Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 500
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 795
Нищо не са заредили при нас в инфоприем. Нищичко.

# 796
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз й казах на моята да не си избира училище по това кой къде ще учи/няма да учи, а да гледа тя самата какво иска.  Няма никаква гаранция, че ще се падне в един клас с някоя приятелка или че няма да е в един клас с някой дразнител.

В инфоприем кодовете следват странна подредба - излиза паралелка в едно училище, после в друго, в трето, после пак от първото...

# 797
Здравейте, дами. Имам дъщеря, която наесен ще е шести клас. Учи в добро училище, но ми се ще да я запиша някъде на допълнителна подготовка за нво по БЕЛ и математика. Спряла съм се на Регалия, засега. Добър избор ли е?

Локацията също е от значение.
Съгласна съм да избирате учител, а не школа. Дори индивидуални уроци, ако детето ви се справя и има само единични пропуски. В Литера натоварването е голямо. Влиза се с приемен изпит и групите са големи. В Междучасие има добри учители, няколко локации. Също Милениум - малко деца в група. Други варианти са Лого3, Веди, СМГ учители и куп други...

# 798
Пак ще задам вероятно глупав въпрос. Щом за училище в друг град ( друго РУО) се подава друго заявление как става да се нареди сред желанията, които са в София. Много ми е неясно...
Не се редят след София. Редят се област по област. Класирането е по области.

Благодаря за отговора, бихте ли ми разяснили какво трябва да направя, за да кандидатства детето ми на 1во желание в РУО извън София, а другите желания, в София, да са наредени след това.
Или трябва да имам 2 заявления с 2 първи желания?
Няма как първо желание в една област, следващите в друга.
Брой заявления в колкото области се искат. Област по област.

Например едно заявление София област за училището в Правец, Друго заявление ТУЕС, Джон Атанасов и т.н. по ред на желанията

# 799
  • София
Пак ще задам вероятно глупав въпрос. Щом за училище в друг град ( друго РУО) се подава друго заявление как става да се нареди сред желанията, които са в София. Много ми е неясно...
Не се редят след София. Редят се област по област. Класирането е по области.

Благодаря за отговора, бихте ли ми разяснили какво трябва да направя, за да кандидатства детето ми на 1во желание в РУО извън София, а другите желания, в София, да са наредени след това.
Или трябва да имам 2 заявления с 2 първи желания?
Подават се отделни завления за всяка област и класирането е независимо. Във всяко заявление имате първо и т.н. желание само за съответната област. Може да се класирате по първо желание и в двете области и тогава трябва да избирате.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 13:34 от sanaka

# 800
Нищо не са заредили при нас в инфоприем. Нищичко.
При нас има само колони отгоре, но самият списък с паралелки е празен. Като празна таблица.

# 801
А в литера записването наистина ли е почти невъзможно за курсовете в седми клас, ако не си бил и в шести?

# 802
  • София
Точно заради руския език в 35-то в момента циклим на едно място и няма подредба. Не знам откъде точно идва тази чак толкова отрицателна нагласа. И аз не бих го избрала, но с нещо трябва да се направи компромис в крайна сметка. Сигурна съм, че като втори език във 2АЕГ би го преглътнал без такова мрънкане. Sunglasses

От друга страна, е добре информиран за дсд в 35-то (с немски език бяха до 7клас в неговото училище и си коментирали с учителите нивото на училищата с немски език) и знае, че езикът се учи сериозно там. Затова не му се иска да го отхвърли с лека ръка.
Това, че ще бъдат преместени в УАСГ, докато трае този така чакан ремонт, също е притеснително, ако се проточи твърде дълго.
И така, продължаваме дилемата - дали да преглътне руски в 35-то, дали да сложи на първо място 31-во или 32-ро. Нямаме победител. Joy.

Утре заминава на море, казах му в понеделник вечерта да ми се обади с решение.

# 803
Не, но има приемен изпит, който е някъде март-април и детето трябва да изкара над определен брой точки, за да бъде прието.

Личното ми мнение е, че курсът и в 6 клас е добър и доста надграждащ.

А в литера записването наистина ли е почти невъзможно за курсовете в седми клас, ако не си бил и в шести?

# 804
Какво означава дсд?🙂

# 805
Deutsche Sprachdyplom

# 806
Не, просто не трябва да пропуснеш срока за подаване на заявка за записване за изпит.
Всички деца се явяват на изпит, включително и тези, които са били на школа в 6. клас. Ако постигнеш резултат "много добър" ти потвърждават заявката за записване.

# 807
Аз й казах на моята да не си избира училище по това кой къде ще учи/няма да учи, а да гледа тя самата какво иска.  Няма никаква гаранция, че ще се падне в един клас с някоя приятелка или че няма да е в един клас с някой дразнител.

В инфоприем кодовете следват странна подредба - излиза паралелка в едно училище, после в друго, в трето, после пак от първото...
А, тя моята си иска езикова гимназия. За мен лично няма разлика между ФЕГ и НЕГ, освен езика, разбира се. И двата не са изучавани. Испански така или иначе може да го учи като втори или на курсове, няма нужда да е първи. Така че, горе-долу, засега приятелките работят в наша полза

# 808

Подреждането е по кодове на паралелки във възходящ ред.

# 809
Онзи ден една моя позната ми разказа, че нейният шестокласник се явявал на изпит за школа, за подготовка в 7 клас! Това, хора, не е нормално😅

Общи условия

Активация на акаунт