Реших да споделя опита си с процедурата HALO лазер, която направих наскоро в Дерма Акт. Отдавна следя темата и чета мнения и отзиви, както и от жени в чужбина. Всички подчертават драматично добри резултати още след първата процедура, затова и аз реших да я направя – целта ми беше подобрение на белези, текстура, изравняване на тена и стимулиране на колаген.
В момента процедурата беше на промоция (900лв, при редовна цена 1800лв.) и реших, че си заслужава да опитам. Преди започване споделих на лекарката, че се притеснявам от болката и държа на добро обезболяване, защото знам, че може да бъде непоносимо болезнено. Отговорът ѝ беше: "Спокойно." Намаза ме доста набързо с упойката, изчака около 15 минути и каза: "Айде, готова си." Още по-голяма червена лампа ми светна след процедурата – бях съвсем леко зачервена, почти незабележимо. Нямаше крусти, нямаше оток, нямаше усещане за “по-дълбока работа”. При жени, които са правили HALO на по-сериозни параметри, кожата става доста червена, понякога буквално алена, следват лющене, възстановяване и реално обновяване на кожата.
Останах с усещането, че в Дерма Акт работят с лазера на много ниски настройки – нарочно с цел да се получи слаб ефект и да се върнеш за още процедури. Това за мен е разочароващо и неетично. Допълнително, самата лекарка ми каза още преди процедурата: "Да знаеш, че от една процедура няма да има голям ефект." Това за мен звучеше като опит да се намалят очакванията, вместо да се постигне резултат. За първи път ги посещавам и честно казано, не бих посетила отново. Не оправдава цената си, при положение че няма никакъв положителен резултат.
Споделям всичко това, за да сте информирани, ако обмисляте HALO лазер.
Малко информация и от чат GPT.
Разликата между повърхностно и дълбоко правене на HALO лазер (Hybrid Fractional Laser – обикновено от Sciton) се отнася до дълбочината на проникване на лазера в кожата и интензитета на процедурата. HALO е хибриден лазер, който комбинира:
Аблативен лазер (2940 nm Er:YAG) – премахва повърхностния слой на кожата.
Неаблативен лазер (1470 nm) – загрява по-дълбоките слоеве на кожата, стимулирайки колаген и стягане.
Ето основните разлики:
🔹 Повърхностно HALO третиране:
Цел: Подобряване на текстурата, тонуса и минимални несъвършенства на повърхността (напр. фини линии, слънчеви петна, неравномерен тен).
Дълбочина: Работи главно върху епидермиса и горната част на дермата.
Възстановяване: Обикновено 3–5 дни.
Дискомфорт: Лек до умерен.
Резултати: По-фини и естествени, подходящи за поддържане или по-малко агресивно лечение.
🔹 Дълбоко HALO третиране:
Цел: По-сериозни кожни проблеми – дълбоки бръчки, белези от акне, тежка пигментация, увреждане от слънце.
Дълбочина: Прониква по-дълбоко в дермата.
Възстановяване: 5–7+ дни; може да има повече зачервяване, подуване, лющене.
Дискомфорт: По-силен по време и след процедурата.
Резултати: По-драматични и дълготрайни, но с по-дълъг период на възстановяване.