НАБОР 2005 - без заглавие е тая, че не ѝ се види края.

• 18 615
  • 233
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Въпросът е дали да се занимава и с подновяване на картата или само застраховка би била ОК. Аз за семейни пътувания правя само застраховка. Те отиват на туризъм - нищо специално.
Пък и ако се чака 15 дни и за подновяването, както беше за издаването, няма време до пътуването. Thinking

# 151
  • София
Задължително пътуваме с ЕЗК +частна застраховка! При спешност и бързане ЕЗК отваря много врати !

# 152
ЕЗК е необходима за спешни случаи, а застраховката покрива вкл. и зъболекар, разболявания от типа на ангина, бронхит и т.н., освен разни сериозни (не дай Боже) неща. Дъщеря ми прави ЕЗК, отделно й правя застраховка в Евроинс (примерно) до Коледа, миналата година не искаше за после, сега тази пак ме помоли да й направя до Коледа.

# 153
  • София
Ани, за седмица туризъм е достатъчна застраховка.
ЕЗК, е добре да има, ако учи извън БГ или отсъства трайно от държавата.

# 154
  • София
Всяко вадене на ЕЗОК отнема две седмици,независимо дали преди това си притежавал такава карта или не.
Ако пътуването е в последните дни на месеца,има време за издаване на нова.
Ние пътуваме основно с медицинска застраховка.

# 155
  • Sofia
Благодаря, момичета! Sparkling Heart Няма време да извадим карта, ще е само със застраховка, но ще имам предвид по принцип. Аз му правих, когато ходи на езиков курс в Австрия след 9.клас и след това хич не съм се сещала за нея. Мяркам я в темите за студенти в чужбина, но нали нямам такъв Trollface

# 156
  • столицата
Аник, тя и за туристи важи Simple Smile

# 157
  • някъде ... тук ...
Ако пътува/те често, и годишна здравна застраховка е опция. Само трябва да прецените застр. сума. Ние подновяваме ЕЗОК всяка година на всички, но годишни застраховки имаме само ние с баща им. На синковците - като решат да пътуват. Определено поне засвга по-рядко пътуват от нас извън БГ. Точно с цел туризъм са.

# 158
  • Разпиляна във въображението
При необходимост от спешно получаване на ЕЗОК (когато не може да се изчака технологичното време по обработката на заявката и отпечатването) се издава Удостоверение за временно заместване (УВЗ) на картата. То има срок на валидност 2 месеца. За целта се изисква да подадете за заявление за УВЗ в районната здравноосигурителна каса (по избор на личен лекар). Упълномощено от Вас лице също може да подаде за заявление за УВЗ.

# 159
Знаете ли състоянието на бл. 18 на СУ? Благодаря?!

# 160
  • София
Здравейте, момичета. Изпратихте ли "чужденчетата"? Подготвиха ли се бг студентите за новата учебна година?
Ако отговорите са "Да", хайде мамите да спретнем една срещичка, докато още става и за навън. Heart Eyes

# 161
  • София
Винаги готова за среща.

Моята мома изкара едно прекрасно лято - Франция, Гърция, Италия, Португалия и тази седмица ще пътува за Мароко. Като го видях написано и много й завидях.

Заминава в сряда. Сменя квартира, което е много хубаво, защото предишната си беше мазе - и на вид, и на разположение, и на миризма. Взе си двете поправки и влиза спокойна във втори курс. Даже започна да й харесва Белгия. За което, според мен, голям принос има белгийския младеж с когото се залюби. И все пак чака Испания с нетърпение.
Май това обобщава всичко при нас...

# 162
Моята девойка също кръстосва цяло лято, лети в събота.
Тя пък се залюби с български младеж, който учи в Холандия и само се правят двупосочни тегели Милано-Делфт поне веднъж месечно. Умуват за стажове догодина лятото и май няма да е така безгрижно, иска да поработи. Въпреки това се сдобиха с билети за концерта на The Weekend през юли 2026, а покрай нея и ние Simple Smile.
Да е успешна новата учебна година за всички, които все още имат ученици и за даскалиците в темата!

# 163
Супер е да си обикалят по света. И аз много се радвам, че дъщеря ми видя Щатите. Аз например още не съм стъпвала там Simple Smile Скоро ще бъдат няколко дни в Лас Вегас и оттам се връщат към Европа. Тайно разпитах chatgpt безопасен ли им е апартамента и други подобни. В резултат дъщеря ми ми направи забележка, че на приятелката й родителите не се стресират като мен. Взимам пример.

Аз имам деветокласник и третокласничка - успех и от мен за новата учебна година утре на всички ученици!

# 164
Успешна учебна година на всички!
Да са здрави и успешни 20 годишните ни младежи.

Общи условия

Активация на акаунт