КГБ = Клуб на Готините Баби - 235

• 22 168
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
  • Вила Великула
Тук съм, ако липсвам на някой.
Работя в екстремни условия. Нямаме ток, защото местят едни стълбове и карам на заряда батерията на лаптопа и интернет от телефона. Надявам се до час-два да го пуснат.
Нямам нищо интересно за разказване.

# 151
Pipi,
Каква е тази батерия на лаптопа... Simple Smile

# 152
Много емоционално това да се пенсионираш. Хем всеки го очаква, хем аз специално имам страх. Какъв е животът след това не знаеш. Имам още време, живот и здраве да има. Аз съм в принудителна пауза. Ще си почина 2- 3 месеца и после ще почна да се тревожа.Blush Август ще се връщам за две седмици и ще трябва да уважа възрастна майка и невръстни внуци. Радват се дребосъците, големият най- вече,  че малката е много малка. Да сте ми живи и здрави, готини Баби! Аз съм седнала на една пейка в парка, но ще се прибирам, че още от сега е над 30 градуса.

# 153
Знаеш ли онази приказка ,две бебета в корема на майка си спорят има ли живот след раждането. Едното твърди , че има прекрасен живот, другото вика , че няма ,никой не се е върнал обратно.
 Има живот след пенсия, стига да не станеш  подчинен на  желанията на друг, но то и преди пенсия  е така. Първо себе си , после другите доколкото е възможно.
Забравих да се похваля, че прекопах  цветята пред къщата ,то има и другаде, краставиците, втора реколта ,другото е кално.
 Довечера ако може нещо.
 Утре ще си идва сина, чудя се какво да готвя , аз изкарах на принцеси два-три дни, писнаха ми и те. Избирам от лазаня, традиционна или от тиквички тънко нарязани за  вместо кори и сирене , не кайма. Може и картоф да бутна един ред. И кИфтета, има малко кайма. Таратора е ясен. Да метна един крем карамел ли?
 Да го нахраня и му метна и мотиката.
 Не ставам за копане , боли после и то от малко.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 12:58 от Бор_яна

# 154
  • София
Тук съм със сравнително добри новини за мене.
Снощи прострях, хапнах малко и бързо заспах. Да, ама не - след 40 мин. започна кашлицата. Та така цяла нощ - кога седнала, кога легнала, разхождаща се. Към 02.30 съседката отгоре започна да тропа по пода, да вика през балкона - какво става, кой вдига шум. После слезе да звъни и блъска по вратата - не можело да се кашля така, да взема мерки. Не и отворих нито отговорих, продължих си както си знам. Наизлязоха и други съседи - тя кара мъжете да разбият бравата - нещо ставало. Видяла след обяд Ани да влачи пияния Пл. и го отвела с кола. Сигурно са ме пребили и сега се давя в кръвта си. Станах, прокашлях се изразително и без да отварям им обясних, че съм болна и много кашлям, а ММ е със счупен крак в Софиямед. Може да проверят, близо е до нас. Не е бил пиян, защото се е случило докато работи.
Успокоиха се и се прибраха.
Сутринта отидох в болницата за 08.00 ч. - бяхме няколко души. Никой не ни удостои с информация. Минала визитация, той нищо не разбрал какво говорили за него. Не знае как се казва лекуващия лекар. Към 9.00 позвъних да питам - излезе една санитарка и каза, че без име на Лекуващ няма как да обяснят. Тръгнах си, от аптеката на спирката си купих сиропа-чудо. Като виден алкохолик веднага надигнах шишенцето. От тогава кашлицата намаля, дишам по-спокойно. След обяд имам час при ЛЛ ще видя какво мисли по въпроса.
Фрау Дана, нищо му няма на пенсионирането. Само доходите намаляват с малко. Но ти си в социална държава, няма страшно. Иначе - какво да ни чака освен свобода. Може да работиш, може да се врътнеш ако не си доволен. Когато решиш може да пътуваш или поканиш гости и да им обърнеш внимание. Не е  нужно да се затвориш в къщи и да готвиш и чистиш. Може да си намериш интересно и отлагано занимание. С 2 думи имаш избор и ако си здрав - какво по-хубаво.
Ранела, не я знам батерията на Пипи каква е. Фабричната на моя лаптоп държи 3 ч. работа без ток, но не ми е важно.

# 155
Леле, Айша, направо онемях. Какви са тези съседи, ама това е ужасно?! Надявам се, че си ги поставила на място Simple Smile  А за Пламен все още нямаш никакво инфо и яснота какво ще се случва 🤔 продължавам с палцестискането  👍😘
Фрау Дона, мен хич не ме е страх от пенсионирането, само се моля да съм здрава, както и близките около мен хора. Другото се нарежда, а Айша най добре го е казала. Съгласна съм с нея на 100%. ,😊
Борянка, като казвам, че си бойна мадама ти си дърпаш. Ей на, копала и до втора реколта краставици стигнала, а ние едва едва няколко краставици от първата 😁

# 156
  • някъде другаде
Брей , Айша , много Фокс Крайм гледат твоите съседи. Те цял крими сериал спретнали. Но ти наистина трябвя да намалиш кашлицата за да можеш да спиш.

# 157
Да не се тревожа значи за пенсията. Прави сте, започва друг вид живот. Айша, напомни ми за моя мъж, който кашляше без да спре и съседа отдолу дойде да му прави забележка.  Таман бяхме купили апартамента. Поговорих си учтиво с него, мъжът ми не можеше и след един месец тоя хубавец се изнесе. Късмет извадихме.

# 158
Аиша, оставам без думи. Чакам да кажеш след обяд резултат от ЛЛ и за ТМ. Разкара ли лавандулата?

# 159
  • София
Привет, момичета!
Честит да ни е Юли - моя слънчев, с юлските горещници, с морето и морските приключения месец. Любим! Моя рожден месец! Харесвам си го!
И около мен нищо интересно. Не можах да го спра Ромео - доматите имат по-голяма притегателна сила, от една Жулиета...
Преди обяд дойдоха най-добрите ни приятели от военните семейства, а и кумове на черковния ни брак. Донесоха ми разсад  Манголд. И като заседнахме на кафе, кексче и сладки приказки, откарахме повече от час.
Сега да ви нагледам, после почивка и след почивката малко ще потръстича. Това е за днес.
АЙША, чак в нашия блок се чуваше кашлицата ти. Stuck Out Tongue Winking Eye Дано на Пл. му сложат само една гипсова ботичка и с това да се приключи. Кажи после мнението на личната ти лекарка, относно евентуалната диагноза. Калциевият глюконат е помогнал, а това потвърждава диагнозата. Взимай вит Ц, от 5 милилитровите.
ФРАУ ДАНА, подредена жена си - разсмя ме, с това, че всичко е под контрол - имаш време за почивка 2 - 3 месеца, навярно през това време ще навестиш стара майка и невръстни чавета, може и нас да ни включиш в схемата - отбор готини бабета. После си "планирала" време за тревожене - Grinning, а може би след това и време за веселба и чат пат работа, с добро възнаграждение.Grinning
КАССС, наистина пенсионирането не е страшно - кеф ти още работиш, ако много ти е мъчно за работата и колегите, кеф ти си ветрееш полата насам натам. На мен не ми се седеше у дома по халат и пантофи и да гледам някакви сапунки. Продължих да работя, но вече на по-ниски обороти. През това време и учих - е няма такъв кеф - сред млади хора, купони, студентски празници, веселба! И животът си върви...дай Боже дълго да сме на обща храна, ходовата част да е наред и главния компютър да ни слуша.
ТОНИ, свършиха ли ремонта. Неприятно е да си на чуждо бюро и на чужд стол.
ЕНИСА, браво на теб, заразно е писането на дълги постове. Stuck Out Tongue Winking Eye
БОРЯНЧИЦЕ, много се наредихме на клона, чакащи за медали. Няма да ти е лесно!
ПИПИ, "пуснаха" ли ти електриката?
РАНЕЛА, по-добре отиди на лекар, за да разбереш причината за задържането на течности. Не се шашкай!Т През лятото по-често се подуват краката - от жегата кръвоносните съдове се разширяват, получава се застой на лимфа - лимфотока е забавен, особено, ако работата е свързана със седене и нормално е краката да висят. ( как го написах само - като че ли можем да сме на работа и да лежим с вирнати крака. На някои работата им може и да им позволява точно такава поза, но како Сийке, ние не сме от тях. Stuck Out Tongue Winking Eye Joy). Има и друго обяснение - през лятото хората се потят и губят много соли и минерали, а това води до оточност. Та такива ми ти работи. Това може да са единични случаи и да не са свързани със сърдечни проблеми.
КАГ, ДИДИА - тематични снимки и музика. Тенк ю!
МАКАВЕЛИ, забранявам ти да изпитваш чувство за вина. Шегичка, разбира се. Приеми, че свекървата е решила да те омилостивява и затова бърка специална закуска. Не се бъркай, където не ти е работата. Като стане готова, ще те извика. А ти - примък, отмък. Така може и да не те вика друг път да работиш на плантацията. Размечталась.
МЕРИАН, и аз като теб очаквам да видя КЪДРОКОСА в нашите редици. Толкова приятно и адекватно се включи. А дано!
КЛЕЧИЦЕ, пазете се с принца. На вън не е за дами с кученца. Simple Smile
Не споменах всички, но ги викам в къщичката, за да си получат прегръдките! Hug
Варя едно пиле и все още не знам с какво да го сготвя. Домашно е, щастливо е било и се е разхождало по росна ливада. Ще попитам съседите. На мен нищо не ми се яде - само се хидратирам.
ДОпреденио сте, стойте на хлад.

# 160
Допредени сме. Мих банята, да отмия бабешкото за младото, та и  се облях и  аз. Трябва да пазарувам, имам списък вече, то е близо и  да тична май е  добре , пък после  с краците нагоре.
 Фло , кат не стигнат тиквите,  има време да вържат, ще мина на кратуни и ще раздаваме бронзови медали , квот - таквоз, медал да е . Пък и да ги изрисуваме можем на каквито трябва.

Не ми се чете ,не ми се плете ,не ми се гледа кино..
 Краставици 2.0 са поредничави , не никнаха  и пресявах, има за връзване, утре връчвам списък - да направи конструкция синко,  и мрежа отгоре . Шъ тръгнат. Той ги иска. Три реда. Къси. П отри метра.
 Има какво, но да не се презорвам, дет вика Фло ,да браним общата храна.  Тя  е важна ,другото вятър работа.

# 161
  • Вила Великула
Имам ток от 14,00 чака. А батерията на лаптопа ми издържа минимум 4 часа. Справи се и този път.
Говорите за краставици - аз нали се похвалих, че бера от 9-те корена засяти в оранжерията. Има краставици колкото искаш. Ама не може да се ядат само краставици, та след дълъг размисъл реших да ги консервирам. Те и без това са тънички, наразях ги на 3-4 парчета и затворих в буркани по рецептата за киселите краставички, която правя. Излезаха 4 буркана. По-нататъка пак. Това ми беше разтоварването по време на почивката. Сега продължавам на тръстиката и вече лапчо е с напълно заредена батерия.
Айша, какви са тези съседи, какво е това чудо. Аз бих купила на тази съседка една кутия с тапи за уши и ще и я опаковам с панделка и ще и я подаря.
А за пенсионирането - има да почакам още до 2029г. и то в края. Дори и при ранно пенсиониране - може февруари или март 2029. До тогава - да сме живи и здрави, че днес нещо пак ми е криво и подтиснато.

# 162
Ето съм!
            Ениса, добре съм и съм напълно свободна от всякакви задължения. Yum Слугинажа и КПП-то не ги броя. Те са си в нормата. Двама сме и не е трудно. ММ си приготвя някои неща сам, защото аз съм скарана с врачанската кухня и гадните и запръжки. Мога да мина и само с мляко и сирене, но ми се налага да се сещам от време на време и за него. Децата сами се оправят. Неда е в Белгия, Мими на работа, Ран завърши първи курс успешно, а Любо май си доспива от ранното ставане и след това се е залепил за компа.
           Касс, честито реално пенсионеране и ще бъдеш в помощ на внуците и децата. Аз нали работих 11 години след пенсиониране / ранно/  се оказа, че когато си останах у дома внуците вече нямаха нужда от помощ.
           Борянке, направо завиждам на сина ти - такава стройна програма си му спретнала, че и мотика ще му връчиш! А бе, млад човек е, остави го да си поживее. Дворът няма да избяга.
           Айша, да ви имам изолацията. Как може толкова много да се чува, то явно и съседката ти не е добре с нервите.
           Фрау Дана, доколкото разбрах в Бг ще си две-три седмици. Не разбрах в кой град ще си? Ако е в Сф може да спретнем една бърза срещичка.
           Фло , и ти го заточи Ромео на село с краставиците и манголда!
           Клечи, как са разходките с принца в това горещо време. За теб ми е ясно, но за него май не е много добре.
           Скачам, че май вечерята ми е готова!

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 18:20 от Didia

# 163
Една седмица ще съм в София.

# 164
Една седмица ще съм в София.
                 Надяваме се да отделиш някой час и за нас! Да се запознаем! Знам, че е много трудно, но се надявам да се случи.

Общи условия

Активация на акаунт