Естетични процедури за лице и тяло – 63 тема

• 41 790
  • 775
  •   1
Отговори
# 690
  • в 1001-та нощ
По принцип Lenisna е за цяло лице - с повече полимлечна и хиалуронова киселина. При мен беше поставена на цялата площ на лицето. Прави се малък отвор под скулата и се влиза с канюла във всички посоки: като Слънце - към носа (ноздрите), устните , към брадичката, контура на лицето, към ушите, слепоочията.

Juvelook беше поставен под очите с канюла, в линиите на челото с игла и на шията на някои местенца, където е нужно - не на цялата. Но моята шия  в много, много добро състояние.

Правих и ръце - но там първо мезотерапия с повече ХК за хидратация,  след това, като втора стъпка Lenisna, в комбинация с друга Мезотерапия с АК за по-голям ефект.

За марионетните конкретно  би следвало да може, но кой от двата продукта  лекар може да каже. Вероятно ще може Ленисна - по-концентрирания продукт.

Скрит текст:
В моя случай - 1 ампула - 350 лв, като по протокол е веднъж месечно - 3 месеца. Под очите с канюла, а на челото с игла - директно в гънките.

Ботокс правя, но рядко - примерно веднъж годишно. Не съм от много редовните Simple Smile Не са ми и много изразени линиите.

Не виждам цените в  сайта на Дерма про,може ли съдействие .

Мога да помогна с продуктите, прилагани при мен:

Juvelook само очи 1 процедура - 350 лв (препоръчват се 3 поредни месеца по 1)
Juvelook очи, лице и шия - 900 лв
Lenisna - 1 процедура (без значение лице или тяло) - 1000 лв
JaluPro HMW - 1 процедура - 350 лв (препоръчват се 3 процедури през 3 седмици)

# 691
  • в пералнята
Аз се интересувам конкретно дали ще ви освежи тази зона.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 00:34 от Arhinora

# 692
Прекрасна , а докторката ли реши да ти постави остатъка от ампулата ? Аз мислих, че само под очите се слага , ако вземеш само за тази зона

# 693
  • в 1001-та нощ
Нищо не остана - как Simple Smile Аз нищо не оставям и на всичко намирам място  🤣😻

Arhinora, да - ако се приложи Ленисна на цялото лице, а не само в тези зони - цялостно ще се повлияе кожата + приема на колаген по формулата - хидролизиран колаген (колагенови пептици), аминокиселини, хиалуронова киселина, вит.С, антиоксиданти.

Виждам, че битува мнението, че колагенът е голяма молекула и не се усвоява. Това се отнася до колагена в храната  - ако някой се храни с хрущяли, кожи и подобни - да, вероятно малко ще усвои, за да си изгради собствен колаген.

Но в колагеновите добавки най-често има хидролизиран колаген - тази стъпка вече е изпълнена, защото производителят се е погрижил. Хидролизиран колаген означава "раздробен" до колагенови пептиди. Ако колагенът е къщата, която трябва да разрушим, за да си вземем тухли за нашата си колагенова къща, която ще строим, то тези пептиди - са реално тухлите. С добавката ги получаваме на готово.

Ако се приемат директно амнокиселини, те са като вар, киреч, вода, от които организмът да си направи тухли и действително се усвояват още по-бързо, но няма гаранция, че организмът ще произведе от тях точно колаген. Той ще ги използва за това, кеото му е най-нужно в този момент и то може да не е колаген.

Ако се използват заедно и пептидите (хидролизиран колаген) и АК, те действат в синергия. Когато в кръвта попаднат пептиди, за организма това е мощен сигнал, че някъде в кожата се руши колаген. Както би се случило, ако правим CO2 лазер. Тогава ние нарочно рушим колаген, за да вдигнем аларма на фибробластите и те моментално да започнат да произвеждат колаген, разбира се - ако има от какво.

Затова с приема на пептиди (без горене на кожата), ние вече подаваме този сигнал към организма. И като вкараме пептидите и АК  - той вече много добре знае, че трябва да произведе колаген.

Разликата между приема на пептиди + АК и само на АК е в тази инструкция: "Произведи колаген"

И добавката от ХК дава още повече хидратация, свежест сочно. Преди процедура, по време на процедура и след процедура, ако целим колагеногенеза  е хубаво да дадем и материала - най-добре морски хидролизиран колаген, понеже е най-близък до човешкия, плюс трите АК, ХК и разбира се вит.С и антиоксиданти- да се стабилизира.

# 694
  • в пералнята
Благодаря много за подробното разяснение. Аз приемам и колаген, и витамин С.
Само че, според мен не приемам правилния колаген. Може ли да препоръчаш конкретна марка, моля?

# 695
Аз и доста хора тук си купуваме колагените от сайта "iHerb" - има тема за него тук, във форума.

# 696
Момичета, моля за съвет. За пъряи път ще си слагам филър под очите и горната част на лицето за лек обем, на 30 съм , слаба и имам наистина нужда въпреки йога за лице, гуа ша и сто други неща. Във Vderm има -25 процента на ботокс и филъри, препоръчайте лекар от там моля❤

# 697
Здравейте! Включвам се в темата да чета, защото все повече и повече се страхувам от остаряването. Знам, че е привилегия не за всеки, но .. Simple Smile
Та в този ред на мисли - търся доктор за ботокс? И кога започнахте вие с него?
На 27г съм и виждам линии по челото.. особено с грим.

Първо, според мен, започнете с мезотерапия за хидратация. Кожата ви е тънка и дехидратирана - Juvederm препоръчвам.

# 698
Много се боря с тази хидратация.. Само корейска козметика използвам и слагам по 5-6 продукта сутрин и още толкова вечер. Сега ще прочета за това Juvederm. Благодаря за препоръката!

# 699
  • в 1001-та нощ
Можете да помислите и за грижата отвътре – приемане на добавки с хиалуронова киселина, омега-3 мастни киселини, колаген, антиоксиданти, витамини и минерали, с идеята да се задържи влагата отвътре-навън.

Хиалуроновата киселина свързва и задържа водата в тъканите, омега-3 мастните киселини укрепват липидната бариера, колагенът осигурява структурата, която „държи“ влагата, а серамидите са ключов структурен компонент на липидната матрица в роговия слой на кожата, част от хидро-липидната бариера.

Антиоксидантите предпазват липидите и колагена от увреждане, а витамини и минерали като A, D, цинк и силиций подпомагат регенерацията и синтеза на колаген.

# 700
Момичета, препоръчайте ми качествен ретинал. Зная, че има конкретна тема, но споделено в тази ще ми е със съвсем друг статут мнението.

# 701
  • гр.София
Е, немога да си запиша час за съботен ден за Дерма акт и това е..все не работели, нямало никой, който да поставя  ботокс...препращат ме към другата клиника за др Шенолова. Имате ли отзиви за нея, за ботокс в трите зони

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 17:06 от *Stella*

# 702
На мен кожата ми се оправи (имах силна дехидратация, а правех 1000 маски, козметики и т.н.), откакто започнах да ползвам Biologique. И то само един-два серума и крем, без мацотенията с корейска.

# 703
  • Пловдив
Може ли да споделите кои продукти ползвате на Biologique? Аз от няколко месеца за пръв път започнах да ползвам марката, но съм взела само серум, крем и лосион. Ефектът е много добър.

# 704
Аз ходих в Дерма акт да ми правят диагностика с апарат и по препоръка си взех. То реално трябва през година да се прави пак диагностика, че кожата се променя и трябва нов вид продукт. Сега съм с 4 серума - един, който си е стандартен за хидратация, синия колаген, един червен антиейдж и един за пори. Кремът ми е Splendid, измиващо L.R., имам и лосионът с киселините,но почти не го ползвам. Кожата ми, като се хидратира добре, вече не запушва порите. И си взех и кафявата маска и маска O2. Слагам само по 1 или 2 серума на мазане и веднъж в седмицата маските. Като се сетя, ходя и на процедура на марката в Дерма акт. В началото, докато ми се заздрави кожата направих 3 и после няколко месеца подред. Сега не съм била от повече от половин година. А да и Розова вода ползвам. Супер доволна съм. Скъпички са, но са много икономични и също и корейската, като купиш 100 неща за 12-стъпковата грижа,.излиза същото

Общи условия

Активация на акаунт