Учтиви, но фалшиви

• 11 852
  • 308
  •   1
Отговори
# 165
  • По света и у нас
В Америка само от жени се чуват такива комплименти под път и над път - за рокли, обувки, парфюми и тн. Так се започва малкия разговор. Понеже на мъжете не им е разрешено, така да общуват с жените, жените си го казват една на друга. Не е гейско, просто такъв е живота тук.

# 166
В България също не се случва често мъже да правят комплименти за рокли и парфюми. Честно казано, ако мъж ми направи комплимент за роклята, ще си помисля, че ме сваля.

# 167
  • София
И правилно ще си помислиш! Да не казвам повечето мъже какво визират, когато говорят за рокли... 

# 168
Така и не разбрах какво значи това. Обикновено за чужденците се казва. Учтиви били, но неискрени. Какво значи неискрени и само чужденците ли са неискрени? И как въобще учтивостта попада в изречение с кофти конотация?
Клиентите ми са само чужденци и това, което аз разбирам под учтив, но фалшив, е че всеки мейл го почваме с - как си, надявам се че си добре, всяка среща я почваме с как сте, как изкарахте уикенда и прочее глупости. Нито те, нито аз наистина се интересуваме как сме и какво сме правили през уикенда.
...

Служебната ми комуникация е 99% с американци. Никой от тях не започва служебен имейл с такива глупости, освен ако е някой индиец интерн. Започват с Пако, запетайка две точки или тире, и през един празен ред са направо на проблема. Ако някой се чувства супер приятелски може да започне с добро утро Пако, но това е максимумът "лицемерие" на което съм изложен в имейлите. Допускам че може да се дължи на това че съм в изключително нелицемерна индустрия. Виж, телефонен разговор се започва с how are you. На което обикновено отговарям worse than ever, hope you are better. Нали съм балканец, трябва да съм борсук.

# 169
И ние си имаме лаф за петъка - че който работи в петък, му умира шефа

# 170
  • Down south
Последните коментарии, включващи комуникация с американски човеци, ме оставят безмълвна.

# 171
Американци и англичани са много  различни. Англичаните са по любезностите повече. Американците дават направо по въпроса служебно. Няма много любезности в работни имейли. Даже почти никак.

# 172
  • Down south
Изключително полезно мнение.

# 173
Мда и все пишат едни официални и сериозни имейли американчетата при мен.

# 174

И никакъв проблем.
Второ - това "намеквало че си гей" звучи мнооооого българско!  Никой не се впечатлява дали някой е гей.

Никой не се интересува дали си гей, но може да бъде прието като директен сексуален интерес, тоест сексуален тормоз от неква лесбийка.  Аз също отдавна не правя комплименти към директен външен вид, точно защото може да обърка човека отстреща. Тренирала съм спорт като тийн и си правехме директни комплименти за визия, много си отслабнала, супер крака вадиш, тралала. Даже не ми е било тогава непривично жена да каже на жена "Много си секси" без да показва с това сексуален интерес. Не, не, отдавна не смея, страх ме е, че или ще се оплачат от мен, или ще ме поканят на среща. Simple Smile)) ". По време на локдауните бях с мъжа си и децата си 24 часа на ден и с него като си говорим винаги прекъсваме разговора с "кисес/кюс" нещо такова. Та на няколко пъти бях казала ''чао, киссес" на някои голеги като лапсус, просто защото 99% от времето си гворих само с мъжа си и така бях свикнала на автомат . Та доста се бях препотила да се обяснявам, но за щастие никой от тях не го направи на въпрос нещо.

Но съм се скъсвала да се смея да чета постове от американки, които НЕ ИСКАТ да бъдат целувани във Франция, а от мъжете се очаква да го правят Simple Smile) в служебен контекст.

# 175
Преразказвам, кажете вие вярно ли е - във ФБ една жена написа, че нейна приятелка, живееща в Канада, споделила, че там е лош вкус жена да похвали външността на друга, защото освен sexual harassment, намеквало, че си гей...

Ние сме от много години в Канада, такова нещо не съм чувала. Не казвам че никъде не може да има, то всичко има и хора всякакви, говоря от личен опит.  Като цяло, простото правило е, че ако правиш комплименти за дрехи, обувки, бижута, няма никакъв проблем. Ключовият момент е комплиментът да не е директно към човека. "Много си хубава днес, много си хубава с тази шапка и т.н. не е добре.  Но редовно от колеги се чуват комплименти към облекло и обувки, че дори и парфюми, които като цяло се смятат за нежелани в офис, заради алергиите на някой индивиди.
И никакъв проблем.
Второ - това "намеквало че си гей" звучи мнооооого българско!  Никой не се впечатлява дали някой е гей.
Брей,канадците били аристократи и благородници. На принципа на Ницше:

"Няма човек на света,на когото бих разрешил да ме хвали" Yum

# 176
Оооо, Мименце, много си хубава с тази рокличка, супер ти подчертава кръстчето - комплимент от мъж
Миме, страхотна рокля, кройката е супер и цветът много ти отива - комплимент от жена
Абсолютно нищо общо.

# 177
В групата ми по гимнастика в която участвам от години , всички са много свестни , освен една дама с изражение сякаш ще пребие всеки . Аз си мислих, че просто така си изглежда, докато в петъка излизайки от залата и сменяйки се с курса по йога ... някой и настъпи крайчеца на нещо , което се влачеше. Ами доста грозно реагира , изръмжа и ми стана ясно, че физиономията доста говори. Не като да си прекрасен вътрешно , а кисел отвън.
Случката не се разиграва в бг да не каже някой някоя приказка за Ганьо.

# 178
  • Out of the Mix
Тази тема за упражняване на Инглиша и културите ли е?
Иначе е забавна, бисери след бисери.

"Как си/сте?" питам някой когото познавам и сме се виждали поне 2-3 пъти.
В повечето случаи си е куртоазия, въпреки че реално всички трябва да визираме отсрещният да е добре.

Лицемерието и двуличието си личат, като момента, в който ги усетя, минавам в едносричен режим, без излишни обяснения.

Относно флиртовете и свалките е относително и различно с всеки, както и зависи на каква възраст е.
Едно е с млада жена в 20-те, друго с опитна 35-40+.

Има такива, които просто си им личи по погледа и там е много лесно, не се иска много.

С по-зрели жени имам безупречен израз, който работи винаги от сорта на "Имате много хубав стил", импровизирам.
Така се чуди точно какво имам предвид - фейса ли й коментирам, облеклото ли, грима ли. Ако отговори монотонно и с една дума, се приключва, но в повечето случаи са любопитни и искат точно да разберат какво имам предвид. Плюс това тривиалните и директни свалки са им писнали, и винаги нещо различно и нестандартно привлича внимание, а в съчетание с чар и усмивка, не могат да устоят. Sweat SmileSmile

# 179
Което значи, че изобщо не може да повярва че има стил ... колкото и да се е старала.  Т.е. се занимаваш с неуверени в себе си дами с ниско самочувствие и самоуважение ?
Защото ако някой си има стил то той не мисли изобщо за него, камо ли да го натрапва за да се покаже,  и подобна вметка би го отказала изобщо да се занимава с човека отсреща .
А също и показваш доста за своята личност скъпи Revoker  Simple Smile  Важно е , че ти върши работатова  , което получаваш,

Общи условия

Активация на акаунт