Нашите кухни - тема 100

• 20 120
  • 435
  •   3
Отговори
# 345
Винаги ми е било интересно в кои случаи се използва прибирането на вратата. Ако е за разбъркване на ястието губите много топлина, която от своя страна идва право към вас. При почистване - ок, когато. Преди години се бях впечатлила точно от вратата, но така и не намерих причина да си купя фурна заради нея.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 16:17 от •mimoza•

# 346
Аз в един магазин гледах този Неф с нетрадиционно отварящата се врата - хареса ми идеята, цената - не.
По принцип не смятам, че е нужно да давам (много) повече пари за екстри, които рядко или никога няма да ползвам.
Гледам да купувам "средна хубост" и марка, и модел техника. Но ако много искаш нещо и ако имаш парите - кеф цена няма. Аз така си навих на пръста, че искам сушилня Сименс, след четене на темата за сушилните. Там все мнения от типа Бош е добре, ама най-скъпите модели, АЕГ (примерно) мачка, излизат влажни и т.н. Съвсем примерно казвам за марките и проблемите. И реших да купя нещо различно, пуснах на търсачка, появи се модел, малко над базов, на Сименс, от магазин за уреди с транспортни дефекти. Проверих си го подробно в интернет за характеристиките и си купих уреда. Доволна съм, върши ми работа за моите нужди. Цената беше като на среден клас Бош/АЕГ.

За марката Гагенау научих от форума, беше анонсирана като Мерцедесът на домакинската техника. Аз не съм почитател на Мерцедес, харесвам японските марки (коли).

# 347
Моята е Нефф с шантава врата. Честно казано много си я харесвам и ми е удобна. Не се пресягам над вратата като вадя горещи тави, поддържам фурната по-лесно.

# 348
  • София
Дадох предложение на дамата за вграден хладилник 72см, с височина 200см. Нямаше аналог преди година. Нито по цена, нито по характеристики. Вече може и да са се появили подобни.
А за фурната - който не е ползвал, не може да знае за удобството й. При отваряне на вратата да разбъркаш манджата реално фурната паузира работата си, отделно, че толкова по-лесно се чисти, и оставяйки прибрана вратата изстива доста по-бързо.
Цената на фурната, която ние си бяхме избрали беше същата като на Бош последните модели (не говоря за парни фурни и прочие). Да, има фурни и за 800лв, има и за 5000лв. И разлика в тях има - консумация, време, управление, удобство. Както се казва кеф цена няма, който може да си го позволи.
Пък и в крайна сметка - пазар голям. Избор има за всички и всеки според джоба си. Това, че гроздето е кисело - нали.
Идеята на форума е да има различни предложения, нали?
/видях за първи път тези фурни на neff при приятелско семейство в Германия преди 10години. Тогава тук изобщо ги нямаше като вид, но ето че се появиха и са прекрасна алтернатива, за хора които могат и искат нещо различно/

# 349
Специално за мен гроздетто не е кисело. Мога да си купя фурната с "шантавата" врата. Дори пуснах на търсачка и видях, че има и за около 1100 лв., може би е по-стар модел, но няма значение за мен. Идеята на тази "шантава" врата е страхотна. Но когато трябва да избирам на практика, тогава вече ще почна да мисля дали наистина искам да дам парите точно за това и да я купя. Надявам се, че тази идея ще почне да се прилага и от другите производители и ще стане преобладаваща в даден момент, вероятно и няма да е чак толкова далече във времето. Съгласна съм, че удобството е голямо, да не трябва да си на една врата разстояние от отворената фурна. То така или иначе, като отвориш вратата и на обикновена фурна, те лъхва горещият повей отвътре, отдръпваш се леко назад, температурата във фурната пада и при обикновените врати.

# 350
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Момичета моля за изпитан и препоръчан майстор на кухни. Получих проект на уж препоръчан майстор и съм в потрес от липсата на усет към детайла. Сложил е равни шкафове от край до край... това ме обезкуражи някак да продължа с него. При положение, че съм изпратила вариации какво търся като визия.

Спряла съм се на този вид засега.

# 351
Колко да е кисело пустото грозде?! Не е непосилно и за мен, но ще се въздържа от последващ коментар, че нямам цедка.
Аз обичам изпънати кухни и това е въпрос на лично виждане и предпочитание. Важно е майстора да разбере и усети какво искате, а това почти не се случва от раз. Няма нужда да се потрисате, а коментирайте.
Ние направихме доста промени в хода на работа спрямо първоначалния проект, но се получава дори по- добре и по- функционално отколкото си представях.

# 352
BlueSky7, щом е проверен бих му дала поне един шанс. Обсъдете какво искате да промени. Ако се противи, сменете го.
Иначе снимката гледам е на Икеа Бодбин, няма ли да е най-лесно от там да се поръча и докара желаната визия?

# 353
И аз бих дала шанс на мебелиста, особено ако работи качествено - проектът е просто основа за обсъждане, точка, от която да се тръгне, а не окончателно решение. Важно е как ще бъде изпълнен, иначе е лесно да бъде променен.

# 354
  • София
Какво значи равни шкафове? Че не е рисувал вариации на вратички ли? Това е последното, което него го вълнува и се уточнява накрая, модел врати, цвят, бам... Често не ги прави и той самия.
Или това, че над мивката искате повече разстояние... И това се уточнява. В смисъл, освен някакви снимки, би следвало и с думи да сте обяснили какво искате и на какви детайли държите по принцип.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 07:39 от Angel_Dust

# 355
  • В къщата на здравето, любовта и красотата!
Какво значи равни шкафове? Че не е рисувал вариации на вратички ли? Това е последното, което него го вълнува и се уточнява накрая, модел врати, цвят, бам... Често не ги прави и той самия.
Или това, че над мивката искате повече разстояние... И това се уточнява. В смисъл, освен някакви снимки, би следвало и с думи да сте обяснили какво искате и на какви детайли държите по принцип.
Да обясних на място, когато вземаше размерите.

Ето това е неговото предложение и съответно оферта за цена-14200 лв.

# 356
  • София
😂 😂 😂 Не знам за равните шкафове, но за чий при толкова място сбутва  котлоните и мивката в ъгъла не знам... Или ти искаш така? Хладилникът на майна си... 🤷‍♀️ 😂
По принцип, като правехме кухня, аз си направих проекта къде какво точно искам, а на мебелиста оставих да измисли как да стане(имах проблем с ъгловите шкафове) и да изчисли вече с точност размери за изработка.. Единствено от него приех идеята  два шкафа да заменя рафтове със шкафове.

Та искам да кажа.. Направи си едина скица ти как виждаш нещата за разпределението, ако ще и на лист, с тъпи правоъгълници.  Обсъдете го, нека той си даде идеите, ако има такива как може да стане по-функционално. Каквото приемеш-приемеш. И после да направи нов проект.

Това ако знаеш, че човекът работи читаво. Което някак си е по-важната част. Проектът ще го натамъните.
Цената е ок.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 09:10 от Angel_Dust

# 357
Визията няма нищо общо със снимката по-горе Flushed

Разпределението на зоните е УЖАС на единия проект.

Не долепяйте мивка и фурна под ъгъл. Ако купите фурна с вентилатор или на която стъклото се нагрява направо не се стои пред нея за дълго.
Ако някой ползва мивката, то не може да се отваря фурната или работи на котлоните.

На втория вместо кутийки ми се струва по-практично или шкафове-килери

или

шкаф със скрити уреди: може да е с кафе машина и тостер, може пекарна и фраер и т.н.

Като цяло толкова много горни шкафове необходимо ли е да има? И чекмеджетата са много малко - 2 шкафа и 3 шкафа в съответната версия на проекта. Аз почнах  всичко от горните шкафове да местя в колони или долни шкафове с чекмеджета. Значително по-лесно се използва и няма опасност нещо да падне докато вадиш.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 09:10 от drago_2008

# 358
Има си правило при нареждането на кухнята: хладилник - мивка - печка. Първо вадиш храната, после я миеш и обработваш, накрая я готвиш.
Изключение се прави само при много малки кухни, където по куп причини е невъзможно да стане. А твоята е голяма, нищо не те спира да си я направиш по-удобна и ергономична.

# 359
  • София
На мен и на двата проекта ми е ужасна забитата в ъгъла печка/котлони... Бих я изместила един шкаф от ъгъла, дължина достатъчно има.

Общи условия

Активация на акаунт