Учтиви, но фалшиви

• 11 797
  • 308
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Хора, дайте към темата.
Прося си боя, както тук сме предимно жени, обаче жените сме възпитавани да отстъпваме, да не сме агресивни, да не се караме излишно... Дори когато е наложително.
Много обичам да ме призовават да не правя скандали и да се държа възпитано, а на мъж веднага да сменят тона. Особено пък жени.

# 301
  • Варна
Мъже рядко съм виждала да правят скандали.
Обикновено са жени.
Поне аз това съм видяла.
Обаче един мъж какъв скандал направи преди години....
Значи купува си кисело мляко.
След малко се връща, имало плесен.
Млякото е в срок, но веднага предлагам на клиента да вземе друго или да му върнем парите. Не, човекът реши да си изкаже всичките болки в неговия живот.
Щял за секунда да ме обезобрази с удар в лицето. Искала съм да го отровя. Оглеждам се вече за помощ.
Коя съм била аз, да му се случи такова мляко, полиция щеше да вика, то май щеше да е добре. Както и да е, успокоих го накрая.
Друг случай-млад татко с бебе. Плаща и след малко, о, ама аз дадох 50 лв, а ми върнаха до 10.Крадци, човек да не дойде да почива у нас..Засякохме касата, ми точна е. Погледнахме на камерите, ми 10 лв дава.
След час мъжът се върна и ме потърси в офиса. Извинява се, наистина жена му била дала 10 лв да пазарува. Хубаво, ама ти разплака работничката. Защо трябваше да крещиш и да се излагаш така, че и нас да излагаш.

# 302
  • По света и у нас
Точно, ескалират за проблеми които не са въобще края на света. За да се покажат, че и те важат някъде. Те не важат никъде, но … това е друг въпрос. Добре, че имате камери.

# 303
  • До хладилника, който обичам
Сигурна съм, че се случва, на мен пък обратното ми се случи в Била, като ми върнаха с 10лв. по-малко и близо час се опитваха да ме изкарат луда, когато предлагах любезно да засекат каса и да видят камерите. Голяма разправия. Върнаха ги, неохотно и с жест на услуга. Мъжът ми вика, какво се разправяш. Ще се разправям, така се учи човек, че комуникацията е двустранна.

# 304
  • Варна
После на камерите моя мъж установи кой е онзи, дето за едното мляко искаше да ме обезобрази. Аз казах, да не го закачат, че май е луд. Не знам дали е имало последствия, моят мъж мълчи.
Друг път, аз замествам на каса за малко, жената вика, дадох 20 лв, аз връщам до 10.
Извиних се, веднага погледнах на камерите. Жената беше права.
Пак се извиних. Но отсреща получих усмивка, всичко е наред. Камък ми падна.

# 305
Последните публикации ме оствят безмълвна.
Тези конфигурации с моркови/праскови, бариери и пр. са безумни.
Какви са тези магазини и най-вече на какви места се случва описаното.
Не помня. Беше леко хумористична статия, може би ставаше въпрос за ОК или САЩ. Впечатлих се, защото никога не би ми хрумнало да го направя.

# 306
  • Варна
Да ви питам за един отминал казус.
Дете на около 10 години дошло в магазина и си купило плюшени играчки за около 70 лв.
След малко идва дядо му и още от вратата започнал с псувните, крадци, крадете от деца и така нататък.
Оказало се, че внучето откраднало от портмонето му парите за последния ден. И си купило желаните играчки.

# 307
  • До хладилника, който обичам
Ако не е махало етикетите, бих ги взела обратно. Разбира се, че не е виновен магазинът или продавачката, но и дядото е невинен, освен че не си е следил портфейла и му липсва елементарно възпитание.

# 308
  • Варна
Изхвърлих въпросния господин, защото не спираше да псува и кълне. Нищо не му върнах, а по принцип може.

Молба, спрете да изпращате малолетни да купуват бира на плажа!

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 19:11 от Стейси Грей

Общи условия

Активация на акаунт