КГБ = Клуб на Готините Баби - 235

• 22 117
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Добро утро от метрото!
Днес за Касс е важен ден! Да го прекара чудесно и да пази дълго спомените!
Айша, и аз като Фло си мисля за алергия. От години страдам и навремето много ми предписваха калциевия препарат. Не зная защо съвременната медицина го пропуска?
Отговарям на Клечката - да, придремах на обяд. Понеже нямахме внуци и имахме време. Сутринта отидохме и до майка ми, намалихме силата на вентилатора на климатика й, дано вече е доволна, но едва ли.
Тази седмица май няма да е гореща като предишната, желая ви да бъде прекрасна!

# 106

Няма нищо по-хубаво от живота! Колкото и труден да е винаги има нещо хубаво, дори и само да се събудиш сутрин и да се радваш, че слънцето свети, че пиеш кафе, че си здрав, че има хора, които обичаш и те обичат. Просто, че има Днес!

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Просто един хубав ден започва отново - нека кой каквото си е намислил да го направи или да му се случи Simple Smile
Работните момичета вече са отдавна на линия, останалите се "излюпваме" лека-полека.
Кассс, да ти е прекрасен деня - изживей го на MAX Heart

Ние ще бъдем на лозе - със сигурност с преспиване. Дано има мир и относително спокойствие ...

Хубав ден на всички и прекрасна нова седмица

П.П. Дидиа ми се губи тези дни - как сте Диди, обади се?

# 107
  • София
Добро утро и благодаря, че ме мислите.
Нощес изкарах седнала в леглото, че от кашлица дъх не си поемах.
Сега уж е по-добре.
Фло, правили са ми изследвания за алергия - едно време драскаха ръцете и капеха разни препарати. После отчитаха кое дава реакция. Така и не разбраха, вдигнаха ръце - феномен съм.
Сега като си мисля - всичко в къщи ми е еднакво тази и предната седмица. 2 нови неща имаше - пуснат климатик у дома и среща при  Дядото. То май в четвъртък почна от очите, освен лавандулата да е виновна. Като бях малка майка ми все пръскаше възглавниците с лавандулов спирт - уж за лесно заспиване. Климатичо от петък не сме го включвали.
Освен някоя добра душа да ми подшушне лекарството. Утре имам час при ЛЛ, може да питам. Ама като не знам как се казва...
Оставете ме мене, пишете за мъже.

# 108
Добро понеделнишко утро!
Кучето разходено и нагушкано! Внучето заведено на градина и нацелувано Heart. Пия второ кафе на въздух и събирам сили, за да ходя до общината.
Кассс, желая ти прекрасен ден!
Айша, мисля те и още как! За мъже ми е рано да говоря Wink
На всички пожелавам хубава седмица!

# 109
Я па тая , рано и било да говори за мъже. Няма рано за това. Късно има.
 Айша, медицината напредна,  направи пак изследвания, може и  лавандулата да е, аз имах алергия,  отпадна да не чуе дявола да се върне. Пролет и  есен, като почна да ровя пръстта, да цъфтят полени , оди  разбери от кой.
 Явно е мъчително.
 Действайте ,днес ме мързи. Почнах и  не довърших, освен да се насиля да свърша и виря краци после. Валя значително, мокро  е, бяха пълни  лехите. Прибрах и сплетох 4 сплита лук, има още , но е зелен и с дебели  стволове. Ще чака. Трева да искаш, да се оправя синко като си дойде, с  косене.
 Фло, имаше 5-6 вързали тикви за сребърни медали , една расте, другите поогряха. За златни няма още ,та матрияла  дефицитен за сега за медали. Но има време.
 Мързи ме. Ако боли да съм търсила бърза помощ.
 Кви мъже и аз с тоя мързел.

# 110
  • Вила Великула
Добро утро и добра нова седмица.
Айша, твърде възможно е да правиш алергична реакция от лавандулата. Веднага я махни от дома си и по-скоро не ти, а Пламен. Не я пипай. Нека по възможност отново да те тестват, като им кажи и предположението ти.
Съжалявам ако съм допринесла за неразположението ти, "ама знае ли човек от какво може да надебелее".
Кассс, днес те очаквам с нетърпение след последния работен ден да споделиш емоциите. Вярвам, че ще има много смях и сълзи от радост. Наслаждавай се на времето си и на деца и внуци. Пътувай и се забавлявай. Можеш го.
Аз не мога да се похваля с нищо интересно. Приготвяме се с Вики да ходим до София. Първо при майка ми, после ще я оставя нея и след това моите задачи. ММ е доста напрегнат, защото трябва тази седмица да му излезат последните резултати и явно напрежението си дава отражение. Това ме връща 10 години назад, когато очаквам моята "присъда", а тя беше много тежка - поне това, което помня е, че се държах все едно това не се случва на мен и е временно и бързо ще отмине. Надявам се  при него всичко да излезе ок. До сега няма нищо обезпокояващо, но чакаме две сериозни изследвания. Стискайте палци.

# 111
  • sofia
Ето ме и мен... Simple Smile

Настаних майка при мен и сега свикваме една с друга. Показах и обаче, кой е шефът, че взе много да се опитва да командори...
Айша, при такива реакции трябва да ти се постави антихистаминов препарат инжекционно. Обикновено това е Урбазон. Аз навсякъде си нося един комплект(ампула урбазон+ампула Вода+спринцовка). Урбазонът е кортикостероид, но е ефикасен при тежки алергични пристъпи.  А така, както го описваш, точно такъв пристъп правиш. Интересно е, че те държи много дълго. Един път в годината само сменям ампулите и спринцовката. Скоро не ми се е налагало да го ползвам, но имаше период, в който през седмица си дупчех д-то. Та така..

Иначе много здраве и късмет на всички, празнуващи през миналата седмица....

При мен лавандулата ми е във ваза на масата и хола ми ухае на свежест и лято.

Хубав ден от мен...

# 112
  • Кубрат/ Пишурка
Добър ден от мен.
Айша, аз съвет не мога да дам, макар че се задъхвам от някои аромати. Включително лавандула. Но като го няма ароматът и ми минава.
Четох, че котето на Лунно цвете също е имало имен ден и се сетих за една стара случка. Може и да съм я разказвала, но нейсе. Та едно малко оранжево коте се завъртя около нас в къщата на село. Не знам защо, но не можахме да определим пола му. Чудихме се, чудихме и в един момент Мима ( тогава на 6 - 7 години) казва : Това коте от днес ще е мъжко и ще се казва Петър! След доста време се обажда свекърът и казва : Мимее, твоят Петър има 2 котенца! Joy

# 113
Ето съм и аз! Не съм се появявала защото бях яхнала метлата! Така, че сега четох  4 страници.
                     Здраве и късмет на всички, които са имали повод за празник! Flowers Four Leaf Clover
                     При мен нищо ново. Пропуснах концерта на девойката, за което съжалявам, но така се получи. Тя вече е в Брюксел. Чакаме класиране в университета и нейното благополучно завръщане за да се запише.
                     Айша, тествай се отново, че сега методите са по-ефективни. При моята малка дъщеря се получава нещо подобно - сълзи от очите и постоянна хрема. Какво ли не опита и не се получава. Примири са, но сега докато беше в Родос каза, че не е имала никакви подобни признаци и рече на зетя, че трябва да се премести на морето. Yum
                     Янче , и ние имахме едно коте - Тигърчо и все си мислехме, че е мъжко докато не роди пет котенца. Оказа се, че е тигърка.
                    При мен лавандулата е в хола на камината и целия хол ухае . Тя не ме дразни, но ....липата ,която е надвиснала над терасата ми разказва играта. Щом изляза и почва едно кихане, сълзи в очите и потекъл нос. Добре, че прецъфтява вече та в скоро време няма да ме притеснява. При мен установиха алергия от цъфтеж на липа и бреза.
                    Касс, в началото е шок , когато си останеш къщи, но после установяваш, че време не ти стига от задачки. При това отвикваш да живееш под часовник и времето е твое. Няколко седмици след като си останах в къщи ме повикаха на работа, но като си представих, че трябва да ставам в 6 .....отказах категорично.
                   Не ми се ще да влизам в КПП-то , но се налага да не стана загори тенджера.
                   Спокоен и ползотворен ден!

# 114
Нямам много време,  работа и тъпотии.
Влизам само да кажа на Аиша, че съм почти сигурна за лавандулата. Аз съм така от зюмбюли.
Хубав ден!

# 115
От мен добър ден, приятен обяд и още по-приятен следобяд!

Пожелавам : на Айша алегрията да отшуми, на Диди да не ѝ загори манджата, на Фло по-полека в столицата  след село, на Бо_ряна да помързелува ( и аз съм така),  на Янчето същото, на Нами мирно съвместно съществуване с мама, на Тетка същото, на Мериан спокоен сън, на Ранелла  да ѝ се връщат същите неща, които ни е пожелалала, на Макавели лека работа на лозето, пък наесен ще почерпи грозде, на  Тони почивка от екскурзията и идеи за нова, на Енисса да няма тъпотии, на Клечи приятни разходки и тренировки, на Пипи всичко с М да е наред и на Касс добре дошла в клуба на пенсионерите! Дълги години да получава стипендията и да я харчи за пътешествия и почивки!

До скоро от мен!

# 116
И защо никой не говори за мъже, а? Wink
     Айша, дай ти тон Simple Smile
Изчезвам към общината, пу дано да ми върви.

# 117
И защо никой не говори за мъже, а? Wink

Ммм, аз обичам един мъж - красив, млад и космат Simple Smile  Wink , ама размислих и спирам да го хваля и промотирам:) , че някоя да не ми го отмъкне Simple Smile , че после къде ще търся такъв красавец Simple Smile

Тетка, успех!
Да пребориш бюрократщината  Simple Smile !

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 13:33 от Важна клечка

# 118
Тану, благодаря за поздрава за нашето коте. Когато беше малко котенце, децата го кръстиха Пешо. След известно време разбрахме, че е момиче, но името си остана. И тя си знае, че се казва така.
На моята лавандула кацна една калинка. И сега си имам шарена калинка, кацнала на букетчето.
Прохладна седмица и от мен!
Приготвям багажа и дим да ме няма.

# 119
Подадох заявление и стана тя, каквато стана. Царя дава, пъдаря не дава. Аман. Нищо не може повече да се направи. Всичко опира до пари, естествено от моята сметка. Когато ги имам. Ако. Няма да се ядосвам. Да се надявам, че всяко зло е за добро.
Сега отивам към аптеката и там да се боря.

Общи условия

Активация на акаунт