Защо Не емигрирахте?

• 38 828
  • 1 309
  •   1
Отговори
# 255
  • Мадрид / София
Гаден климат, кофти политкоректни хора, малко читави българи, българки, които си говорят помежду си на немски, че и на мен пробваха... кифли!

Ахахаха, а ти на какъв език очакваш да си говорят, в присъствието на германци? Едно от най-неуважителните неща за мен е да комуникираш пред чужденци на език, който не разбират. Сори, ама за това съм се усещала и в десети клас. Rolling Eyes
Останалите глупости няма да ги коментирам, но звучат много хейтърски.
Останах с впечатлението, че искаше да каже, че между българите си говорят на немски.
Иначе съм съгласна, че ако се говори на български в компания където някой не знае езика е некултурно. Била съм в такава ситуация и след като предупредих, че не знам френски и помолих да говорят на испански (всички го знаеха), но не ми обърнаха внимание на молбата, станах и си тръгнах. Повече там в тази среда не се върнах.

# 256
Тези неща за Германия направо ме шокираха, толкова са далече от реалността. Ние с мъжа ми говорим винаги на немски, ако някой не говори български от компанията, а понякога и когато сме сами по различни причини.

# 257
Германия я няма от години и все по-зле става. Не сме 90-те, нито  дори началото на века, когато бяха за пример.
 Абсолютно всичко се крепи на стари лаври, пълно безхаберие, огромно самочувствие и нулево покритие.
Съвсем скоро, ще са на ниво Китай, обаче от  преди години като качество и  с луди цени за всичко.
Приключиха, но още не го осъзнават.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 21:45 от Alexslav

# 258
Гаден климат, кофти политкоректни хора, малко читави българи, българки, които си говорят помежду си на немски, че и на мен пробваха... кифли!

Ахахаха, а ти на какъв език очакваш да си говорят, в присъствието на германци? Едно от най-неуважителните неща за мен е да комуникираш пред чужденци на език, който не разбират. Сори, ама за това съм се усещала и в десети клас. Rolling Eyes
Останалите глупости няма да ги коментирам, но звучат много хейтърски.
Мадам, иде реч за 1:1, няма други. Ферщанден ода гибт ес кейне дацвишен ди орен? Хейтърски, викате... вие да влачите някой на гръб години наред... и да няма едно благодаря... ай сиктер!

# 259
Аз, точно като тези по-горните постове имах предвид, че който обича да се оплаква се оплаква навсякъде и за всичко. А мен малко ме хваща срам като слушам винаги и навсякъде как българите обсъждат другите много по напреднали и развити нации и намират хиляди кусури за какво ли не. То не е здравеопазване, то не е храна, език, та сега и паузите кафе на германците.
Забелязала съм, че например като говориш с чужденец, той се интересува и те слуша какво имаш да кажеш за някоя държава, пътуване, а в България всички "знаят" как стоят нещата по-добре от теб, нищо че аз живея в дадена страна от години, а отсрещната страна била чула от някъде си..много митове и легенди има по тези теми при нас.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 21:49 от Vitasnella

# 260
Сещам се за бсй Ганьо, четейки някои постове, ама нейсе, живи и здрави Confused

# 261
Аз, точно като тези по-горните постове имах предвид, че който обича да се оплаква се оплаква навсякъде и за всичко. А мен малко ме хваща срам като слушам винаги и навсякъде как българите обсъждат другите много по напреднали и развити нации и намират хиляди кусури за какво ли не. То не е здравеопазване, то не е храна, език, та сега и паузите кафе на германците.
Забелязала съм, че например като говориш с чужденец, той се интересува и те слуша какво имаш да кажеш за някоя държава, пътуване, а в България всички "знаят" как стоят нещата по-добре от теб, нищо че аз живея в дадена страна от години, а отсрещната страна била чула от някъде си..много митове и легенди има по тези теми при нас.
Вие, извинявайте, къде видяхте да се оплаквам? Или до толкова ви е чужд майчиния език - българския - че не сте наясно с изразните средства? Бях там, успях - работил съм по 14 часа всеки Божи ден, защитих докторска степен с оценка отличен, не ме оцениха, подиграха се с труда ми, прибрах се, и проекта отиде на кино. В БГ се реализирах, и така. Къде е оплакването? Много чужденци не знаят коя ни е столицата, ама ...

# 262
Тинтина, знаеш, че не съм ти фен, но искрено съчувствам за начина по който се чувствате и се надявам да намерите баланс.
За пенсия, по-малък град в БГ или любимата ми южна Италия.
Явно съм създала погрешно впечатление, все пак да се върнем беше мой личен избор, но да чувствам се че съм направила грешка. И най-лошото е, че въведох и семейството си в това “приключение”. Естествено се стремим да извлечем максимални ползи от ситуацията.
Най-боли от несбъднати очаквания, а точно това се случи при нас. Очаквах за тези години, в които си идвах като турист да са се оправили нещата, а се оказа, че още повече са се задълбочили.

# 263
  • София
Добре те разбрах Тинтина и за това ви съчувсрвам. Наистинна е много неприятно, когато реалността не се покрива с очакванията. Но нищо  не е  крайно, освен едно. Вие имате възможност да се върнете ако решите.

# 264
Несъмнено, имаме възможност да се върнем, но точно с тийн местенето по света не е, как да кажа много препоръчително.

# 265
  • София
Тийна ще се оправи. Стига вие да си подредите нещата. За него няма да е чак шок, защото е живял там.

# 266
А хора,които почват да ми хвалят други народности,колко били впечатлени,и то до такава степен,че са забравили,че са българи,ми става лошо.Хора,които ако не беше Черното море,нямаше никога да знаят за твоята държава,защото те самите в училище изучават своята история,а не на целия свят.Прекаленото възхищение ми идва в повече,честно.
В нашия град е пълно с езерца.Зад нас има едно паркче с езеро,на което са сложили пейки до езерото и цялото е пълно с празни шишета бири,изхвърлени цигари,последно имаше някакви дрехи оставени,ужас Flushed
И да,не е причинено от така лошите Ausländer-и,а точно от една група немци големи хора,които се събират и си пият на обществени места.
И само да спомена,че нашият град е нито областен,нито с голямо население.Направоне ми се мисли какво е в гомелите градове.
Така че хич не ми хвалете другите нации,защото навсякъде има както изроди,така и възпитани и културни хора.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 14:13 от Анонимен

# 267
Хора,които ако не беше Черното море,нямаше никога да знаят за твоята държава,защото те самите в училище изучават своята история,а не на целия свят.
И така също история на древния свят и съвременна световна история.
Не знам от къде са ви сведенията, но са неточни.
Например САЩ - 5 клас, държави в Африка - на синът ми се беше паднал Comoros  (идея си нямам как се превежда на български)- презентация, вкл география, история и съвременност ( цял срок търси информация и писа).
4 клас - падна му се Сърбия- пак по същия начин.
Е да си призная често аз не знаех нищо до онзи момент за Comoros, а смятам, че съм поне със средна интелигентност
9 клас, британско училище- цяла година учиха история на Индия, 8 клас - история на САЩ

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 00:54 от Titina

# 268
Не знач как е в Америка,аз визирах Германия.

# 269
А моята дъщеря, учи в 10ти клас древна история, и след Египет и Рим, учи за първа и втора българска империя. Страхотна презентация  направи, естествено  на нея й дадоха точно България Heart

Общи условия

Активация на акаунт