Защо Не емигрирахте?

• 39 049
  • 1 309
  •   1
Отговори
# 435
# 436
  • До хладилника, който обичам
Малко се поизхвърли с това "никой", според мен - където живея, има богати квартали, в които хората са основно от Южна Азия и Африка, т.е. пакистанци, индийци, африканци. Професии като лекари, зъболекари, предприемачи и т.н. Там е едно от доста успешните училища (държавно), в което има голям наплив, и предполагам, преобладаващият цвят е мургав, но ето, натискат се хората, защото общо взето богати хора = по-добро образование и по-добра обща култура = по-високи изисквания към училището и по-добри академично деца = по-добро училище. В друг пош квартал в града с най-добрите училища поне 1/4 до 1/3 са смугли, отново от заможни семейства с горните благоприятни последствия за училищата; белите жители са също заможни, образовани и т.н. в мнозинството си. Записах там дъщеря си за 12 и 13 клас, не съжалявам, и следващата за там глася да учи.
Нямам проблем с цвета, религията, дрехите на хората, а с възпитание, обща култура, образование, дали са добри хора.

# 437
  • София
Ще допълня Бу. Точно в частните училища е пълно с деца от богати цветнокожи фамилии.

Бела, нямам против мен да наричат тролче. Благодарих за уточнението. Все пак не обобщават. Wink

# 438
Защо го обърнахте на расизъм, като това не е в темата?

Имаше конкретни изказвания за притеснения на емигрант, че в класа на детето му имало много цветнокожи деца. Затова.
Може ли да прочетете къде съм писал такова нещо?
Ама моля да сте точна и конкретна!!!
"Ами отдавна се канехме, защото все повече неевропейски мигранти ни заобикаляха там, и като видях снимка на класа на средния син, само той и още едно друго дете бяха европейци, и си рекох - достатъчно!".

# 439
Малко се поизхвърли с това "никой", според мен - където живея, има богати квартали, в които хората са основно от Южна Азия и Африка, т.е. пакистанци, индийци, африканци. Професии като лекари, зъболекари, предприемачи и т.н. Там е едно от доста успешните училища (държавно), в което има голям наплив, и предполагам, преобладаващият цвят е мургав, но ето, натискат се хората, защото общо взето богати хора = по-добро образование и по-добра обща култура = по-високи изисквания към училището и по-добри академично деца = по-добро училище. В друг пош квартал в града с най-добрите училища поне 1/4 до 1/3 са смугли, отново от заможни семейства с горните благоприятни последствия за училищата; белите жители са също заможни, образовани и т.н. в мнозинството си. Записах там дъщеря си за 12 и 13 клас, не съжалявам, и следващата за там глася да учи.
Нямам проблем с цвета, религията, дрехите на хората, а с възпитание, обща култура, образование, дали са добри хора.

Подписвам се под това мнение.
Дъщеря ми завърши частно училище, за момичета. Класът и имаше деца от различни раси и религии, защото повечето дипломати изпращат децата си там. Едно от момичетата ходеше с хиджаб, друго, също мюсюлманка, спазваше всички религиозни изисквания, но не носеше хиджаб. Трета не ядеше свинско, но си беше с манталитет на нормална тийнейджърка. Четвъртата пък и свинско ядеше. Това, обаче е без значение, защото и четирите завършиха университет и допринасят към обществото. Семействата им са напълно интегрирани - адвокати, зъболекари и тн. Това е важно, а не каква религия изповядват.
ПС. Аз следя и пиша в не повече от 5-6 теми, мога да ги изброя поименно, защото са теми, които ме засягат лично. Политиката в САЩ, родилката, емиграция, рядко оземпик. Все неща, от които имам лични впечатления и мога да изразя професионално мнение или да споделя личен опит. Нямам време за 20 теми. Все пак работя.

# 440
Ще допълня Бу. Точно в частните училища е пълно с деца от богати цветнокожи фамилии.

Бела, нямам против мен да наричат тролче. Благодарих за уточнението. Все пак не обобщават. Wink
Дай да видим!
После пускам аз

Подписвам се под това мнение.
Дъщеря ми завърши частно училище, за момичета. Класът и имаше деца от различни раси и религии, защото повечето дипломати изпращат децата си там. Едно от момичетата ходеше с хиджаб, друго, също мюсюлманка, спазваше всички религиозни изисквания, но не носеше хиджаб. Трета не ядеше свинско, но си беше с манталитет на нормална тийнейджърка. Четвъртата пък и свинско ядеше. Това, обаче е без значение, защото и четирите завършиха университет и допринасят към обществото. Семействата им са напълно интегрирани - адвокати, зъболекари и тн. Това е важно, а не каква религия изповядват.
ПС. Аз следя и пиша в не повече от 5-6 теми, мога да ги изброя поименно, защото са теми, които ме засягат лично. Политиката в САЩ, родилката, емиграция, рядко оземпик. Все неща, от които имам лични впечатления и мога да изразя професионално мнение или да споделя личен опит. Нямам време за 20 теми. Все пак работя.
Изброи 4, колко процента са били тези?
Защото да не забравите, стана дума за клас с 2-3 бели, а не обратното с 3-4 тъмни.
Но все пак, ако някой държи детето му да е само или с още един бял в класа, има възможност да го направи.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 13:29 от Alexslav

# 441
  • София
Няма какво да давам.
Можеш да разгледаш галериите на училища като Berlin Brandenburg International School, Pädagogium Bad Sachsa, Schloss Neubeuern Schule, Schule Schloss Salem, St.Georges the British International School и др. (тези, които разгледах, са базирани в Германия).

# 442
Ти също в Мадрид
Agora Madrid International school
Alameda international school
Brains International school La moraleja

Хайде тези са първите 3 най-добри по класациите

# 443
Сравнявате круши с пъпеши.
Международни училища Rolling Eyes
Имам опит в съвсем обикновено,  католическо, частно.
И после в държавно.

# 444
"Мургавите сънародници" и тук живят на социални помощи, в общински или "завладени"(самонастаняват се) жилища.Отпискат  им "минимелен доход за живеене", разликата с българския им еквивалент,  че гордо се наричат цигани(а не роми), не говорят "ромски"  език,  не раждат на 14.
Слушат фламенко и се считат за висша раса.Имат си  думи за не циганин,  половин  и четвърт циганин(при евентуален смесен брак(съжителство, защото не подписват , за да могат да имат статут на самотни майки), Не гледат с добро око на смесени(с не цигани) двойки.
Голяма част от хората дошли от северна Африка , а и не само, разчитат на помощи.Жените от първо поколене , радко се интехрират.Не говоря за облекло.Случва се да имат тукашен оаспорт, но да не знаят езика и се налага децата им да превеждат.
Второ поколение  се интегрират по лесно.Напоследък въждам  доста касиерки , в големи вериги, които си работят със забрадки.
Разбира се има  и интехрерирани дами на високи позиции , но са по скоро изключение.

В Холандия това ми направи впечатление. Много забрадени жени работят в супермаркетите. Трябва да си демонстрира религията и на работа.

# 445
В Холандия ми направи впечатление точно външния вид на много народ - на пазара все едно че имаше събор и представяне на национални и традиционни облекла и прически от цял свят. Обясниха ми че това си е ежедневие.

# 446
С дървено сабо и руси плитки висящи под триъгълни кърпи над светлосини сукмани с бели ризи ли се разхождаха ? Еееее холандцките просто са си решили да бъдат себе си! край на иронията

# 447
  • Варна
Мен в Нидерландия ме впечатли колко много хора карат велосипеди.

# 448
Не, не говоря нито за холандки нито даже за европейци. /А относно велосипедите, в Дания видях всякакви видове, във всякакво време и за всяка дейност, многоколесни, с деца и възрастни в тях./

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 17:51 от kirasirrav

# 449
Много добре са облечени нидерландците. Харесвам я аз тази Нидерландия.

Общи условия

Активация на акаунт