Нашите кухни - тема 100

• 21 830
  • 467
  •   2
Отговори
# 270
  • Сливен
Има спрей за матиране,на сайта мана.бг,ако слагаш фолио за да стане добре,трябва да се свалят стъклодържателите да се сложи фолиото ,иначе ъгълчетата с течение на времето ще се отлепят,трети вариант да се смени направо стъклопакета с химически мат.

# 271
Прозрачно фолио за прозорци купих преди, знам ли, повече от 5-6 години. Не се е отлепило на ъгълчетата и не съм сваляла стъклопакет, стъклодържатели и каквото и да било. Само измих и подсуших стъклото и действах.

В Бриколаж, Домко и други подобни магазини има различни варианти. Прозрачно, бяло, цветно, всякакво.

# 272
И мойто фолио не е мръднало за повече от 7г.

# 273
Нашето фолио също не е мръднало повече от 12 години.

# 274
  • Варна
Някой може ли да сподели мнение за плот от синтерован камък?
https://master-profil.com/pm/post_products/sintered-stone/?lang=bg
Това всъщност технически камък ли е? Вече има толкова понятия но пазара, че става объркващо.

# 275
И аз съм с питане за какъв да е кухненският плот - искам да е светъл цвят, да може да се реже и меси върху него, кухненската мивка да е под плот и да няма нужда от подръжка Grinning
Май само технически камък и компакт плотовете отговарят на това.

# 276
Ако ще ти свърши работа, аз меся и режа понякога на гранитен плот, но предпочитам да режа на дървена дъска, не толкова заради плота, а ми е по-удобно и стабилно - особено ако режа мокри продукти, ползвам дъска с улей. Поддръжката на плота е минимална, да не кажа никаква. Мивката също мия просто с препарат за чинии, нищо повече. Мивката е на Бланко, гранитна.

# 277
Добрият нож от качествена стомана е по-твърд от гранита и може да го надраска, ако се натиска. А ако е от лоша стомана ще се изтъпи.

# 278
Добрият нож от качествена стомана е по-твърд от гранита и може да го надраска, ако се натиска. А ако е от лоша стомана ще се изтъпи.
Да, аз затова и писах, че понякога - ако е нещо дребно и без да се налага натиск (някой плод или подобно), в такива случаи ме мързи направо да се протегна, да отворя шкаф и да извадя дъска Simple Smile

# 279
Ох, то аз така съм го написала, че човек може да си помисли, че салати и пържоли искам да режа на този плот Joy
Да мога да разточа едно тесто и да го нарежа примерно на триъгълници, директно на плота имах предвид. Или с формички за сладки. Или за паста. Не искам да слагам силиконова подложка.

Кубратова, иска ми се да е изчистен и без много шарки. Твоят какъв е?

Един мебелист ми препоръча за новата кухня плотове компакт, били по-евтини от камъка, но пак толкова здрави и може мивката да е под плот. Мнения за тях?

# 280
Аз точно тестото не режа на плота, защото може да залепне - или върху силикон, или върху хартия. Рязала съм и на плота, но с повечко брашно, а не всички бисквитки носят Simple Smile
Моят е тъмно зелен, не се виждат шарки, почти напълно хомогенен си изглежда цветово, така го и предпочитах. По-късно ще сложа снимка.
За компакт нищо не мога да кажа, не съм ползвала. Канех се да проучвам, че за селската кухня още се чудя дали пак да е гранит или друго, но за нея имам много време, като нищо ще излезе и друг материал.

# 281
Имам технически, правя тези операции на плота, но се захабява леко, та не препоръчвам да е често.

# 282
Момичета, какви точно са предимствата на гранита и компакта пред стандартния термоплот

# 283
  • Пловдив
Момичета, какви точно са предимствата на гранита и компакта пред стандартния термоплот
Предимства на компакта и камъка:
- може да се монтира мивка под плот
- по-тънки
- по-здрави
- по-красиви
Недостатък на камъка е, че попива мазно, вино, кафе и остават петна. Компакта няма този проблем.
Предимство на термо плота:
- по-евтин
Друго не се сещам.

# 284
Това с мазното, виното и петната може да важи за някои хигроскопични камъни (врачански камък, мрамор и някои породи много светъл гранит), но далеч не за всички. Гранитът се и импрегнира и засега за 5 години употреба не съм забелязала никакъв дефект или остатъчно петно (понеже е сравнително тъмен, бих забелязала поне мазно петно, ако не се забелязва друго).

Общи условия

Активация на акаунт