Седмокласна изпитна 30.06-6.07 Нека резултатите да са на късмет и всеки първо желание да е приет!

• 72 501
  • 1 464
  •   1
Отговори
# 900
Не мога да разбера как хора, които не са посещавали школата, се изказват за Йонова така категорично, че била еди каква си?
Дайте пример за голямото унижение, освен че се обажда на родител, когато детето е без домашно.
Хората, които изказаха мнение, са точно които са посещавали школата. Аз изрично написах, че мнение нямам, понеже не сме имали допир.
Но ти не можеш да четеш, което отдавна съм констатирал. Интересно колко точки има синът ти на БЕЛ, но няма да кажеш никога. А ако имаше 95+, защо да не кажеш...и не е въпросът в точките, а в отношението. Сънлайт Ели това каза, а е доволна от точките. Четенето с разбиране не ти е силната страна...

# 901
  • Отвъд алеята зад шкафа
За АК никога не е можело да се види тестът, но никога не съм имала съмнение за честността.

# 902
И за американските университети не може да се види нищо и няма никаква обратна информация. Или си приет, или не, няма никакви обяснения. Такава им е системата и в АК е така. На когото не му харесва, не кандидатства просто.

# 903
И за американските университети не може да се види нищо и няма никаква обратна информация. Или си приет, или не, няма никакви обяснения. Такава им е системата и в АК е така. На когото не му харесва, не кандидатства просто.
Ами същото е и с Йонова - на когото не му харесва, не кандидатства просто.... Grinning

# 904
Ами да. Ние не кандидатствахме при Йонова. Имам ли право да кажа защо, или трябва да изкарам още един седми  клас при нея, за да имам мнение? Две близки деца бяха там и наблюдавах отблизо.
Аз по принцип и на доктор, признат за супер Велико светило рядко ходя. Такъв ми е принципа. Засега оцелявам успешно

# 905
  • София
Извинявайте, че нахлувам така в темата, но така или иначе обсъждате школи и учители. Може ли някой да сподели впечатления за Лого 3 и Милениум? В чуденка сме на кое от двете места да заложим за подготовката за НВО и по математика и по БЕЛ. Милениум ни е по-удобно чисто логистично, но в Лого 3 може да комбинираме с курсовете за АК.

# 906
  • София
Има и много деца, постигнали върхови резултати с Литера, и никой не може да докаже, че не е заради школата, дори да е така (в смисъл дори школата да е била излишна). Много деца се целят към високобалови паралелки, за които всяка стотна е важна, и тогава човек преценява дали би рискувал да остави детето само на училищна подготовка. Едва ли е необходимо да се убеждават точно техните родители в ползите от школите, но нека е ясно за всички четящи, че решението не е толкова просто Simple Smile

# 907
Ами да. Ние не кандидатствахме при Йонова. Имам ли право да кажа защо, или трябва да изкараме още един седми  клас при нея, за да имам мнение? Две близки деца бяха там и наблюдавах отблизо.
Всеки има право да каже мнението си, но някак ми се струва неестетвено деца да посещават курса ѝ, а родителите им постоянно да изразяват недоволството си от това. Ами като не ти харесва, хващаш си дисагите и отиваш в друга школа, не седиш и не мрънкаш.
Това имах предвид с поста си. Никой не те е вързал на сила там.

# 908
  • Отвъд алеята зад шкафа
Sylvyyy, според мен заложете на добра подготовка за НВО, тя е достатъчна и за АК.

# 909
Ами да. Ние не кандидатствахме при Йонова. Имам ли право да кажа защо, или трябва да изкараме още един седми  клас при нея, за да имам мнение? Две близки деца бяха там и наблюдавах отблизо.
Всеки има право да каже мнението си, но някак ми се струва неестетвено деца да посещават курса ѝ, а родителите им постоянно да изразяват недоволството си от това. Ами като не ти харесва, хващаш си дисагите и отиваш в друга школа, не седиш и не мрънкаш.
Това имах предвид с поста си. Никой не те е вързал на сила там.

Точно така. И хора, които нямат досег с школата, да се изказват с категоричност....

Специално моят син се разви добре в Литера. Може положителното влияние да е от училище, може от школата, но вероятно е комбинация от двете.
Йонова има много стройна и стриктна система. Всяко домашно се проверява. Тези и преразкази са винаги с резюме.
Както и да е, темата не е за Литера. Всеки си избира школа по желание. Все пак не е от задължителните неща.

# 910
Някой наясно ли е дали в раздел "Заявки" на infopriem.mon.bg са реалните фирми, където ще бъдат стажовете на професионалните гимназии за приети тази година, или може да има промяна до 11 клас?

# 911
Здравейте! По темата за школите. Има ли причина да не се обсъжда Образователни технологии или просто тук няма хора, които имат опит с тях?
Ние ползвахме в 6 клас по БЕЛ и бяхме доволни, но за съжаление не можем да продължим при същата госпожа, защото ще учи в другата смяна, така че ще се радвам на отзиви за учители по БЕЛ в ОТ (защото ни е удобно като локация и групите са малки).

В момента съм със седмокласник и ми предстои втори такъв, та съм луднала. Математика посещава в СМГ. Понеже с първия стигнах до извода, че 1г. не е достатъчна, малкият ходи от 6 клас. Но търся друго решение за БЕЛ.

# 912
Дъщеря ми посещаваше курсовете по БЕЛ при Елмира Йонова, а по МАТ при Илия Костов. Очарована е от тях. За нея това са двамата най-страхотни учители, които са й преподавали някога. НО , тя е дете, което харесва строги и изискващи преподаватели, методисти, които още в началото казват кое, как и защо. Така на нея й е спокойно.
Групичката й приятели от школата, заедно с нея, след като се запознаха в 7 клас с Йонова, цяла година мърмореха защо в 6 клас не са били при нея / бяха в същата школа, но при друга учителка/.
И днес мога да кажа, че детето ми е грамотно точно от нейното обучение, защото в училище бяха две години, почти през цялото време, със стажанти.
Аз лично се запознах с Йонова преди 6 години,  когато записах голямата ми дъщеря на пробен изпит при нея. Когато ни извика да й разясни грешките и даде лист с написани  3-4 реда - каза да наблегне на материала, който е посочила, защото пропуските й са там. И да, права беше жената.

През тези години, в много семейства приятели и познати, и големите и малките деца минаха през нейната школа. И да, хока много сериозно за ненаписано домашно.
Дъщеря ми препоръчва и двамата си преподаватели на всички бъдещи седмокласници. И аз съм съгласна с нея.

# 913
Мисля че има отделни, нарочни теми за подготовки за НВО ...  в този раздел.
https://m.bg-mamma.com/?board=437

# 914
Извинявайте, че нахлувам така в темата, но така или иначе обсъждате школи и учители. Може ли някой да сподели впечатления за Лого 3 и Милениум? В чуденка сме на кое от двете места да заложим за подготовката за НВО и по математика и по БЕЛ. Милениум ни е по-удобно чисто логистично, но в Лого 3 може да комбинираме с курсовете за АК.

Моят опит:

Ако искате много АК - трябва да се работи с детето изпреварващо, да се вземе предварително целият материал по мат и да се тренира бързина. Изпитът им е март, а в него са включени задачи от целия материал за 7 клас.

За есето - много си зависи от детето, изказ, обща култура, зрялост. Да успее да идентифицира правилно зададената тема и да може да я изложи с теза и аргументи. Това е подготовка, различна от НВО.

Така че, според мен си има специфика и трябва да решите кое е приоритетно и как да подходите.

Трябва да си говорите с учителите, да споделите плановете и да следите процеса.
Колкото и школи и добри учители да има, родителите трябва да са ангажирани и да помагат, подкрепят, а някои като мен и да ръчкат😀

Общи условия

Активация на акаунт