Естетични процедури за лице и тяло – 63 тема

• 40 452
  • 775
  •   2
Отговори
# 705
Каква марка ботокс поставят в Дерма- акт? Коя марка дава най- малко странични ефекти?
 От онези случаи в Пирогов много ме хвана страх.

# 706
Vistabel  слагам аз. Най-естествени резултати дава.

# 707
Момичета, а за Георгиевски (за ботокс) колко по-рано трябва да се запише час? За делничен ден ме интересува, в работно време.

# 708
Обадете се и вижте , може да има за утре, може и за след седмица , зависи от графика . С тези намаления ссъс сигурност ще е по-натоварен сега.

# 709
Момичета,помощ! Няма отърване от тези широки пори.
Чистя, търкам, стискам,кремове,киселини… и пак са там,понякога и такива рани си докарвам от почистването им...
Има ли някаква сериозна процедура (лазер, кислородно, каквото ще да е), която наистина да помогне?

Скрит текст:

# 710
Не, няма, това си ти е кожата.И моята е такава.Дръж я чиста, хидратирана, поддържай с киселини и ще е ок.

# 711
Не е от кожата. Точно чистене и търкане, киселини разрушават бариерата и с години си ходиш с пори и пъпки. Казвам го от личен опит. Сигурно 5 години бях с кожа, като на авторката, на моменти много зле ми ставаше. Откакто си оправих бариерата и само хидратипам, ми е като порцелан. Кожа с пори не се търка, стиска и т.н. - хидпатация и възстановяване на бариерата и тогава, може отвреме на време лека киселина, ако се наложи. Честно казано, на мен кожата сега ми е по-изпилена, отколкото като ползвах ретинол

# 712
Не е от кожата. Точно чистене и търкане, киселини разрушават бариерата и с години си ходиш с пори и пъпки. Казвам го от личен опит. Сигурно 5 години бях с кожа, като на авторката, на моменти много зле ми ставаше. Откакто си оправих бариерата и само хидратипам, ми е като порцелан. Кожа с пори не се търка, стиска и т.н. - хидпатация и възстановяване на бариерата и тогава, може отвреме на време лека киселина, ако се наложи. Честно казано, на мен кожата сега ми е по-изпилена, отколкото като ползвах ретинол
Страхотно е, че споделяш подобрението, но на Biologique ли го отдаваш или комплексно са правени и други процедури, за да се изравни тена за порцеланова кожа?

# 713

Аз си я хидратирам вече – всеки ден поне веднъж слагам хидратиращ крем. През ден използвам и Cicaplast.Ползвам и ретинол, и BHA киселина,слънцезащита,тоници,двойно почистване.Обаче всеки път, когато реша да си почистя лицето ръчно, по-обстойно, излизат мръсотии.

# 714
Точно до кожа е, на 48г съм и кожата ми винаги е била такава.

# 715
Така е, но от снимката си личи, че по-скоро е нарушена кожната бариера, отколкото да е по-мазна кожа с пори. А и по начина, по който се третира кожата също съдя. Тониците, ретинол, BHA, пък и стискането, со рецепта за нарушена бариера. Особено, когато не се хидратира добре кожата. Само крем и Cicaplast е крайно недостатъчно. Аз, като бях с ретинол и киселини, слагах по 5-6 серума под крема - пептиди, серамиди, бета глюкан, глицерин, пантенол. Отделно всеки ден шийт маски и хидратиращи маски. Това е задължително при третиране с ретинол и киселини- ударна хидратация, иначе ще се получи обратния ефект. Честно казано, за всичките правила и мазила, дето трябва да се измажат, не си заслужава ефекта от ретинола. При мен е същият, че и по-добър само с хубава козметика и добра хидратация.
Иначе, подобри ми се кожата след Biologique и най-вече след като спрях да се стискам. Стискането разказва играта на всичко - още повече се нарушава бариерата, пренасят се бактерии, става ужас. Даже имам и дни, в които вечер само измивам, хубаво търкам с тампонче с Розова вода и така си лягам. И задължително един път в седмицата си правя удома процедури с маски - двете на Biologique и шийт маска. Имам и разни уреди. Сега започнах да си правя удома микронидлинг с дерма пен. 5 процедури ще направя. Доста добре става - лек лифтинг ефект и още по-изпилена кожа.
Понеже аз какво ли не съм правила и не съм търсила решения, при мен рецептата е less is more.

# 716
За киселините написах. защото ще
помогнат да се поддържа кожата чиста в дълбочина.Рутината вече трябва да е съобразена с нуждите и реакциите ѝ.
Почистването не бива да е агресивно. а откак правя двойно такова и се водя от кожата си, почти няма нужда от намеса за почистване, с лека доза киселини и добра хидратация.Ретиноидите ги избягвам, при мен ползи няма от тях.

# 717
Да, но при нарушена бариера, киселините правят още по-голяма беля. Пак погледнах снимката, нарушена бариера си е - типично уголемените пори, зачервяване, суха кожа, тип опърлена и лъскава. Обаче, ние тук от снимка само можем да гадаем. Аз, честно казано, бих отишла при добър дерматолог и той вече да каже какво е. Д-р Хаджийска е номер 1 за кожни проблеми.

# 718
Момичета, много благодаря за всички съвети до момента ❤
В интерес на истината кожата ми е странна – и мазна, и се бели. Отделно я разранявам сама, защото имам навика да я „чистя“. Оттам идват и раничките, които се виждат на снимката.

Ходих на мануално почистване – казаха ми, че имам нужда от хидратация. Но като човек, който чисти лицето си откакто се помни, останах крайно недоволна и, естествено, като се прибрах… настисках се.
Не знам дали е на психологическа основа, но който го е правил, ще ме разбере – докато не видя, че спира да излиза „мръсотия“ от порите, не мога да спра. Проблемът е, че дори да се чистя всеки ден, всеки ден излиза себум. Това ме кара да мисля, че кожата ми е постоянно мазна и мръсна, и че трябва да я товаря с киселини и ексфолианти.

Преди време бях при дерматоложка във Варна заради една упорита пъпка, а тя, уж на шега, ми каза: „Много добре се справяш с почистването на порите.“ Но така и не ми обърна сериозно внимание, даже ме подведе за въпросния проблем, който се оказа просто подкожна пъпка.

Ако можете да препоръчате конкретни процедури или продукти, ще съм много благодарна 🙏
Аз обичам да експериментирам, но сама знам, че проба–грешка понякога е безкраен процес. Понякога имам повече доверие и вяра на вас, момичета, отколкото на „професионалистите“ в града.

# 719
Нормално е да има себум, тя така се хидратира.Опитай да не я пипаш, по-добре себум от петна.

Общи условия

Активация на акаунт