Нашите кухни - тема 100

• 21 003
  • 458
  •   1
Отговори
# 300
ЛюбОff, странно ми е как компакт и гранит са на една цена. От една плоча компакт за 1300 лв излизат грубо 8 л.м. плот. Обработката не е скъпа и се прави дори в центровете за разкрой.
При граница обаче нещата са съвсем различни. Евтиният гранит, който би се доближил като цена попива като гъба колкото и да се импрегнира (споделям личен опит). Обработката му е скъпа.

Явно доста са завишили цената на компакта във Вашата оферта?!

Странно това вдигане на цените какво го налага, вече прекаляват!

# 301
  • София
https://youtu.be/Ur3aS6KTL04?si=Oc84kTodmX4Nkggm

1949 Grandma's kitchen organization hacks🤩

# 302
Еха! Проектирана да е практично и организирано за домакинята.Heart Eyes

Скоро имах рожден ден и мисля да си направя един подарък шкаф Laughing Нещо не мога да го измисля още как точно може да стане и събирам идеи. Слагам в скрит текст
Скрит текст:

# 303
  • София
Първото е с такъв някакъв тип органайзер
https://badu.bg/%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D0%B7 … %BD-p-548008.html
Другите са лесни с кутии... 🤷‍♀️ 😁
Красиво но ми изглеждат доста на гъсто и се чудя как забиваш пръсти да вземеш някоя от средните... Или махаш крайна и играеш тетрис?

# 304
Проблемът ми е измислянето на самия шкаф Laughing Дали да са само чекмеджета, дали да има и с вратички, какви да са размерите на всяко... 125см ще е широк, дълбочина може би 65-70 и височина 90см с плота. Поставки и бурканчета намерих в тему, никога не съм поръчвала от там, предполагам е, като али експрес, нали?
За кутиите, бъркаш в дупката между тях и вадиш Grinning
Друг вариант е, варива, брашна и подобни в горен шкаф и буркани, нещо такова :
Скрит текст:
Така ли ще е по-удобно, според теб?

# 305
  • UK
Красиво но ми изглеждат доста на гъсто и се чудя как забиваш пръсти да вземеш някоя от средните... Или махаш крайна и играеш тетрис?
Мисля, че в този органайзер бурканчетата за подправки са под наклон, капачето стърчи на горе и лесно се издърпва.

# 306
  • София
Бурканчетата подправки са ясни, за кутиите, особено снимката под подправките са мн на гъсто... Може би зависи от самите кутии и с каква капачка са...

Барелина - не знам не съм такъв маниак...  Моите подправки си стоят в пакетчетата от магазина поставени в 2кутии.. За другите неща като брашно, леща, боб, макарони си купувам разнообразни кутии и буркани, ако нещо ме грабне в момента и ми стоят в различни шкафове, горни, според разпределението на шкафа.
Сега ми е хрумнало да си преливам олиото и оцета в красиви бутилчеци, обаче са по-малки от продажните и се чудя къде да държа остатъка... И за колко време ще ми писне това преливане.

# 307
Подправките ми ги бях организирала в бурканчетата на икея, даже и етикети им бях направила и принтирала Joy
Но чекмеджето ми беше тясно, май само 28 бурканчета имах. Тези правоъгълните ми харесват повече и искам по-широко чекмедже за новата кухня.
Скрит текст:
Брашна и варива имах в 2 горни шкафа, но не ми харесваше, че трябва да вадя първо предното. Така в чекмедже и кутии ми изглежда по-лесно.

Само за олио и оцет ли? Аз съм набелязала едни правоъгълни в тему Heart Eyes
Скрит текст:
Остатъка в бутилките и бутилиерата, или където ги държиш.

# 308
  • София
Само за тях и само защото 2-те шишенца са ми подарък, без идея за какво да се ползват, но са красиви... Или стават за вазички с по едно цвете😂
Обаче като цяло малко ме дразни, че реално трябва заради остатъците двойно съхранение 😅
Аз така и така нямам безкрайно мн неща, даже не знам цяло чекмедже с такива кутии с какво да напълня😁

# 309
Оооо, готова си значи. Щом имаш шишенцата, давай Smile

# 310
28 бурканчета с подправки?
Аз даже не познавам толкова 😂 стигам до класическите 6, като поне 3 от тях не са пълни с подправки. Тези, които използвам рядко стоят в купешките опаковки.
Механизъм тип килер не те ли устройва?

# 311
И аз съм като Ейнджъл и Мимоза, нямам толкова подправки. Всъщност имам, купувани най-различни, включително и от чужбина. Стоящи в пликове и кутии в оригиналните опаковки. Но в момента вече почвам да изхвърлям, накуп, защото не се ползват и доста са с изтекъл срок. Т.е. имала съм желание да ги ползвам, но съм останала само с желанието Laughing и съм дала едни пари, като съм имала.
Но аз не съм ти, така че ти си решаваш.
Ще се включа с предложение, което е чисто практическо. Големите буркани с варивата, особено ако бурканите са стъклени, ще тежат, доста. Добре е да обсъдиш това с майстора/фирмата за кухнята, да прецени какви механизми да използва, че да издържат тежестта. Както и как да укрепи дъното на чекмеджето така, че да не провисне дъното в средата. Защото 125 см. чекмедже е доста широко за тежки неща.

# 312
125см е общо мястото, което има и иска да ползва за целта.

# 313
  • Варна
drago_2008 , гледах в gstroy някаква калаката с бяло ядро за над 2100. В Роси подобна и даже на малко по-висока цена. Взех две оферти за разкрой и монтиране. Бяха близки - искат 1200.
Какъвто и да се случи камъка, мисля че го предпочитам 😊

За подправки имам от икейските организатори за чекмедже, като и техните бурканчета тип солнички, но и аз съм далеко от 28 броя 😄. Вчера в Айко гледах такива много симпатични. Имат 20% намаления тези дни.

# 314
След години щастлива експлоатация ми се струва, че е назрял моментът да си импрегнирам гранитния плот на кухнята за пръв път сама. Тръгнах да търся да си поръчам препарат обаче не знам какъв. Проблемът ми не е точно в марката, а в това, че за гранит има основно 2 разновидности - такъв, който не променя цвета на камъка и такъв, който е с един вид мокър ефект. Аз обаче не знам първоначалната обработка на камъка ми с какъв е бил, но ми се струва, че е била именно с този мокър ефект, понеже още помня как блестеше като светнах лампата за пръв път срещу него след намазването му. Някой случайно вече да е обслужвал плота си лично у дома? Какъв препарат използва? Ще съм благодарна на всяка препоръка, понеже най-малките разфасовки са по литър, а надали ще ми трябват повече от 50 мл и това, което ще купя или ще се ползва години напред или ще го ползвам я за мозайката в коридора, я за някоя тераса.

Общи условия

Активация на акаунт