Всичко за дамските чанти – 5

• 36 167
  • 425
  •   1
Отговори
# 105
Допускате ли възможността голяма част от хората да не знаят, че носят ментета или копия? Просто си купуват някаква чанта, която им харесва и я носят с удоволствие?

Например една от чантите, които сте показали горе, е прекрасна:

Скрит текст:

Ако видя в магазин нейно копие от естествена кожа за 200 лв. (примерно), бих се сдобила с нея и вероятно никога няма да разбера, че оригиналът е Polene независимо, че съм чувала марката. Просто брандът не е в ценовия ми  диапазон и по тази причина не знам какви модели предлага. Мога да разбера, че е копие само ако отпред пише с огромни букви като например:

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 19:36 от happy cucumber

# 106
Повечето знаят, а и продавачките уведомяват с намигване и мазна усмивка. Знаете оригиналът колко струва?! Тази е същата и е само 160 лв.
Между другото беше от много хубава кожа, имаше я в три цвята и нямаше стърчащи конци.
Копия обаче не нося и подминах.

# 107
  • София
О да, има и такива, разбира се. Имам познати, които не се интересуват от мода и не следят тенденциите. И като ги питам  "Леле, с каква чанта на Ботега си!" примерно и ме гледат учудено Simple Smile Защото дори и не подозират откъде е инспириран моделът, който са си купили.
Но мнозинството знаят и си търсят. В Турция е пълно с ментета на ниски цени и тук ги препродават на двойни и дори тройни. В провинциалните градове е пълно и с такива магазинчета и има всякакви неща - дрехи, колани, портфейли и пр.

# 108
Имам колежка, която така носи този модел на Max Mara, че не мога да си представя да видя друг с нея. По мое мнение изключителна чанта (и дамата е изключителна Wink )
И аз много се дразня на репликите. Затова не си нося много YSL-a и си перкам сега лятото с една на Max Mara Weekend Pasticcino (не че и тя няма копия, но не са толкова масови).
Не понасям реплики и ментета, както и масови модели. Не само за чантите, за всичко съм така Simple Smile

# 109
Най- добре я носи Денина Мартин. Нейната рафия е просто разкош в ръцете и.

# 110
  • София
Аз имам две от най-големия им модел - шоколадово кафява е едната и я нося зимата и есента основно. Кожата е уникално мека и ми е супер удобна. Лятото съм с такава, но в светло бежово с лек принт, от плат. Обмислям дали да не придобия и някое "бебе" от модела от рафия. Има ги в доста свежи цветове Simple Smile
Тази Денина не ми е симпатична на мен, както и дрехите й.

# 111
На М.Мара харесвам много Whitney и Marine с рафия

# 112
  • София
Whitney си е шедьовър, но ми е малко по-строга. Pasticcino е по-кежуал и се вписва повече в моя гардероб Simple Smile

# 113
Със сигурност има такива, които не знаят. Скоро питах моя близка каква е мега яката ѝ оранжева чанта, която е купила от някакъв сайт. Ермес каза. Като я загледах видях, че е нещо средно между Пикотен и Евелин. Ермес да помислят, изглеждаше доста яко.
Аз след цветните красоти, които нося напоследък и светлите чанти за морето в момента, съм загледала Марго в кафяво. Както казах, ще разкарам доста от чантите и ще си оставя няколко, мисля тя да е една от тях. Днес носих един много светъл шедьовър и се сетих за думите на Al за светли чанти и обувки. Жената е права, must have e за всяка дама мисля.
Edit: разгледайте сайта на интренд, има много хубави чанти на Макс Мара за чудесни пари. Аутлет на бранда и всичките им дъщерни е.

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 12:40 от NiaV

# 114
Niav, фантастична си ❤️
целият ти аутфит е много мой.

Много е красива с бяла чанта и обувки, много 🤍

Цветните красоти са красиви, и аз ги нося, но им липсва универсалност и това малко ме натоварва.

# 115
  • SF
Niav, много ми харесва цялостната визия! Поздравления!

# 116
Благодаря! Al, мисля ти ми разказа за баба ти, която ти е обяснила за светлите чанти и обувки. Мисля го от тогава, та тази чанта влиза в ротацията. Реално роклята е много лелинска, но със светлото аутфитът просто се случва.

# 117
В Пловдив масово се носят реплики - не само чанти, а и дрехи. Дори известните пишман милионери пазаруват реплики от Турция. В Капана се мотаят момиченца с чанти Ермес, поставени на масата, така че да се виждат... Имам познати, които не крият, че носят реплики. Не разбирам тази комлексарщина и парвенющина. Никога няма да нося реплика, ако знам, че е такава.

# 118
  • София
В Пловдив масово се носят реплики - не само чанти, а и дрехи. Дори известните пишман милионери пазаруват реплики от Турция. В Капана се мотаят момиченца с чанти Ермес, поставени на масата, така че да се виждат... Имам познати, които не крият, че носят реплики. Не разбирам тази комлексарщина и парвенющина. Никога няма да нося реплика, ако знам, че е такава.
А колко хора, от провинцията основно, и с нетолкова високо интелектуално ниво, си мислят, че носят оригинални... Членувам в няколко ФБ групи за купуване/продаване на дрехи и обувки и се изумявам какви неща се предлагат. Вчера гледах пост на чантичка на Диор (кофти турски ментак) за 200 лв и отдолу коментари: "Оригинал ли е?". Първо си мислех, че е шега, но не би Joy

# 119
Аз знам и за една инфлуенсърка, която купува ментаци на Шанел и Гучи, ама Гучи да е! И тези ментаци да кажеш, че са без пари..., ама и те на цената на една хубава чанта среден клас..
Не всеки иска или може да си позволи чанта за няколко хиляди, но аз ако знам, че е менте, няма да го нося.
Вчера тъкмо си взех една чанта за работа.
И е 55лв и ми харесва в пъти повече от чантите с лога отгоре до долу, който най-често се търсят като менте, защото все пак марката трябва не да не вижда, а да ти вади очите 😃😃😃

Общи условия

Активация на акаунт