КГБ = Клуб на Готините Баби - 235

• 19 247
  • 734
  •   1
Отговори
# 660

Денят се познава по утрото.
Нека е усмихнато и позитивно...

Добро утро Coffee

Спокоен и очарователен ден от мен!

# 661
  • някъде другаде
Добро утро!
Макавели , благодаря за кафето. От утрото се вижда , че деня при мен ще е само за плаж.
Нами се изгуби. Как ли съжителстват с птицата Феникс?
Баболини , хубав ден ви желая.

# 662
  • Вила Великула
Добро утро, момичета! Да се обадя преди да ме е завъртял вихъра на деня.
Според мен Кюфтето е любовчия, нищо че е кастриран. Сигурно се е сбил заради някоя женска, защото ако боя е бил в нашия двор да си помисля, че е заради територия. Сега е малко по-добре, куца със задното дясно краче и се надявам да се възстаанови бързо. Вчера пак го нямаше прз деня, може би някъде на сянка е спял или пазил някоя котарана. Имаше доста добър апетит и беше много гальовен. Отдавна не ми е разрешавал толкова много да го галя и мачкам. Буквално ляга по гръб с крачетата нагоре  и чака галенето по коремчето.
След малко тръгвам към офиса, че съм организирала няколко срещи и после дано най-сетне стигна до фризьоорката, че съм като разплетена кошница в главата.

# 663
Добро утро и от мен!
             Фло, децата се оправят и сами. Щерката отдавна им е дала пълната свобода на действие но аз....няма как да не отида да видя къде точно ще учи детето, а и когато я намериха първа в списъка възкликнаха, че тя е единствената в института с максимален бал. Та баба надигна гребена. Yum Там са всички филологии без българската. На моята възраст радостта и гордостта вече са внуците ни. Не си спомням да съм се вълнувала толкова много за собствените ми деца. Това е положението!
             КАГ, как си днес? Боли ли още?
             Красива Белла, как е момчето ти? Дано бързо се възстанови и да забравите здравните проблеми.
             Пипи, оказва се, че Кюфтето е влязъл в чужда територия. Мацката е нечия друга. Yum
             Ние се готвим да посрещаме гости от Белгия. Утре пристига Габриел и започва летния тур на девойката.
             Спокоен ден и както изглежда ще е поредния горещ  за това се пазете от жегите!

# 664
  • София
Добро утро, дружки!
Събудих се от рев на дете и груб мъжки глас. Скочих и гледам - Млад мъж, "баща" по недоразумение, влачи, буквално влачи като парцалена кукла, 3 годишно момченце по улицата и крещи - Писна ми от теб, ще те хвърля някъде... А то реве и нарежда - не искам на "гадината"... Стана ми тъжно. Да го бях поискала, дали би ми го дал? После си представих картина след много години - млад мъж "влачи" остарелия си "баща" към дома в Ягода, а старецът хлипа  - не искам в Ягода...
Отивам да си изпия кафето и да си събера мислите.
На всички хубав ден - усмихнат и добър.

# 665
Фло , разсмя ме, запитах се колко  деца може да си пожелаеш , за едно е  ясно. Те  доста не я  искат тази градина, а  татко не  е мама, кой му знае  зора на него пък.

За Ягода - натам вървим всички, променя се животът и динозаврите  остаряват и изчезват. Младото ...

Не ми се работи,  а трябва нещо да бутна напред, че като се затисне...
 Ах, морето..

# 666
Фло, в живота е така! Няма не искам, няма недей! Не обичат "гадината" , но се налага. Като се отстъпи и след това се отстъпва за всичко. То и на таткото вероятно не му се ходи на работа, но....трябва. От малки трябва да знаят, че има освен права и задължения. Ако си ги възпитал от малки няма да се страхуваш от Ягода.

# 667
Нашето "градинарче" тази седмица си почива. Набедиха го, че е със скарлатина, но не е такова - няма Т, нито малиново гърло, нито обрив. Единствено го боля два дни главичката от време на време. Иначе си има стафилококова инфекция, но не е скарлатина. Както и да е - с двете деца сме. Мама и татко работят колкото могат - на една ръка разстояние са.

# 668
И аз харесвам такова гледане , на една ръка разстояние от родители. Иначе си е трудно и истинско гледане и отговорности. Нямаха такова моите внуци, с такава баба - толкова.
 И децата ми са били при нас, наглеждане - да.

# 669
Борянка, на колко години са внуците ти?

# 670
10
 Щяха да идват сега, тези дни - няма да дойдат, баща им имал много работа. Искат чичото да е тук,  ами сега си промени плана и  е тук. Те в край  на месеца евентуално  ,той няма ад е тук.
 Както стане , аз зор нямам. Но се подготвях де. Планирах.

# 671
Ех тези задачи... Какво да се прави... Планове вариант А, вариант Б, пък накрая нещо трето. Аз май вече свикнах.
Да си изкарате хубаво с децата!

# 672
Добър ден!
От ранна сутрин съм излязла по улиците. Малкият е на градина. Сутринта беше усмихнат и замина с настроение. Аз ходих първо да ми мерят костната плътност. Имало изменение, но повече да ми кажеш доктора. Чак на 01.08. ще е, няма по ранни часове. После пих кафе с братчето ми, което вчера се прибра в бг. Сега чакам автобуса и се прибирам на хладно.
Оставям ви, да не го изпусна, после пак ще дойда. До скоро! 🤗

# 673
Въпрос - с какво да почистя лесно лепенки по една дървена полирана маса, внучката все лепи,  ама добре е налепено . С топла вода се сещам да залея  и търкам, но се притеснявам да не наруша полировката , масата е здрава , дърво, купувах им я едно време като малки  ,вече тя им е малка, докараха  здравото оборудване ,в нов апартамент всичко ново.

# 674
  • София
БОРЯНЧИЦЕ и аз си помислих за топла вода, да разкисне лепенката и после внимателно със сапунена кърпа да махнеш и лепилото.
Все пак, нали сме компютърно грамотни баби, попитах ChatGPT. Ето какво съветва той:
1. Затопляне със сешоар:
Насочи сешоар на средна температура за 20–30 секунди към лепенката.Това ще омекоти лепилото.
Този метод на мен нещо не ми допада.
2. Отлепяне с нокът или пластмасова карта:
Работи бавно и нежно.Не използвай нож или остър предмет.
3 Премахване на лепило (стара маса с гланц):
Вариант 1: Зехтин / олио. Капни 2–3 капки олио върху лепилото.   Остави за 5–10 минути. Разтъркай с мек памук или микрофибърна кърпа. После почисти с топла сапунена вода, за да не остане мазно.
Това е най-щадящият метод и почти без риск.
Вариант 2: Препарат за стъкла (с малко алкохол)
Напръскай върху кърпа (не директно на масата). Разтъркай внимателно лепкавото място.Избърши веднага след това със суха кърпа.
Направи тест на незабележимо място, за да се увериш, че не разтваря лака. Дано да се справиш.
Аз бих опитала с топла вода. Или като дойде внучката да почисти тя сама масата. Може би друг път няма да лепи, след като види, че трудно се почиства.

Общи условия

Активация на акаунт