Естетични процедури за лице и тяло – 63 тема

• 41 803
  • 775
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, момичета!
Реших да споделя опита си с процедурата HALO лазер, която направих наскоро в Дерма Акт. Отдавна следя темата и чета мнения и отзиви, както и от жени в чужбина. Всички подчертават драматично добри резултати още след първата процедура, затова и аз реших да я направя – целта ми беше подобрение на белези, текстура, изравняване на тена и стимулиране на колаген.
В момента процедурата беше на промоция (900лв, при редовна цена 1800лв.) и реших, че си заслужава да опитам. Преди започване споделих на лекарката, че се притеснявам от болката и държа на добро обезболяване, защото знам, че може да бъде непоносимо болезнено. Отговорът ѝ беше: "Спокойно." Намаза ме доста набързо с упойката, изчака около 15 минути и каза: "Айде, готова си." Още по-голяма червена лампа ми светна след процедурата – бях съвсем леко зачервена, почти незабележимо. Нямаше крусти, нямаше оток, нямаше усещане за “по-дълбока работа”. При жени, които са правили HALO на по-сериозни параметри, кожата става доста червена, понякога буквално алена, следват лющене, възстановяване и реално обновяване на кожата.
Останах с усещането, че в Дерма Акт работят с лазера на много ниски настройки – нарочно с цел да се получи слаб ефект и да се върнеш за още процедури. Това за мен е разочароващо и неетично. Допълнително, самата лекарка ми каза още преди процедурата: "Да знаеш, че от една процедура няма да има голям ефект." Това за мен звучеше като опит да се намалят очакванията, вместо да се постигне резултат. За първи път ги посещавам и честно казано, не бих посетила отново. Не оправдава цената си, при положение че няма никакъв положителен резултат.
Споделям всичко това, за да сте информирани, ако обмисляте HALO лазер.

Малко информация и от чат GPT.
Разликата между повърхностно и дълбоко правене на HALO лазер (Hybrid Fractional Laser – обикновено от Sciton) се отнася до дълбочината на проникване на лазера в кожата и интензитета на процедурата. HALO е хибриден лазер, който комбинира:
Аблативен лазер (2940 nm Er:YAG) – премахва повърхностния слой на кожата.
Неаблативен лазер (1470 nm) – загрява по-дълбоките слоеве на кожата, стимулирайки колаген и стягане.
Ето основните разлики:
🔹 Повърхностно HALO третиране:
Цел: Подобряване на текстурата, тонуса и минимални несъвършенства на повърхността (напр. фини линии, слънчеви петна, неравномерен тен).
Дълбочина: Работи главно върху епидермиса и горната част на дермата.
Възстановяване: Обикновено 3–5 дни.
Дискомфорт: Лек до умерен.
Резултати: По-фини и естествени, подходящи за поддържане или по-малко агресивно лечение.
🔹 Дълбоко HALO третиране:
Цел: По-сериозни кожни проблеми – дълбоки бръчки, белези от акне, тежка пигментация, увреждане от слънце.
Дълбочина: Прониква по-дълбоко в дермата.
Възстановяване: 5–7+ дни; може да има повече зачервяване, подуване, лющене.
Дискомфорт: По-силен по време и след процедурата.
Резултати: По-драматични и дълготрайни, но с по-дълъг период на възстановяване.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 22:33 от Kokona7

# 646
Преди малко питах Chat GPT нещо подобно.
Ето какво ми отговори. Казва да има интервал 4-6 седмици.
Но добре ще е и лекар да си каже мнението.

Скулптра правих при д-п Трендафилова, за Хармоника си изчаках д-р Хаджийска.

Sculptra и HArmonyCa могат да се използват комбинирано, но не се поставят едновременно в една и съща сесия и не в една и съща зона.
Стратегия на редуване:
   •   Обикновено се започва със Sculptra, тъй като:
   •   Тя подготвя кожата чрез стимулиране на колаген.
   •   Ефектът ѝ се изгражда постепенно.
   •   След около 4–6 седмици се преминава към HArmonyCa,

Може ли едновременно да се сложи хармоника в едната част на лицето и склуптра в другата

# 647
Такъв ефект след процедурата не става ли от CO2, а не от HALO?
Да не ги бъркате?

Halo  е много по-щадящ и няма нищо общо след изгарянията от другия лазер. Знае се също, че при него има и доста по-кратък период на възстановяване около 3 дни, а не както при CO2 10-14 дни.
Мисълта ми е, не може просто ей така, с лека ръка да сипете обвинения, без предварително да сте проучили разликите между двата лазера...
Извинявам се предварително, ако бъркам нещо, но за мен между двете процедури има сериозна разлика

# 648
  • гр.София
Благодаря., Блу

quote author=Blue@ link=topic=1789648.msg50058639#msg50058639 date=1754505409]
Преди малко питах Chat GPT нещо подобно.
Ето какво ми отговори. Казва да има интервал 4-6 седмици.
Но добре ще е и лекар да си каже мнението.

Скулптра правих при д-п Трендафилова, за Хармоника си изчаках д-р Хаджийска.

Sculptra и HArmonyCa могат да се използват комбинирано, но не се поставят едновременно в една и съща сесия и не в една и съща зона.
Стратегия на редуване:
   •   Обикновено се започва със Sculptra, тъй като:
   •   Тя подготвя кожата чрез стимулиране на колаген.
   •   Ефектът ѝ се изгражда постепенно.
   •   След около 4–6 седмици се преминава към HArmonyCa,

Може ли едновременно да се сложи хармоника в едната част на лицето и склуптра в другата
[/quote]

# 649
Такъв ефект след процедурата не става ли от CO2, а не от HALO?
Да не ги бъркате?

Halo  е много по-щадящ и няма нищо общо след изгарянията от другия лазер. Знае се също, че при него има и доста по-кратък период на възстановяване около 3 дни, а не както при CO2 10-14 дни.
Мисълта ми е не може просто ей така с лека ръка да сипете обвинения, бе предварително да сте проучили разликите между двата лазера...
Извинявам се предварително, ако бъркам нещо, но за мен между двете процедури има сериозна разлика
Привет! Не ги бъркам. Има достатъчно информация в YouTube и други източници, които потвърждават това, което споделям. Ако процедурата се прави на ниски настройки, проникването е само повърхностно – и съответно, резултатите са минимални.
Гледала съм и чела доста по темата, преди да стигна до това заключение. При работа с по-дълбоки параметри, възстановяването е по-осезаемо и може да отнеме от 7 до 10 дни – нещо, което напълно липсваше при моята процедура.

# 650
  • София
Аз съм слагала Скулптра при Трендафилова в цялото лице ветрилообразно 2 пъти по 2. Обем имах 2 дни, за което и тя ме предупреди ,заради разреждането , в последствие не. Доволна съм много. При последното ходене при нея се колебаех дали да не сложим и 3- ти път. Тя категорично ми отказа, защото няма нужда.

# 651
Понеже заговорихте за лазерите… аз имам записан час за CO2 през октомври и направо от сега настръхвам като се замисля за възстановителния период.  Fearful

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 07:14 от Soulshock

# 652
Не е страшно.Аз на 6-7 ден бях ок вече.

# 653
Минах и аз на първа консултация в Дерма Акт и за розацеята ми препоръчаха 4 процедури с лазер BBL и 2 процедури скинбустер PhilArt Next. Засега предплатих само лазера и имам време да реша за скинбустера. Какво ще ме посъветвате, някой правил ли е тези две процедури при розацея?

# 654
  • София
Значи за скулптрата и за хармониката, както са написали по-назад, съвсем различни продукти със съвсем различни резултати. Плюс това е абсолютно индивидуално и не може по никакъв начин да се сравняват мненията тук. В смисъл- ако при някой нещо е дало обем, то при друг няма да е така. Аз вече за пореден път пиша, че много четох и гледах, избирайки между хармоника и скулптра, на 42, с изпито слабо лице и много леко провисване съм. исках малко обем, в никакъв случай много, защото не харесвам. Избрах Склуптра (Най-после) като при мен я сложиха ветрилообразно от слепоочието до брадичката, сега имам втора. Нямам абсолютно никакъв обем, ама никакъв, но трябва да се има предвид, че аз отоци в живота си, при всичките си бременности, жеги и тн, подуване, отичане и тн, не съм имала. Никога не съм била подпухнала, не съм събирала течности. Демек не очаквах и сега да има. Все още не виждам абсолютно нищо, но тя се разгръща след 6 мес. (стискам палци), не мисля, че идеята и е да повдига, а да стимулира колагена, който си действа, както е действал като сме били по-млади. Това е. Естествена подкрепа на кожата.
Относно Хармониката, понеже много ме питат, споделям абсолютно лично мнение на база всичко изчетено из нета. Не се ангажирам, че е реалистично, защото все пак не съм медицинско лице. Аз лично не я харесвам заради съдържанието- калциев хидроксиапатит. Има данни, че от него се получават сраствания и в последствие създават проблеми примерно за филъри, за лифтинг и т.н. Разбира се, опитни зайчета сме и не се знае какво ще излезе след години за Склуптрата, но предпочетох нея преди да сложа филъри в назолабиални.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 12:00 от Kanari

# 655
  • София
Някой дали е пробвал BTL EMTONE за целулит?

# 656
Ние с мъжа ми решихме, че ще си правим Vaser Lipo и там, каквото вървеше в комплект с него. Той корем и паласки, аз искам корем, ръцете, дето виси отдолу, вътрешна част на бедрата, че ми е цял живот комплекс и искам да махна мазнините, там, също и прасците. Аз ще го правя, след като живи и здрави родя второто. Той може би сега есента. Ако той прави сега, ще дам отзив. Проучвахме тези дни и май Денков е най-напред, колкото и да не го харесвам. Доста добре вече работи, а и чувам, че е и много по-вномателен за инцидентни.

# 657
Денков ми е толкова антипатичен, пари да ми дават, не бих отишла при него.

# 658
И на мен, обаче тези дни доста проучвах и общо взето, проследих всички, които извършват тази процедура - неговите резултати са най-естествени. Просто той започна един от първите и вече се научи. В началото правеше извращения. Така че или ще е той, или Турция. Но за Турция трябва много организация и вероятно ще е той.

# 659
Както казах се обучаваше при един от най добрите. Ако е попил може и да става. Чакам отзиви да дадеш! За отпусната кожа на бедра отвътре:(

Общи условия

Активация на акаунт