпълнен - пикирани 30 корена , уж 50 семки , ама 30. Прекопах рехаво да вкарам тор, че иначе водата ще я отнесе в единия край  и полях краставиците  и втората целина , щръкнала и тя , аз пролетно време суша листа.  Каквото стане. Другото - утре.
 Днешната доза изварени домати  е готова и изстива , утре последната , мислех сега , ама няма смисъл.

# 473
  • Вила Великула
Айша, за домати с,м купувала препарат за опрашване. Сигурно и за краставиците им. А иначе ето какво намерих:
Ето как може да се извърши изкуствено опрашване на краставици в оранжерия:
1. Идентифицирайте мъжки и женски цветове:
Мъжките цветове обикновено растат на дълги стъбла и нямат малка подутина в основата, докато женските цветове имат малка подутина, която се превръща в плод след опрашване.
2. Събиране на прашец:
Нежно откъснете мъжкия цвят и отстранете венчелистчетата, за да остане само прашеца.
3. Опрашване:
Внимателно докоснете прашеца от мъжкия цвят до близалцето на женския цвят.
4. Метод с четка:
Може да използвате мека четка, за да прехвърлите прашеца от мъжките към женските цветове.
5. Увеличаване на концентрацията на CO2:
Увеличаването на концентрацията на въглероден диоксид в оранжерията до 0.5% може да ускори растежа и да подобри опрашването.
Важно е да се знае, че някои сортове краставици са самоопрашващи се и не изискват изкуствено опрашване, но за други това е необходимо за постигане на оптимален добив.

# 474
Гледах клип - едно цветче, откъсват му листата да е късо и близо   и опрашват с него, да се допира и не пречат листчета ,на емнайсти етаж вятъра не стига да опраши. Моите втори краставици са напъпили ,скоро ще почнат цъфтеж и връзване.
 И двете се засилихме ,Пипито  научно даже.

# 475
Чакайки дъжда, все пак полях градината. И тази на голямата щерка, че те са на море. ММ прескочи до село за няколко часа уж да полива, но там е валяло пощо-защо, та поръсил колкото да не е зян пътят.
И да завали, няма да е в повече.
Днес ходих до кварталната фризьорка да ми отреже опашката. Оръфа ме като предишния път, но ми остана косица колкото за едно малко опашле и не си личи като е вързано. Утре ще пратя косата на перукарското ателие.
Спокойна нощ на всички!

# 476
  • София
Днес почти не си показах носа на слънцето, а мислех да си пека дясната половина, че разликата ми е очевадна - опекла се е лявата ръка и то на къс ръкав, а дясната е по-бледолика. Нали го играя таксиметров шАфИор.
Настроена съм лирично...
За НАМИ, а и за всички, които са имали или все още си имат братя или сестри е следващото стихотворение. Преди четвърт век мама ни го подари -  на братчето ми , и на мен. Тази година, на 2.юли, трябваше да стане на 70, а той остана завинаги на 59. Останах с едно крило, а с едно крило лети ли се? Cry

Скрит текст:
ИМАМ БРАТЧЕ

Дядо, чуй и помогни! Ти обичаш ме, нали?
Искам брат и как желая, с него аз да си играя!
Хайде, щъркел намери и със него говори!
Ти кажи, че в нашия град едно детенце иска брат!

Щъркелът се е смилил и тогава е решил:
Да намери той братленце на добричкото детенце!
В ден чудесен на бял свят появи се този брат!
Тича Цецето в махлата със бонбони във ръката.

Имам братче, мой си брат! Аз човек съм най-богат!
С топли грейнали очички каката почерпи всички!
Сега малкият Чавдар е за мама Божи дар!
татко пък се големее, с мъжка рожба се гордее!
Евдокия Митова

И един поздрав за ПИПИ, за нейното момче, посветило се на небесната синева...И за всички, свързани със самолетите и небето!

# 477
  • някъде другаде
Добро утро!
Днес се наспах , но снощи си легнах рано.
Тану , браво на теб. Тези перуки вероятно после ги дават на жени, чийто коси са окапали от химиотерапия.
Боряна , нямаш спирка. То и втора реколта зеленчуци гледаш.
Фло , много е хубаво стихотворението.
Пипи , ти си написала цяла научна дисертация за опрашването на краставиците.
Айша - честита баня.
За всички силни прегръдки. Знаете си Sparkling Heart до никъде и то повече от повече.

# 478

Добро утро!
 Да ви попея малко, даже сме дует!
 Една от друга по-музикални.
 Накрая питах сина си защо ще ходя днес по центъра, смя се ,но ми каза.  Първо каза , че е да купя сладолед.  После ме съжали. Да проверя на аптеката дали имам рецепта, може да няма, но ще купя по списък семена за ряпа и  маруля, да е тук ,след 20 се сее. Той я  обича  още като почне да прави главички.
 Да, втора реколта за пръв път от домати, половината оранжерия за опит. И не за пръв пък лук, чесън , салата. За това сега  разсад марулки. За Нова година може да има,  а  може да няма.
 Нищо не е сигурно. Само данъците  и кво там.
 Ако спра   е край, трябва движение,  ангажименти, труд.
 Вие  имате работата си, задачите , внуци и бабички с дядовци. Аз това го минах отдавна. Седнеш ли  и легне ш ли- отпиши  я.
 Да видя прогнозата за времето  и да реша какво нататък.

# 479

А понякога, за да се чувстваш щастлив е достатъчна само чаша горещо, ароматно кафе и усещане за един хубав ден...

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Борянка, много добре правиш с трудовата терапия - само си я дозирай умерено, да не се преуморяваш. Попях си и аз рано сутринта с теб, Писанка и чудесната песничка на Фло Musical Note
Тони, добре си отдъхнала - да имаш сили да си ошеташ новата ремонтирана стая Simple Smile
Тану, прати малко дъждец насам - като гледам ГИС Метео при нас не се очертава да вали тези дни. За косата - чудесно решение, поздравления Hands Plus1 Малката ни снаха никога не се е боядисвала, обича да носи дълга коса и редовно я дарява също като теб Heart
Фло, разчувства ме с това стихче и с песента - също, не ми бяха познати

На всички вас момичета прекрасни - много , Heart с пожелания за един прекрасен и по-хладен ден!

Общи условия

Активация на акаунт