Нашите кухни - тема 100

• 21 075
  • 461
  •   4
Отговори
# 450
Обсъдихме положението и ще се оправят нещата.
Днес пристигна пратката от Озон /сушилника, протектора за мивка и чистачката за съдове/. Много съм доволна, всичко е супер! Ще купя и друго от което имам нужда на този бранд.
Много подложки гледах и все тип китайджос. Не вярвах, че ще открия нещо, което да върши работа и да ми харесва. Изработката е качествена, силикона е гъвкав, плътна е и стои като кадифе.
https://brabantia.bg/products/podlozhka-za-sudove-brabantia-dark-grey

# 451
Тази подложка защо ти е? Как се чисти това нещо с тизи извити форми от мазнотии?

# 452
  • София
Може би в миялна...

Хубаво стои, но ако там ще се отцеждат измити неща, мивката не остава ли неизползваема в това време

# 453
Да, мие се в миялна, не задържа мазнини и може да се ползва за кратко оцеждане на измит съд или като поставка за горещи съдове. Извивките също са от силикон и се разпъва до желания размер.  в този смисъл поддръжката е една със или без тях. Нямам намерение да я ползвам за сушилник, нали си купих?! Него ще ползвам за единични съдове и прибори изпаднали след пускането на миялната и за това взех малкия размер. Много е симпатичен и идеален за целта. От друга страна обира шока от изливане на вряла вода, ако се случи.
Тази подложка защо ти е?
Защо ми е? Защото имам стар човек вкъщи на който преценката как да върши нещата без да прави бели му убягва. Искам да си опазя мивката 🫤 до колкото мога. Друго не я влече - скарана е с електрониката и не смее да пипа. Мазнотии на ръка вече не смятам да мия. Уредите са за това - да ми служат и улесняват ежедневието и смятам да се възползвам максимално.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 22:32 от •mimoza•

# 454
•mimoza• защо ми се струва,че мивката стърчи навътре от дупката, т.е. че дупката е по-голяма от мивката. Срязът на отвора после ли ще полират, мисля че се прави преди да се залепи мивката?

# 455
Не е по- голяма дупката, точна е.
Не сме приключили още, предстои полиране на сряза не само на мивката, а и на целия плот.
Виждаш сърцевината на плота, защото има фаска  около 2мм доколкото успявам да я измеря. Така е завършен плота при всички краища. Прави се с цел да предпази плота от отчупване на ръба при удар, защото материала е нееластичен и много твърд. Фаската предпазва и от нараняване/ порязване. Не на последно място дава завършен вид.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 00:10 от •mimoza•

# 456
Много ми харесва подложката, както и мивката (имам подобна). Със здраве да се ползва.

# 457
Така ми изглеждаше на снимката. Имам такива плотове, знам че така се прави с фаска, но отвора мислех, че е по-добре да се обработи преди лепенето, особено ако се ползва машинка при полирането. ММ поне го беше страх и си прави обработката предварително. Предният ръб полирахме накрая.
Ей това видях на големия екран и ми заприлича на надстърчащ ръб на мивката.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 07:50 от drago_2008

# 458
Няма надстърчащи ръбове. Мивката се разширява нагоре, не е квадрат с прави ръбове. Погледнато и снимано перпендикулярно отгоре се вижда само фаската, а до нея вляво е скоса към дъното /страницата/. Възможно е да са отблясъци.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 01:34 от •mimoza•

# 459
Да, разбрах, •mimoza•, показах какво ме подведе, понеже беше снимана под друг ъгъл. съвсем нормално си изглежда наистина.

Добре, че са размислили и ще оправят работата с вратичките. За съжаление се случват такива неща, но талашитите/дървото поне може да се реже, подменя и т.н. - не е фатално.
Като гледам наближавате финала 😀 .
Май нищо не спомена за сушилника или още не е тестван?

# 460
  • София
Аз реших, че това е сушилника, в мивката, за това питах... 👍

# 461
Ми то различни варианти се развъртяха... По спомен каза, че ще вземе един традиционен мини вариант на Брабантия.

Общи условия

Активация на акаунт